Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 16 април 2012 г.

Май са вдигнали тарифата, по която се плаща за плюене в медиите на И.Костов, що така ли?!

Тазседмичното издание на Из делниците на един луд (9 – 13 април), популярната поредица от смешни коментари, която се списва от Тони Филипов, д-р, жител на Пазарджик, който напоследък публикува безценните си мисли в сайта РЕДУТА.БГ, та този път любимият на зяпачите сред интернетната общност текст, както можете и сами да забележите, е посветен предимно, кажи-речи, на Иван Костов; е, за кумова срама, дето се казва, са споменати и Цецо Ц., и Боко Т., но най-голямо внимание е отделено на бившия премиер, управлявал в периода 1997-2001 г.

Направи ми впечатление, че този път лудият доктор не просто е метнал един-два камъка в костовата градина, както обичайно прави, а се е вдъхновил така, че даже е попрекалил; сравнява Костова не с кой да е, а с мизантропа Тимон Атински; ако не знаете кой е тоя, можете да научите, д-рът е обяснил досконално и дори е разказал най-подлите изказвания на тоя зъл неприятел на човешкия род; ето, например една от тия случки:

Веднъж на агората - Тимон Атински, не Иван Костов! - държал следната реч: «Атиняни! Имам малък имот, а в него смокиня. На нея се обесиха вече доста граждани. Мисля да вдигна къща на мястото, та затова искам публично да известя; ако някой от вас иска да се обеси, да го стори, преди да отсека смокинята.»

А после д-р Филипов ни обяснява старателно, че Костов е още по-голям човекомразец от този същия Тимон, което иде да внуши на читателя-гласоподавател, че в никакъв случай, разочарован от безобразията на недотам умния Бат ви Бойко, не следва да дава гласа си за Иван Костов, щото той може и да е умен, но за сметка на това е и зъл, и подъл, и дори, както сега научаваме, бил несравним с никой друг сред човекомразците. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

54 коментара:

Анонимен каза...

Браво бе, Докторе! Изяде го тоя Костов, с парцалите го изяде! Какъв ли не го изкара, а сега и мизантроп. И авторитет на когото да се позовеш си намерил – президента Желев. Той Желю много разбира и от хора, и от политика – преди време беше казал за Първанов, че е много добър президент. Но няма страшно, идват избори и в следващия парламент ще се мъдрят само анонимните “гербери”, Първанов, Станишев, Овчаров, Доган, Кунева и Слави Бинев – мечтата на всеки публицист-сатирик. И тогава няма да се налага да изсмукваш някакви неща от пръстите си – материалите сами ще се пишат.
А аз си мисля, че от всичко лошо, което ни случи в политически план през последните четиридесетина години (от тогава помня) Костов беше най-доброто. Опровергай ме, ако можеш!

Николай

Анонимен каза...

Добре казано, докторе!
Само че за 51.4% много меко ги мина! Жал ти е за колегите?
ПП – Ангел Грънчаров, сбъркал си адреса. Иванчо Йорданович пръв започна да плаща на нарочни хора (двайсетина студенти, разправят) да го хвалят из Интернет. А на теб видимо ти се ще да го похвалиш. Драсни му един имейл, кажи му колко е велик и току-виж… Макар че новопристигащият американски посланик май друг ще прави министър-председател. Тц, няма да е Боко Рапоня.

Алф

Анонимен каза...

Пишете добри пародии, смешни до просълзяване понякога. Но отдавна ме яде едно нещо: не виждам позиция отвъд пародията. Мисля, че ще загубите читателите си по този начин, но дано (поне) намерите рекламодатели!
Бъдете здрав!

Veselka

Анонимен каза...

Айде-е, костоваците заприиждаха!
Николай, а кой разпродаде българската промишленост на “стратегически инвеститори” за жълти стотинки? Кое от разпродадените предприятия все още работи? А-а, Нефтохим! Вярно, бе! А да знаеш с какво Иванчо Йорданович влезе в Гинес? С това, че успя за първи и последен път в световната история да изкара нефтена рафинерия на загуба!
Срамежливият крадльо Алхен…

Алф

Анонимен каза...

