Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 септември 2011 г.

Масово по частните телевизии заливат зрителя с псевдокултурата на парите, чалгата и простотията

По повод отдавнашна публикация под заглавие Facebook група "Не искаме Вяра Анкова за шеф на БНТ!" някой днес е написал следния коментар, който ми се иска да стигне до повече хора, понеже засяга важни въпроси:

Нямам отношение към комунисти, демократи и тем подобни, но се родих по времето на демокрацията. От малка гледам телевизия и в последно време в разнообразието от канали единственият ми пристан от простотията се оказва именно БНТ. С всичките си недостатъци, тази телевизия и БНР съумяват да ни припомнят, че сме българи и отварят дискусии по теми, които по другите телевизии сякаш не съществуват, теми, касаещи българите като общество.

Дискусията и дебатът сякаш постепенно изчезнаха от ефира на телевизиите, заместени от риалити предавания, чужди филми и др. уж развлекателни продукти. Масово по частните телевизии заливат зрителя с псевдокултурата на парите, чалгата и простотията. Аз не съм съгласна да бъда третирана като малоумен и непретенциозен всеяден зрител, който с всеки прекаран час пред телевизора става все по-отчаян и все по-дезинформиран за процесите в заобикалящата го реалност. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Unknown каза...

А кои са държавните телевизии?!
То самата държава, доколкото я има е частна...

Ангел Грънчаров каза...

Уместна реплика! :-)