Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 август 2011 г.

Днес масово не се разбира що е "мит" и що е "митология"

Публикацията от днес Как всичко е било: последните дни на Света Богородица на тази земя е предизвикала във Свежо.нет следната лаконична забележка:

Трогателна... митология.

Макар и кратка, тази забележка е твърде показателна и многозначна. Поради което ми се наложи да реагирам. Ето какво написах там:

Даже и да е митология... прочее, вие разбирате ли изобщо какво е мит и митология?

Ако разбирахте, щяхте да знаете, че митът е начин за съобщаване на истината; "мит" не е разказ за нещо несъществуващо, както е втълпила в главите на мнозина марксистко-комунистическата и атеистичната идеология; митът е друг, коренно различен в сравнение със знанието, но не по-малко смислен, напротив, много по-богат на смисъл и на ценност, начин да се говори за съществуващото - и да се предава от човек на човек истината за него в нейната цялост и многоизмерност. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

“Made in China” - ЧОВЕКОЯДСТВО В КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ: http://boristodorov56.blogspot.com/2011/08/made-in-china.html?showComment=1313433741170#c2405743932606090198

Боже мили, истина ли е това?! Не мога да го възприема: това не е човешко!!! "Супа от човешко бебе" - а дали не правят и "пастет от бебета"?! Нямам думи. Поразен съм! Интересно е да се проучи въпроса дали такова нещо е имало преди комунизма в Китай (дали пък не е традиция?), или е постижение на "комунистическите навици в храненето". В Украйна също е имало човекоядство в ерата на комунизма...

Анонимен каза...

UZUMAKI
4 часа

Уникално! Прозинах се още на първото ти изречение, след това си го преместих от единия крачол в другия и се изплюх върху суеверието, наивитета и сковаността ти. Бог е виц, а вярващите са олигофрени.

Infidel
3 часа

Драги aig_db, позволете да ви уведомя, че страдате от тежка логорея (словесна диария). При това пишете поразително празни и наивни неща.
Време е да пораснете (не ви знам на колко сте години) и да погледнете истината в очите, без да прибягвате до щуротиите на религиозните суеверия.

Infidel
3 часа

Прочее, това, че цензурирате коментарите в блоговете си, говори достатъчно добре за социалистическата ви закваска. Кофти.

Анонимен каза...

Infidel
3 часа

Нищо, aig_db. Важното е, че ти всичко разбираш. Благодаря на Зевса, че те има, за да обясняваш нещата

Кръстник Дроселмайер каза...

Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст, Копи-пейст...........