Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 10 септември 2011 г.

Писмо на Тотю Младенов до Барак Обама

ТОТЮ МЛАДЕНОВ ПИШЕ НА БАРАК ОБАМА

Автор: Евгений Тодоров

Уважаеми Господин Президент,

Очевидно Вие сте социален президент, аз пък съм социален министър от една далечна малка страна. Малка страна, но изглежда тук разбираме нещата по-добре. Страната ни се казва България и е известна с това, че тук живеят най-умните, най-образованите, най-гостоприемните и най-трудолюбивите хора. Затова си позволявам да Ви дам акъл – след като прочетох какво искате да направите за Вашите трудови хора и за безработните.

Господин президент, аз съм прям човек и искам да Ви кажа откровено, че Вие не мислите за трудовите хора. Вие мислите за капиталистите. Искате да се намалят някои данъци не само на работещите, но и на малките фирми. Че за какво ще помагате на малките фирми? Че тези фирмаджии са най-големите мошеници – при нас те осигуряват хората на минимална заплата, не чукат на касовия апарат, занимават се със спекула и (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: