Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 13 юни 2011 г.

Предложение за сътрудничество между Фондация "Миню Балкански" и Центъра за развитие на личността HUMANUS

До проф. Минко Балкански,
Председател на Фондация "МИНЮ БАЛКАНСКИ"

Уважаеми г-н професор,

Имах честта да се запозная с Вас по време на научната конференция "Морал, етика и гражданско образование", организирана от Националния институт по образование към Вашата фондация. След като проучих идеите и инициативите на ръководената от Вас фондация, се осмелявам да Ви предложа да подкрепите едно начинание на групата философи, психолози и социолози около мен, което, убеден съм в това, е изцяло в синхрон с целите на Фондация "Миню Балкански". Ето за какво става дума.

С оглед подпомагане на духовното, ценностното, личностното и гражданското израстване и укрепване на българската младеж нашата група философи, психолози и социолози започна да издава философското списание ИДЕИ. Концепцията на списанието се базира на стремежа да намерим общ език с най-добрите представители на младежта у нас, ученици и студенти, които се намират в толкова трудния и отговорен етап от живота си. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

13 коментара:

Анонимен каза...

Мисля ,че добре сте постъпили.По този начин ще се разшири обхвата на фондацията освен физика ,математика,цикулка да се прибави и философия.Мисля ,че започваме да преодолява пораженията на комунизма-вече има млади хора,които не са обременени-те са свободни,мислеши,анализиращи и ангажирани с проблемите на обществото.Това се забелязвам , като чета ИДЕИ,когато общувам с хора ,като Прошко,Петър Николов,Велико Маричевски-график и много други.

M.P.

Анонимен каза...

Не бях чувал за тази фондация, сега погледнах в Google. Не виждам проблем да си сътрудничите.
Успешна седмица!

Анонимен каза...

Мисля че е добре да търсите спонсори, в случая това е професор и вероятно има някакъв пиетет към изкуството и културата. Даже да осигурява част от средствата за издаване на списанието пак ще е добре. Дано не се получи както в предишните случай, когато писахте до някакъв блогър и до списание Форбс. Надявам се проф. Балкански да откликне на молбата Ви.

Д.Д.

Анонимен каза...

Винаги опита за взаимодействие е по-перспективен от априорното противопоставяне. Желая успех!

И.Д.

Анонимен каза...

Здравей, защо се притесняваш. че си сгрешил? Не съм запознат с дейността на фондация "Миню Балкански", но не виждам нищо притеснително в идеята, изложена в текста...

Анонимен каза...

Как ще е грешка? Не е грешка!А з четох за този българин, каквото си написал за него и считам, че той ще помогне. Ти търсиш начин да го има това ваше списание. Дано да помогне!

Анонимен каза...

Предполагам, че г-н Балкански би се зарадвал на едно сътрудничество с вашият център HUMANUS. Идеята Ви е добра. Г-н Грънчаров, имам една молба към вас, малко ми е неудобно, но опитвах няколко пъти да се свържа с г-н Инджев за да ми изпрати книгата "Течна дружба", но без успех. Ще Ви бъда много благодарен, ако имате възможност да го помолите да се свърже с мен за да се разберем как да ми изпрати книгата. Предварително благодаря!

Анонимен каза...

Идеята е прекрасна и дано се осъществи. Когато това списание стане популярно и намери много почитатели, то само ще се финансира. Доколкото съм запознат целите на фондацията съвпадат с вашите и сътрудничеството ви може да доведе до добри резултати.

Petar Kamenov

Анонимен каза...

Първо: Радвам се,че толкова се мъчите да напавите нещо за нас, младежите в България! Аз лично Ви благодаря много!

Второ: смятам, че е написано добре и в най-скоро време да чаквате положителни резултати!

Трето: Хубаво е да се обедините, макар и от недоимъка на списание ИДЕИ, но целта я бива! Дано се получи, но щом сте пратили писмо до Париж, евала, пожелавам Ви успехи!

Впрочем, много бих искал да се включа в направака на списанията ИДЕИ!

Борис Митов

Ангел Грънчаров каза...

Винаги сте добре дошъл по страниците на списанието като автор. Пишете. Много е важно списанието постепенно да стане на вас, младите...

Анонимен каза...

Ангеле, здравей! Извинявай, че отговарям с голямо закъснение, но вчера, докато четях призива ти спря тока и така до късно. После пък бях заета с други неща, а днес - току-що се прибрах. Не, не си сбъркал като правиш предложение на фондацията. На твое място и аз бих постъпила така. Горещо се надявам да не остане "глас в пустиня". Ти си така въодушевен от личността Миню Балкански, че много ме е страх да не останеш отново разочараван. За пореден път /имам предвид изборите/ посредствеността и глупостта взеха връх. Същото важи и за сп. "Идеи". Стойностното не се цени, цени се чалгаджийството... Много ме боли от толкова разочарования, от толкова глупост... Бъди жив и здрав! Дано успееш!

Г.Г.

Анонимен каза...

Здравейте. Не познавам дейността на тази фондация, но фактът, че търсите сътрудничество за да продължи издаването на вашето списание в никакъв случай не би могъл да бъде тълкуван като грешка. Преди време изготвих един проект за финансиране от Министерството на културата и така разбрах, че и те подпомагат финансово издателската дейност. Пробвали ли сте там? Фондация "Отворено общество" в момента има открита процедура за финансиране на издателски дейности, насочени към публикуване на материали в сферата на социалното, образователното и здравното обществено сътрудничество по време на криза с уязвими социални групи. Бихте могли да пробвате и там. А може би просто трябва да се снижат малко издателските разходи - в провинцията отпечатването на 100 стр. в тираж 500 бр. струва около 500 лв. (За сведение в София аналогично издание струва между 1200 - 1800 лв.) Извинявам се за многословието. Ако решите да търсите проектно финансиране и сте на мнение, че мога да бъда от полза - обадете си. Успех.

Ангел Грънчаров каза...

[5:05:47 AM] Ангел Грънчаров: Благодаря много за становището, много ми помогнахте! Давате ми ценна идея, да кандидатствам с проект, ала, за жалост, изобщо съм некомпетентен в тая област, изготвянето на проекти. Ще съм Ви много благодарен ако ми помогнете в това отношение, тъй като в момента съм съвсем обезсърчен... трета година излиза списанието при невероятни трудности...