Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Получих отговор на откритото си писмо до Росен Плевнелиев

Подател: Rosen Plevneliev
До: Ангел Грънчаров
Относно: Re: plevneliev-popova.bg Въпрос
Дата: Четвъртък, 2011, Октомври 27 13:17:03

Уважаеми г-н Грънчаров,

Благодаря Ви за писмото и уважавам позицията Ви като гражданин. Чудесно е, че я изразявате, и би било хубаво повече хора да го правят - свободата на словото в България и в интернет като частност дава тази възможност.

Прочетох внимателно няколкото несъвсем кратки материала, които ми изпратихте. Ще оставя настрана нападките, които отправяте, но предполагам, че се дължат на Вашите политически възгледи.

Не виждам обаче конкретни въпроси, освен притеснението Ви, че като президент ще бъда в сянката на г-н Борисов. Мога да Ви уверя, че досега и като човек, управлявал някои от най-големите чуждестранни инвестиции в България и още тогава създал хиляди работни места, и като министър на регионалното развитие и благоустройството, винаги съм отстоявал позициите си и ще продължа да го правя и като президент. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

Tsvetanka Sevdina Сега какво мислите, г-н Грънчаров?

Анонимен каза...

Проф. Добри Божилов На моето открито писмо още отговор нямам :)

http://www.komentari.com/i​ndex.php?option=com_conten​t&task=view&id=531&Itemid=​2

Отворено писмо до Росен Плевнелиев - кандидат за Президент на Република България
www.komentari.com
КОМЕНТАРИ.com - Издание за анализи и коментари на Добри Божилов - един поглед отвъд очевидната истина

Анонимен каза...

Димитър Димитров: Мен ме интересува какво мисли Плевнелиев,защото очевидно е по-малкото зло, но не съм наясно колко зависи от него да няма АЕЦ-Белене и т.н. Правомощията на президента не са големи и бяхме свидетели как Първанов връща закони, а парламента си ги приема отново. За мен е по- важно какво ще се случи на следващите парламентарни избори и дали най-сетне демократите , леви или десни, и българите изобщо, няма да им дойде акъла и да се обединят около няколко важни неща, които трябва да се свършат за да не сме бананова република в задният двор на ЕС.

Ангел Грънчаров каза...

Съвсем скоро ще напиша, всъщност, последното си писмо до Плевнелиев и ще му кажа каква е окончателната ми позиция; иска ми се да изкопча от него обещание, че ще противодейства на всеки опит за путинизация на страната и за окончателно погубване на демокрацията у нас; ако получа такава гаранция или обещание, че ще противодейства на авторитарните наклонности на Б.Борисов, тогава ще подкрепя Плевнелиев, нещо повече, ще призова ония хора, които се вслушват в гласа ми, също да го подкрепят на балотажа. За мен е безусловно, че нямам капчица доверие на Калфин, тъй че още сега, ако сложа на кантара двамата, няма начин да не натежи страната на Плевнелиев...

Анонимен каза...

Коментар от Томи Томев. Плевнелиев е по добрият вариант за президент. Който иска "големия шлем", да гласува за другия, защото с президент Плевнелиев, има някаква вероятност този "шлем" да не се осъществи.