Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 септември 2011 г.

Ех, судбо, судбо моя, що си ме, судбо, родила - у тая моя ненагледна, но толкова щура родина?!

Тази сутрин попадам, съвсем случайно, впрочем, на информация с крайно интригуващо заглавие, а именно БАН: Извънземните са около нас, говорихме с тях. Разтрих очи, за да се уверя, че не сънувам, не, буден съм, не спя, не сънувам, всичко е истина, всичко е на сериозно, не става дума за шега или майтап; нещата наистина са съвсем сериозни; ето, прочетете и вие за какво става дума:

Извънземни са отговорили на 30 въпроса, зададени от наши учени от БАН, твърдят самите те пред „Новинар”. В момента експертите анализират и разшифроват получените чрез пиктограми и рисунки отговори на въпросите. Всички обаче са категорични, че среща с извънземните ще имаме в следващите 10-15 години. "Те и в момента са тук около нас", казва заместник-директорът на Института по космически изследвания към БАН Лъчезар Филипов. Според него извънземните същества ни наблюдават постоянно.

Значи нашите учени глави от БАН са написали писмо до извънземните и тия последните, представяте ли си, им били отговорили вече!!! Брях да му се не види, къде американците ще се мерят с нами, та ний сме на звездни висоти по-нагоре от тях в този род изследвания. Що има да се правят скъпи и прескъпи космически програми, то работите били съвсем прости: пишеш писъмце на извънземните, те ти отговарят, и край, работата вече е ясна. Дали пък Кубрат Томов, предрешен като извънземно - той, милият, сам и то "насериозно" твърди, че е не само отвличан от извънземни, ами е нещо като техен посланик на нашта планета! - не е уловил писмото, адресирано до извънземните, и е отговорил на наште кретени от Академията, за да им се подиграе?! Или пък някой шегобиец си прави джумбуш с наште академични глави, щот Кубрат Томов съвсем не умее да се шегува, той, горкият, отдавна е за психиатрията, ала все още не го прибират просто щот майтапите в Отечеството ни требе да са по-пищни! Нема да се излагаме, я?! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: