Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 март 2012 г.

Руски опозиционен сайт забеляза моето Открито писмо до Путин и го публикува

Руски сайт със заглавие Путин должен уйти ме е представил с няколко изречения, а също така е публикувал моето Открито писмо до Путин, озаглавено ето така: Ангел Грынчаров: Г-н Путин, г-н Наглость, пожалуйста, уходите с миром!. Доколкото разбирам също, към публикацията е организирана подписка с гласуване, където всеки може да гласува подкрепя или не подкрепя тезата, изложена в публикацията. Тоест дали е съгласен с искането Путин да си ходи, или не е съгласен.

Поразходих се в сайта. В отдел ПУБЛИКАЦИИ откривам, че моят текст се намира сред обръщения и статии на

/ 06.03.2012 / Борис Немцов – о Путине, выборах и грядущих переменах

Все зависит от нас. Если мы будем сидеть дома и тыкать пальцем в клавиатуру компьютеров, и при этом чертыхаться, обсуждая в чатах, какой он негодяй и подлец, то тогда, конечно, ничего не случится. Если же мы будем настойчиво, мирно и массово добиваться восстановления отобранных Путиным и его камарильей прав, я вас уверяю, все у нас получится.

/ 06.03.2012 / Ангел Грынчаров: Г-н Путин, г-н Наглость, пожалуйста, уходите с миром! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: