Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 19 януари 2012 г.

Кои така щастливо рипат върху прясно изкопания гроб на енергийната независимост на България?

Последни публикации в блога по темата за правителствената забрана на проучванията за добив на шистов газ у нас - виж, примерно, ето тази Зад "спонтанните протести" срещу шистовия газ стои щедро плащаща ръка с червена петолъчка на ревера - предизвикаха нов подем на бесовщината на дежурните оплювачи в блоговете, в които публикувам коментарите си. В тази връзка някакъв човек ми предлага да направя нещо, та да затворя устата на тия дежурни оплювачи; ето какво ми пише тоя човек, а по-долу можете да прочете и моя отговор до него:

Грънчаров, този платен некадърник Бачо Колю защо не го блокираш? Стига сте се правели на демократи, защото КОМУНИСТИТЕ с демокрация трудно ще се изхвърлят от България. Ей, заради такива малоумници като този Бачо Колю младите са с промити мозъци! Не стига, че медиите са пълни с тези некадърници ами и в блоговете си ги пускате да тровят, манипулират и да се правят на "света вода ненапита", а на всичкото отгоре и да обиждат! Блокаж и цензура за червените кратуни - иначе има още много да се чудите защо народът е толкова прост!

На тия думи отвърнах ето как:

Не блокирам дежурните си платени "критици" от типа на "бай Колю" по една единствена причина: за да види народът колко им е акъла, да се наслади на скудоумието, на наглостта, на баналността и на озлобеността на комуноидите. Те сами на себе си са най-големите врагове, щото преливат от злоба; а тази злоба е израз на крещящата им неадекватност спрямо живота, спрямо потребностите и изискванията на съвременността; те са обречени от самата история и по тази причина нека да ги оставим сами да копаят гроба си. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари: