Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Хората с промити мозъци винят демокрацията за своя неуспех в живота

Във Фейсбук под една публикация в блога г-н Александър Йоцов е написал интересен коментар, който прецених, че трябва да бъде публикуван отделно, та да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ, хартиеното издание на блога ми; ето какво пише той:

Много хора в България се изживяват като националисти, които "безумно обичат Родината си", но в същото време казват: "Аз не съм искал тази демокрация, аз не съм искал демокрацията, която ни беше натрапена от някого през 1989!". Което с пълна сила показва, че в мислите, в действията си по-голямата част от българите не са освободили мисленето си от оковите на промиването на мозъците през време на тоталитарния социализъм.

Голяма част от тези хора винят демокрацията за своя неуспех в живота. По този начин комунизмът сте стои непокътнат в главите им и нещата няма да тръгнат напред, защото само човек, усетил свободата на духа, може да твори, да се бори и да успява (и да помни, че не всички могат да са победители). Това е, което не може да помръдне комунизма от България и дава възможност на бившите величия на България и тяхното роднинско и приятелско обкръжение да яхат българина и България. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Bacho Кольо каза...

" Празни мисли на един празен човек"

Джеръм Клапка Джеръм