Драги ми Алф,
С такива като тебе принципно не споря, защото форумната глупост е заразна.
Бъди здрав!

Николай

Ангел Грънчаров каза...

Алф и Ко, в случая обсъждаме не Костов, а г-н Филипов - и основанията на необяснимата му любов към Костов. Аз си казах тезата. Вярвам, че и други хора ще се опитат да обяснят тайнствения и така любопитен природен феномен. Примерно, Костов собственоръчно е задраскал навремето д-р Филипов от списъка с кандидат-народни представители - и затова докторът ще го мрази посмъртно. Други предложения?

Анонимен каза...

Цитат от доктора: „Защо вие, десебарите, се държите така, сякаш Костов е четвъртата ипостаса и думите „И да нямаш друг бог освен Мен…” са казани от Иван, а не от Исус?”

Докторе, нещата са много прости. Толкова прости, че са ясни дори за тебе. Става дума за справедливост. Хората като мене, за разлико от хората като тебе, имаме развито чувство за справедливост. И когато човек като тебе посегне с писанията си на това чувство, ние се възмущаваме. А ти се възмущаваш от това, че ние се възмущаваме от тебе!? Като си такъв голям демократ, за какъвто се пишеш, дай ни право на мнение и го уважавай! Защо не? Или за тебе е по-важно да имаш още един гръб върху който да упражняваш остроумието си, отколкото да бъдеш справедлив!? Май така стоят нещата.

Тенев

Анонимен каза...

много слабо, музата ви спи… дълбок сън пред пенсия.
Лека нощ, добре е по-рядко да се изказвате.

Maria

Анонимен каза...

Сите тея умници ,дето се изхрачват по Костов не им остава време да се посъпнат малкочко и да се погледнат лекичко от страни.Ако можеха ,щяха някък си да схванат колко плачевно изглеждат.Изкараха Костов пържи наместник на Бог по нашите ширини с всичките дела дето му приписаха до сега,дела непосилни за един простосмъртен.За такива сложнотии се иска поне мънечко умствени свободни ресурси,ма недостик от разни "заетости" житейски неприлични!
То ,както и преди време писах не е болешката им за Костов,друга е тя,друга...!
Румен Бърцов

Bacho Кольо каза...

Гранчаров, начинът по който обясняваш постъпките на хорта - винаги с това, че някой им плаща, говори, че неудовлетвореността ти от финасовото ти състояние е на път да се превърне в мощен комплекс. Комплекс, който ти пречи да виждаш и анализираш мисли и събития и да правиш верни изводи. Стегни се и изкарай некой лев, вместо да хленчиш на тема купени съвести!
Николай.

Анонимен каза...

Грънчаров ,е мисля нема нужда да питаш повече "кой",А!
Бе Бог си знае работата и който има сметчиси за оправяне веднага му излиза на яве ;)
Моля!

Анонимен каза...

…и думите „И да нямаш друг бог освен Мен…” са казани от Иван, а не от Исус?”…”
Докторе, не съм му фен, ама това не го е рекъл Исус, а Тейко му.

ivo_isa

Анонимен каза...

И още нещо, докторе. Остроумието си е остроумие, злобата е непонятна! Да, вярно, бъзикаш се с всички, но САМО към Костов си злобен. Защо ли? И това си има отговор. казал го е поета: Вековната злоба на роба! Да, така е! Искахте да не сте роби. но не искахте да сте свободни. Искахте да сте ГОСПОДАРИ. А тъпия му Костов взе че ви направи СВОБОДНИ! От къде на къде! Искахте да сте господари, не свободни. Ето това никога няма да му го простите!

Тенев

Анонимен каза...

Докторе, не е лесно да се пише всяка седмица, и няма начин винаги да е добро. Миналата беше блестящ, този път е основно пълнеж. Много си силен, когато си актуален

Иван Иванов

Ангел Грънчаров каза...

