Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 март 2012 г.

Проектът "Бойко Борисов" служи изцяло на интересите на българо-руската ченгесаро-кагебистка олигархия и мафия

Бих искал да припомня един добре известен факт относно изборния закон за парламентарните избори 2009г., съгласно който, по изричното настояване на Гоце, 30 депутати бяха избрани на мажоритарен принцип - всичките от ГЕРБ. По-несведущите си мислехме, че това е поредния тарикатлък, с който БСП се опитва да си осигури изборни предимства.

Затова бях изумен да чуя от Татяна Дончева, че нововъведенията в закона ще облагодетелстват ГЕРБ. Значи главните в БСП, са били наясно относно очаквания резултат по отношение на „30-те“. Следва, че това не е солова акция на Гоцката. Като добавим и изцепките на Доган в Кочан, които мобилизираха по-голямо участие, можем да си направим няколко извода:

- всичките тия трикове влошиха резултата на Синята коалиция;

- видно е, че всички тези партии, именно БСП, ДПС, ГЕРБ, „плуват“ в близки орбити около общ гравитационен център и меродавните решения се взимат там; (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Анонимен каза...

Това е очевадно - другото е пълна наивност.

Тепърва предстоят коалиционните игри на двата отбора на българо-руската мафия. Неизвестно е само какъв процент наивници ще се усетят и ще се отдръпнат от Боко ??

Kd Nikolov

Анонимен каза...

Estestveno 4e ne e solova akcia. Koi ot vsi4kite tia kukli na konci moje da si pozvoli samostoiatelni akcii??? Koi?? Imashe edin nare4en Andrei Karlovi4 koito se obarka 4e ne e marionetka, a kuklovod, i plati za tova sas jivota si. Kuklovodite ne pozvoliavat volnosti i sobstveni mnenia i akcii.

Alexandar Iotzov

Анонимен каза...

И като се отдръпнат от Бойко къде ще отидат? При Станишев? Или при Първанов? А може би при Костов или, не дай Боже, при Доган? Всичко това вече сме го виждали! Единствената "нова алтернатива" е Кунева, но доколко е алтернатива и доколко е нова, никък не е ясно. Новото би било гражданско движение, но при сегашните закони няма никакъв шанс да се класира.

Йордан Йорданов

Анонимен каза...

И какво сега, заради миткащи насам-натам през всичките тези години все нови и нови партии ли трябва да се правят ? Мдаа, някой трябва редовно да им обира акъла

Капка Вачева

Ангел Грънчаров каза...

Винаги в тези години е имало алтернатива на своеволията на пощръклялата ченгесарско-кагебистка мафия. И всеки що-годе ненаивен и загрижен за България човек знае коя е тя. Тя е: СДС (ДСБ) и по-специално Иван Костов. Тъкмо затова, че Костов бе така оплют от слугинските медии (срещу щедро заплащане от упоменатата мафия, естествено, а как иначе?!) е доказателство за верността на тезата, за която става дума. И самата мафия, която фърли такива луди пари на мерзавците за да плюят Костов, по косвен начин признава това...

Анонимен каза...

Това с 30-те депутати, облагодетелствали в действителност ГЕРБ, го твърди и Григор Лилов в новата си книга „Операция „Президент”. Там може да се прочетат и много други интересни неща, ако имате 12-13 лева, купете си я и я прочетете.

Костов не е бил винаги алтернатива, а едва от един определен момент на мандата 1997-2001 натам. СДС-ОДС беше доведен на власт от същите „Кукловоди”, както ги нарича Григор Лилов, които направляват и контролират целия преход. Работа на журналистите и наблюдателите е да проучат защо и какво недогледаха тези „Кукловоди”, та отчасти изпуснаха контрол над СДС. Освен това бихме искали да знаем кое е това секретно Политбюро, кои са тези точно тези Кукловоди и какви са механизмите им за влияние и прокарване на решенията. Ето това са важните, дълбинни въпроси на българската политика, всичко останало е драскане по повърхността.

Иначе да цитираме отново Анатоли Голицин:

„Западът не е в състояние да схване непримиримите принципни разлики между западната и съветската версия на демокрация и пазарна икономика. На Запад изборите обичайно решават коя партия ще постигне политическата власт. В СССР и сега в “бившия” Съветски съюз комунистическата партия решава изхода. Тя запазва монопола си върху политическата власт... чрез контролирана “многопартийна система”, в която всички участници без изключение са прикрити комунисти, маскирани под привидни западни, “некомунистически” етикети или открити комунисти под своя собствен етикет. В “бившия” Съветски съюз Комунистическата партия на Съветския съюз (КПСС) контролира и упражнява надзор върху всички политически “фракции”, отделили се от самата КПСС.”

И също:

„Комунистическите стратези намериха нов начин да контролират обществото, заменяйки господството на партията с нова “некомунистическа” структура. Те намериха начин да съживят икономиката си със западни кредити, технологии и съвместни предприятия.... Това не е равнозначно на въвеждане на капитализъм. Това е изкусна игра, използваща капиталистическа маскировка, за да бъде разрушен капитализма. Западната подкрепа неимоверно ускори успешното обновление на комунистическите режими и техния преход към нови, по-ефективни политически структури. Стигнало се е до положение, при което промени на Запад могат да бъдат постигнати чрез медиите, гласуване в парламента и улични кампании и демонстрации. Ситуацията е критична. Капитализмът и истинската демокрация в Съединените щати и Европа са заплашени от фалшиви, контролирани псевдодемокрации.”

Анонимен каза...

Реално погледнато това наистина са елементарни, примитивни сценарии, които би трябвало отдавна да се пропукват отвсякъде, още повече че имат съвсем некадърни изпълнители и всеки малко от малко мислещ човек би трябвало отдавна да ги е прозрял. Само че се когато стане дума за политика, хората според думите на Шумпетер наистина слизат няколко интелектуални нива надолу и не са в състояние да преценяват трезво и обективно. Дори много интелигентни иначе хора в политическо отношение може да са пълни дебили и олигофрени. Може би трябва да се въведе специална категория „политическа интелигентност”.

Или както пише Анатоли Голицин:

„Стратезите-ленинисти са особено окуражени от факта, че американските и европейските политици не разбират тяхната стратегия и нейната диалектика, нито методите за нейно противодействие.

Западните експерти не разбират стратегическата приемственост между събитията. Те събират факти, но не са в състояние да видят тяхната стратегическа взаимовръзка и не могат да ги съединят в стратегическа картина. На тях им липсва визия и разбиране, поради което са безпомощни пред атаката, която не схващат.”

Анонимен каза...

Да добавя: вероятно за човечеството щеше да бъде по-добре, ако промените 1989-1991 не бяха станали въобще и двете системи бяха продължили паралелното си съществуване. Преди 1991 светът беше по-стабилен и се знаеше кой кой е. Днес Западът е обезсилен и обезкървен и балансът на силите необратимо се премества на Изток.
Комунистическата стратегическа заблуда е на път да се увенчае с успех и да доведе до световна хегемония на Русия и Китай, било по мирен, било по военен, било по комбинация от двата пътя.

Вярно, в такъв случай Ангел Грънчаров може би нямаше да пише блога си и щеше да преподава марксизъм, но това щеше да цената, която трябваше да се плати, за да се спасят свободата и демокрацията на Запад :)

Западът никога не трябваше да се хваща на тази уловка и да остави комунистите да си правят сами перестройката и демократизацията, ако толкова искат, без да им помага в това. Но комунистическите стратези правилно бяха преценили, че тези псевдопромени ще доведат до еуфория на Запад и силното желание да се „помага”.