Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 март 2012 г.

Злоумишленото подклаждане на напрежението между цигани и българи е израз на кагебистката стратегия за дестабилизация на България

Била излязла книга с такова едно предизвикателно и дори скандално заглавие: "Циганската война срещу нас"; кои сме тия "нас", нека да решава всеки поотделно - стига да му е интересно да изследва странностите и перверзиите на късното комунално съзнание. Тази книга се рекламира по разни национал-социалистически сайтове, включително и във Фейсбук. Получава ласкави отзиви оттук-оттам. Ето краткото представяне на автора на провокационното книжле и на основната му мисъл, показваща несъмнена тенденция към национал-социализъм и расизъм:

Авторът Симеон Костадинов е български юрист, 28-годишен. На 23 септември 2011 година в българското село Катуница започна открито войната между цигани и българи в България. Тезиси на автора Симеон Костадинов: комунистите превърнаха България в развъдник на цигани; малките села в България са под циганска окупация; циганска интеграция е невъзможна; циганската интеграция е не само невъзможна, но и недопустима; циганите са морално невменяеми.

Като прочетох това така любезно представяне, счетох за свой дълг да реагирам непременно; не мога да мълча, щото добре знам, че такива игрички са крайно опасни. Ето какво написах като коментар под представянето на книжката:

Не одобрявам тезата и внушението на "патриотичния автор". Никаква война не се води, а в дадени райони на страната има безредие, породено от бездействие на властите. Във всеки етнос има индивиди, склонни към криминални прояви, но това не значи, че имаме правото да набедяваме цял един етнос за такава една "генетична склонност" към престъпления. Такива генерализации не само са логически и морално некоректни, те са и злоумишлени. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: