Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 март 2012 г.

У нас вече няма държава – има само едни мутри, кой знае защо наричани "правителство", които си въртят далаверите

Без да знам точно причините, съвсем сигурно е, че монополно-картелни обединения диктуват измислените цени (в случая на яйцата). През май същото ще се случи с агнешкото. И така до другата година - и пак същото.

Няма държава – има едни мутри, кой знае защо наричани "правителство", които си въртят бизнесите с монополните комуноидни образования и си измислят цени, каквито си искат. Така е с лекарствата, така е с бензина, с газта, с парното, с хранителни продукти. Впрочем, не искам да си представя от какво качество са онези продукти, чиито цени някак си се държат като български.

Няма демокрация. Няма конкуренция, няма публичност, няма преса. Има мутри, чалги и глупости на квадрат. Има измислени съдилища, прокуратура, адвокатура и какво ли не.

Не мога да си предствя, че БСП и Доган не са доволни от днешното управление. Това е абсолютно същия стил плюс приказките на Бойко Борисов, кой знае защо все още даващ по някакъв необясним начин надежди на по-простите и по-необразованите, че нещо ще се промени, че някаква справедливост, може би и едва ли не, най-накрая ще настъпи.

Само излизане на улицата може нещо да промени. Иначе в скоро време ще можем да изнасяме само маймуни.

Автор: Sin


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Анонимен каза...

За съжаление не мога да се съглася с тази статия. Според мен СДС са тези, които най-накрая разкриха образа си на купени от комунистите хора. ГЕРБ са единствените, които могат да спрат БСП от завръщане във властта. Затова всички искат да ги съсипят, тъй като останалите партии са лоялни на БСП. ГЕРБ също идва от такива среди, но се обърна срещу Кърмилницата.

Ангел Грънчаров каза...

Оценявам шегата Ви :-) Значе ГЕРБ се обърнал срещу кърмилницата?! Интересно. Народната милиция и ДС срещу самата "Партия". Това е сюжет за цяла една комедия на пълния абсурд, но за написването и се иска таланта на Шекспир :-)

Анонимен каза...

Естествено, че се обърна срещу Партията. До появата на Борисов Партията командореше МВР както си иска. По едно време меверейци се усетиха и се обърнаха срещу създателите си. Така както кагебейците се обърнаха срещу КПРФ и си направиха Единна Русия. Но понеже България не е велика сила, Бойко се заиграва и със западняците и за това е по-полезен от БСП, които са сто процента просъветски.
Освен това пак да напомня - ГЕРБ единствени бият БСП редовно. Ако трябва да се чака на Сините, тук значи да има вековен комунизъм.