Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 март 2012 г.

Предупрежденията на В.Новодворская за това колко е опасна путинска Русия за България, за нейната свобода и просперитет

Известната антикомунистка Валерия Новодворская, руската "желязна леди", е дала интервю за БНР. След това от сайта на българите в Чикаго, наречен Еврочикаго, ù позвънили, за да ù благодарят и да ù кажат, че интервюто е чуто в България. Тя обаче дала ново, още по-интересно интервю; ето голям откъс от текстовия вариант на това интервю, касаещ България; цялото интервю може да се прочете при Иво Инджев:

П. С.: Заблуждават се, че съществува някаква алтернатива.

В. Н.: … Жалко, че вашият водещ не ме попита за България. Там според мен те имат хубава инициатива - за премахването на паметниците на съветската история.

П. С.: (Обяснява защо и как не е чул цялото ù интервю за българското радио.)

В. Н.: Не, за България той (радиожурналиста) не ме попита нищо. А аз тъкмо се канех да се порадвам, че най-накрая в България се случва нещо хубаво. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Дори Валрия Новодворскя недооценява опасността, която изхожда от Русия. Русия не е заплаха само за „близката чужбина” като Прибалтика и Грузия и не само за „бившите” социалистически страни в Източна Европа, а за ЦЕЛИЯ СВЯТ. Русия съвсем не е толкова слаба, както нарочно се преструва (според съветите на древния китайски теоретик Сун Цзъ в „Изкуството на войната”), особено в комбинация с Китай, Иран, Виетнам, Северна Корея, Венецуела, Куба, Никарагуа, дори Бразилия и т.н., каквато ос е вече ясно очертана.

Положението в света днес силно напомня 1930-те години и изглежда само въпрос на време да избухне Третата световна война. Положението е МНОГО критично. Връщането на Путин е може би важен индикатор за подобно развитие. Според някои автори Путин е започнал кариерата си не в КГБ, а в ГРУ. Ако това е така, руският Генерален щаб директно управлява страната, а това не може да случайно. Или както казва един анализатор:

„Стратезите-ленинисти са особено окуражени от факта, че американските и европейските политици не разбират тяхната стратегия и нейната диалектика, нито методите за нейно противодействие.

Западните експерти не разбират стратегическата приемственост между събитията. Те събират факти, но не са в състояние да видят тяхната стратегическа взаимовръзка и не могат да ги съединят в стратегическа картина. На тях им липсва визия и разбиране, поради което са безпомощни пред атаката, която не схващат.”

Bacho Кольо каза...

1.Винаги ми прави с удоволствие чета книги за динозаврите, да се се потопявам в атмосферата на Етъра или да гледам изложения на ретроавтомобили. Като човек с афинитет към историята винаги ми е приятно да да се запознавам с възгледите на хора от минали епохи. Именно затова слушам Валерия Ильинична - един автентичен дисидент, застинал на границата на 60-те и 70-те години на миналия век. Какви славни временан за дисидентстване!
2. Народът на приятелска Русия направи своя избор - според мен възможно най-мъдрия. Руските хора си избраха силен президент, за когото преследването на националния интерес е първостепенна задача. А непредубедените българи знаем със сигурност - в Кремъл дойде един истински приятел на България.

Ангел Грънчаров каза...

Да оценим способността на гореизказалия се да се шегува; изречението

А непредубедените българи знаем със сигурност - в Кремъл дойде един истински приятел на България

звучи като истински анекдот! Оценявам шегата! Аплаузи!!! :-)