Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 25 ноември 2011 г.

Запис на днешното интервю на Иван Костов по БНТ

Гледайте видеозапис на днешното интервю на Иван Костов по БНТ на ето този адрес. А ето и някои от първите коментари на интервюто, които намирам във Фейсбук и които препечатвам тук, та да стигнат и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ:

Стоянка Димитрова: Отново пределно ясен и точен анализ на последните политически събития у нас! На българите ежедневно така трябва да се говори, обяснява!

Жоро Стефанов: Както винаги ясно, кратко и точно! Държавник и макроикономист от КЛАСА !

Ginka Petkova: Без много излишни приказки всеки може да разбере какво казва Иван Костов. Неслучайно днес е поканен точно той да комементира сегашната ситуация в България.

Oly Paneva: Кратко, ясно и интелигентно, но българина иска да му се говори помпозно и да го лъжат. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

http://www.bivol.bg/bbbandit.html

Ангел Грънчаров каза...

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10675&sectionid=hotnews&id=0000158

Анонимен каза...

Костов FTW!!!