Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 август 2011 г.

Без вяра няма знание - и без знание няма вяра

Под публикацията от вчера със заглавие Днес масово не се разбира що е „мит“ и що е „митология“ някой си, нарекъл се "Хич", е написал следната злобна бележка:

Грънчаров, позволете да ви уведомя, че страдате от тежка логорея (словесна диария). При това пишете поразително празни и наивни неща. Време е да пораснете (не ви знам на колко сте години) и да погледнете истината в очите, без да прибягвате до щуротиите на религиозните суеверия.

Аз на този другар-атеист му отвърнах нещичко (е, добре, ето какво му отвърнах: "Тъй е, в очите на неразбиращия оня, който разбира, изглежда… както аз излеждам в очите на твоя милост. Там, където глупостта е образец, там разумът е безумие Значи нищичко не разбра от това, което написах? Тъй ли? Съчувствам ти най-искрено…"), а пък тази сутрин по Скайпа получих следното съобщение, което, струва ми се, поставя важни въпроси - и е написано от съвсем млад човек (с инициали Д.Д., понеже не съм го питал за съгласието му, засега давам само инициалите):

Здравейте, опитах се да напиша коментар под една Ваша статия, но се оказа, че не мога да го публикувам. Смятам, че съм написал смислени неща, отделих и доста време да ги напиша, затова ще го пастна тук в скайпа Ви. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Предизвикаха ме да напиша горния текст тези и още други подобни съобщения, показващи нивото - умствено и нравствено - на борците за атеизъм, което само илюстрира моралната деградация на тия хора; ето, четете сами:

Уникално! Прозинах се още на първото ти изречение, след това си го преместих от единия крачол в другия и се изплюх върху суеверието, наивитета и сковаността ти. Бог е виц, а вярващите са олигофрени.


Омразата ви и истерията ви, Грънчаров, нямат край. Не разбирам как е възможно у един човек да се събере толкова нетолерантност, бяс и агресия. Срам за вас.

Този го наблюдавам в WordPress и всеки път се чудя дали е чувал за етика и възпитание. Всеки Божи ден написва най малко 10 подобни с ненавист постинги.

И все в същия дух съобщения - че сте маниак, див и пр.

Д.Д.

Кръстник Дроселмайер каза...

Нямате и представа, Грънчаров, какво означава понятието "морал". Четете повечко.

Анонимен каза...

Пикая ви на измислените богове и суеверните ви догми, теистични малоумници!

UZUMAKI

Анонимен каза...

Узумаки,

я кажи какво работиш и какво си постигнал да вземеш да се сравниш с някои от теистите тук.. Да не се окаже, че сте сравними,а дори сте и по-назад, че тогава по вашите думи сте си малоумник...

Кръстник Дроселмайер каза...

Анонимчо, недей ломоти дивотии, моля.

Анонимен каза...

Free Infidel,

не мога да намеря един смислен коментар от тебе..... толкова си можеш.