Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 януари 2012 г.

Заповядайте на протест пред паметника на комунистическата лъжа (ПъКъЛъ)

Януарските събития 15 години по-късно на 15 януари

By Иво Инджев

Протест с плакати пред паметника на комунистическата лъжа (ПъКъЛъ)

И тази година гражданската инициатива ЗА демонтирането на паметника на съветската армия в София ви кани на протест с плакати на 15 януари 2012, неделя от 11 до 13 часа около паметника на съветската армия в София.

Да отбележим 15 години от гражданските протести през януари 1997 година пред Народното събрание на правилното място днес – паметникът, който е символ на комунистическата лъжа и пропаганда. Да се съберем заедно с плакатите, които направихме миналата година и да изразим отношението си към голямата лъжа и желанието ни да се освободим от нея. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, защо агент Димитър и особено агент Гоце са обекти на твоя справедлив античенгесарски патос, а към агент Ивайло се отнасяш със страхопочитание /да не река ЧИНОпочитание/?

Ангел Грънчаров каза...

Причината е морална, ала ти едва ли ще разбереш какво означава това...

Bacho Кольо каза...

Че е морална - морална е. Не му ли викаха на това нещо двоен морал?

Анонимен каза...

Не мога да разбера защо точно сега се сетихте да махате Паметника на Съветската армия, като решението е от 1993 година?! Възможности много - целият Столичен съвет беше все от демократи съставен! И защо не сте против паметника на американските летци , които са бомбандирали София?