Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 юли 2011 г.

Списание ИДЕИ иска да ви бъде най-верен духовен приятел - има ли нещо по-хубаво и по-потребно от това?!

Получих във Фейсбук съобщение от един млад човек; ще дам само инициалите му, щото не съм го питал разрешава ли да публикувам написаното от него в блога; инициалите му са B.R. Но без да го питам публикувам съобщението му, защото ми се струва, че си заслужава да знаем и да съзнаваме: има и младежи като него - и това е най-обнадеждаващото! Направо радващо е, че има такива млади хора като него! Та ето какво ми е написал B.R. през тази нощ:

Нямам точна представа какво е, но е нещо, подобно на странен кратък рекламен текст за ИДЕИ:

От далечните години хората са преценили потребностите на човека. Според едни това са духовните ценности, а други пък поставят материалното на преден план, изтъквайки го с физическата нужда за съществуване. Това зависи от идеята, която е развита в идеология или просто движение.

Ние, в България, обикновено сме хора, които застават на двата полюса - има и такива, и такива. Не бих могъл да кажа, че всички са такива, но мнозинството чули-недочули вземат предвид определни факти от - да речем - хедоностичната идеология, тази на Сенека или просто елементи от мислите на Херодот. Грешното тълкуване води до погрешни последствия за самото човешко съществуване, по-точно - за неговите качествени измерения. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: