Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 13 януари 2012 г.

ГРАЖДАНСКИЯТ ДИСКУСИОНЕН КЛУБ ще заседава по казуса "ЛЕНИН ИЛИ СТИВ ДЖОБС"

Прочетете в тази връзка следната информация от в-к ТРУД, която хвърля светлина за какъв случай иде реч: Стив Джобс заменя Ленин като патрон на пловдивска гимназия, статията е от 07 ноември 2011 година.

ЗАБЕЛЕЖКА: Специална покана за участие в събитието отправяме към бивши ученици и преподаватели в това пловдивско елитно учебно заведение: заповядайте, елате, вашето мнение има значение! Организаторите смятат, че е непростимо да търпим училището си осиротяло, без патрон - и то цели 22 години след отпадане името на предишния патрон от ерата на комунизма, именно отпадането на името на още непогребания Ленин! Когото някои фактически възкресяват - като продължават да наричат училището ни с името "ТЕТ-ЛЕНИН", което е обидно - сякаш сме някакви денозаври от отдавна отминала времето си епоха! Така че казусът, който ще разискваме, наистина може да бъде наречен "ЛЕНИН ИЛИ СТИВ ДЖОБС"!

Затова: заповядайте, елате, участвайте, бъдете съпричастни, помогнете! От само себе си се разбира, че на проявата са добре дошли и активни пловдивски граждани, на които не е безразлично бъдещето на това учебно заведение - пък и имиджа на града, защото в нашия хилядолетен град, за жалост, освен че търпим паметника на съветския окупатор, именно паметника АЛЬОША, да стои на най-високото място, несравнимо по-високо от скромното бюстче на Апостола на българската свобода ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ние, както виждате, продължаваме да търпим това учебно заведение да бъде наричано "ТЕТ-ЛЕНИН", сякаш 1989-та година още не е дошла! Срам и позор!


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: