Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 16 ноември 2011 г.

Покана за добродетелност

Това е покана за финансова подкрепа на сп. ИДЕИ

Известно е, че от три години се занимавам с реализацията на една наистина щура за български условия инициатива: да издавам философско-психологическо списание за младите хора, което да ги подпомага в тяхното личностно и духовно развитие. С огромни усилия и „финансирано” преди всичко с мои средства, отделени от заплатата ми (и със скромната, но безценна помощ на неколцина ентусиасти като мен), списанието излиза от ноември 2009 г., т.е. тия дни ще навърши две години от създаването си.

За което време успяхме да издадем 6 книжки, а сега под печат е седмата. Подготвяме също две-три специални приложения на списанието, т.е. извънредни книжки, в които читателите му ще могат да намерят полезни и интересни за тях текстове.

Работата обаче е там, че списанието, замислено като самофинансиращо се, по каприз на разпространителите на периодичния печат и на книжарите (оценили го като „некомерсиално” или непазарно!) почти не се разпространява, а си стои непипнато от ръка на читател на книжната борса и по складовете. Този е най-лесният начин списанието да бъде задушено и убито още, така да се каже, в пелените си. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, сложил съм на моя профил във фейсбука този линк. Тези, които Те подкрепят - могат да сторят същото. Утре Ти пращам пощенски запис. Ти пък ми прати екземпляри от шести брой на нашето списание. С приятелски поздрав от Русе Антон

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря, г-н Рачев, за подкрепата! Ще ти изпратя колкото бройки от списанието искаш. Моля, пиши го това на имейла.

Анонимен каза...

Въпросче: Ако не харесвам списанието, това означава ли, че съм комунист?

Ангел Грънчаров каза...

Гузен негонен бяга :-) Прочее, само комунист може да не харесва нещо, което не познава, което не е пипал, да не говорим пък да е чел :-) Навремето по този именно начин громяхте "буржоазните философи", чиито книги даже и не бяхте помирисвали...

Анонимен каза...

Да или не, Грънчаров? Не бягай от въпроса. Да или не? Означава ли, или не означава? Е?