Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 януари 2012 г.

Вдъхновяващ пример за живот, отдаден на свободата

По принцип не се вълнувам изобщо от т.н. "светска хроника", именно, от живота на знаменитостите, но ето че тази сутрин един интернетен приятел, живеещ в Америка, ми изпрати няколко публикации, които ме заинтригуваха с историята, която се разказва в тях. Ето линковете към тия публикации, които, прочее, разказват все една и съща история за един нашенец, земляк, който избягал преди много години в Америка и пр.; за малко да пропусна да кажа, че дъщерята на тоя нашенец е съпруга на холивудската звезда Том Ханкс:

Съпругата на Том Ханкс снима с NBС в Смолян; още една, която е по-пълна, макар че има същото заглавие: Съпругата на Том Ханкс снима с NBС в Смолян; Жената на Том Ханкс тайно в Смолян; и последно: Съпругата на Том Ханкс снима в Смолян; а ето сега и самата история, която толкова ме заинтригува, и която ми се иска да стигне и до читателите на хартиеното издание на моя блог, именно на в-к ГРАЖДАНИНЪ; прочее, самата история на бащата на съпругата на Т.Ханкс ме заинтригува понеже показва, че свободата си постигат само ония, които никога и на никаква цена няма да се откажат от нея; самият Т.Ханкс казва в едно свое интервю, че животът на неговия свекър бил много вдъхновяващ за него; ето сега и фактите от тази история:

Рожденото име на Рита Уилсън е Маргарита Ибрахимов. Родена е на 26 октомври 1956 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Нейният баща Алън Уилсън (Хасан Ибрахимов) е българин-мюсюлманин от Смолян. Тук има и негови роднини в кв. Средок. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: