Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

вторник, 6 март 2012 г.

Що е кагебистка, сиреч, путинска "демокрация"?

Публикацията Путин, връщайки тиранията в Русия, показва само абсолютната си неадекватност спрямо потребностите на живота и времето е предизвикала във Фейсбук гневен отклик от един симпатизант на г-н Путин, руснак, учил в България, владеещ български език, казва се Egor Glazunov. Влязох в кратка полемика с този млад човек, ето какво си казахме:

Egor Glazunov: Май някой друг (горкият) живее с представи за света, не отговарящи на съвременната обективна реалност. Иначе това, че младите имат различно виждане от застаряващите догмати е вярно и това пролича по резултатите от изборите. ;)

Ангел Грънчаров: И коя е "съвременната обективна реалност"? Да се закопаят и загробят всички кълнове на демокрация в Русия и отново да се възстанови самодържавието? И това Вие наричате "адекватни на времето представи"?! Я помислете поне малко что такое говорите и пишете?!

Egor Glazunov: А какъв е стандарта за неподправена демокрация? Кой определя това? Шаблон ли трябва да има? Демокрацията е европейско изобретение, което не може да дава еднакви резултати на различна почва. Защо някой трябва да натрапва на Русия това как трябва да изглежда и по кой път да върви?

Победата на Путин означава, че руснаците избират суверенен път на развитие. А тези дето бяха оглавявали стачките на Манежная какво са търсели при затворени врати в американското посолство в Москва? За нарушенията: наблюдателите от опозицията уличили приблизително 300 нарушения, което по сборния брой на избирателите прави по-малко от половин процент, което нищо не би променило. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: