Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 август 2011 г.

Скандално: Гоце Първанов излага България заради приятелството си с убиеца на сирийски народ Башар ал Асад

Публикацията е идея на тест със заглавие Гоце подкрепя убийците на сирийския народ!. Текстът на Б.Тодоров ме заведе до друг коментар със заглавие Президентът Георги Първанов отново е в центъра на международен скандал заради Башар ал Асад!, който препубликувам тук с оглед да стигне и до читателите и на в-к ГРАЖДАНИНЪ; най-отдолу има и кратък мой коментар, който публикувах и в двата блога:

Георги Първанов е единственият държавен глава на страна-членка на Европейския съюз, който се среща открито с Башар ал Асад.

На 9 ноември 2010 българският президент не послуша съветниците си и посрещна щедро сирийския диктатор. Асад пристигна с цяла гвардия лични телохранители и придворни журналисти, за да си създаде образа на човек, подкрепян от целия свят. От пресцентъра на Първанов са упрекнали журналисти, задали въпроса как може Асад, който е изцапан до лактите в кръвта на невинни, да получава европейско признание чрез българския президент. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: