Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 август 2011 г.

Сватбите и изневерите на злощастния момък на име Българин

ЗЛОЩАСТНИЯТ МОМЪК И НЕГОВИТЕ НЕВЕСТИ

СЪБУДЕТЕ СЕ, БЪЛГАРИ!

ЗАБЕЛЕЖКА: Публикувам по-долу текста на г-жа Паула Лайт, който тя лично ми изпрати, в знак на доброто си отношение към нея, но държа при това да отбележа, че имам известно критично отношение към разказаната от нея история на сватбите на злощастния и лековерен български момък. Прочее, на мен ако ми се наложеше да разказвам такава история аз, първо, щях да пиша не за момък, а за леконравна мома на име "България" или "Българинка", която все си търси кой да я оправя и онодва, но това да го оставим настрана. Второ, ако аз трябваше да разказвам подобна история, тогава щях непременно да изтъкна, че тоя същият момък, първо, три-четири пъти се жени все за дъртата Червена Бабичка, че бракът му със Синята Мома трая съвсем кратко време и беше при това преждевременно прекратен поради интригите на злите свахи, носещи името "Държавна сигурност", понеже тъкмо тия именно свахи довлякоха от Мадрид и му пробутаха развратната Жълта (Царска) мома, а пък после историята на нашия нещастник продължи като той започна, изглежда щото е голям перверзник, да изневерява пак, и то не с коя да е, ами отново, представете си, с дъртата Червена Бабичка, след което пък, като капак, свахите от ДС му пробутаха едрата простолюдна и твърде нахална мома, закичена с гербер на име Бойка, която, по сведения на продажните социолози, дотолкова паснала на нашия наивен нещастник, че (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: