Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 декември 2011 г.

Иван Костов показа политическа и човешка мъдрост в разговор със злорадстващата телевизионна гранд-дама Люба Кулезич

Иван Костов: Не се чувствам бита карта – 1 част (видео)

И. Костов: ГЕРБ разчете лошо резултата от изборите – 2 част (видео)

В първата част на разговора: "Бити карти" ще спасяват Италия и Гърция от кризата, подчерта Костов в "Насреща Люба Кулезич". Не се чувствам бита карта в политиката, заяви в "Насреща Люба Кулезич" Иван Костов.

Когато съм могъл, съм правил това, от което страната е имала нужда. Доказал съм, че мога да правя много сериозни неща, а за неуспехите съм си дал сметка, как сме стигнали дотук и постепенно съм помъдрял. Един мъдър човек не влиза в координатната система на бита и печеливша карта. "Бити карти" ще спасяват Италия и Гърция от кризата, подчерта той.

Костов нарече поведението на управляващите по отношение на реформите "пълна политическа несъстоятелност". Да се правят истински реформи е много тежко, а аз ценя само способността да се решават проблемите на страната, без да се принася курбан, отбеляза той.

"Принасянето на курбан, за да спрат смъртните случаи в една рухнала здравна система, е феноменално решение. Чакам парламентарната група на ГЕРБ да направи курбана, защото лекарите със сигурност няма да го направят. Те си дават сметка, че нищо няма да помогне. Системата е рухнала и ще продължава да причинява все по-скандални и по-скандални смъртни случаи, докато не се реформира", заяви Костов. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Иван Костов - български политик и успешен реформатор от края на 20 в.
Всичките му опити за политическа кариера през 21 в. търпят провал след провал. През новия век се отличава единствено със сполучливите си политико-икономическите анализи .

Анонимен каза...

wte my doide vremeto