Другарю Бачо Колю, все пак живеем в България, тъй че обяснението, което давам за движещия мотив, не е мое, тъй че няма как да се дължи на някакви мои субективни особености. От памтивека тук враговете на България, сам знаеш, ги наричат рубладжии. Тъй че е безпределно ясно кой е същинският движещ мотив на всичко, що е случва в нашите простори. Идиоти като мен, дето ряботят за кауза и идеи, се броят на пръстите на едната ръка на невнимателен дърводелец, размечтал се за светлото бъдеще на комунизма :-)

Анонимен каза...

Писанията на доктора са ми любимо четиво,но и аз мисля,че стйностната журналистика освен с точни анализи и майсторски изказ се отличава с присъствието на лична позиция! Както спрямо конкретната тема така и като цяло! Ако се абстрахираме от конкретните теми,дати и герои от дневниците на нашият любим д-р Филипов се очертава доста безрадостната,мрачна до болка втръснала ни картина със заглавие “Всички са маскари”…..

Костадин

Ангел Грънчаров каза...

Именно защото д-р Филипов не заявява принципна позиция, а изхожда от тезата "Всички до един са маскари, само аз съм най-чист!", то на това допълнително основание моя милост допуща, че главният мотив на писанията му не е възцаряването справедливостта, а личното му парично уреждане, щото с една пенсия наистина не се живее, особено щом даже не те публикуват в богат вестник, т.е. пресакнали са ти и хонорарите...

Анонимен каза...

А не са ли?
Примери за обратното?

1 наум

Анонимен каза...

Едно уточнение! Аз не съм костовист и никога няма да бъда! Аз не съм комунист и никога няма да бъда! Аз съм просто човек, който мрази клишета

Костадин

Анонимен каза...

Лелее, колко много глупаци са нацвъкали форума! Откъде пък изпълзяха всичките тези, начело с бореца-правозащитник А.Грънчаров? Абе, хайде, марш от тук и не ни разваляйте настроението с нескопосаните си напъни да разсъждавате! Писанията на Доктора не са за всяка уста лъжица и най-малкото за дребни, завистливи и неграмотни комуноиди!

2 наум

Анонимен каза...

Да се не нагледаш на сантимент по Иван Костов! Когато фактите говорят… – факт е, че през първите десетина години след ’89-та СДС беше единствената сериозна политическа алтернатива на БСП в зачатък на двупартийна система, както и че никоя партия или коалиция след ОДС, респективно СДС, през 1997 г. не е получавала абсолютно парламентарно мнозинство. Факт е, че само след един мандат, начело с Костов “десницата” в този си състав се изчерпа – и то така, че все едно не я е имало – отговорността за това не може да бъде на никой друг освен на лидера на СДС, само че той така и не я пое. Още два факта – преди Борисов само Костов си е сменял министрите с такъв маниер и ДСБ е първата партия в предизборен период, непосредствено след Атака, чиито кадри се разбягаха като пилци при по-перспективен политически проект. И отново някой друг е виновен. Не се потете да закриляте г-на Костова от упреци и критики като майки орлици – той е доказал, че е над тия неща. Най-много да се покрие пак за година – две и след това пак да прости на електората, задето не го е разбрал. Не може само да се надсмиваме над Чоко и Боко, пък Коко да не го закачаме – не е колегиално. Поздрави и със здраве!

Димитър Попов

Анонимен каза...

Докторе, сектантите на Костов до един да ги запишеш в твоята партия. Абсолютно! Те не останаха кой знае колко – на една страница ще се съберат. Не очаквах да са чак толкова зле, направо страх ме фана…

К. Ганев

Ангел Грънчаров каза...

Попов, разговорът не е за заслугите и постиженията на Костов - за това историята ще се произнесе, бъди спокоен - а за мотивите, които вдъхновяват д-р Филипова та да се нахвърля върху Костов ей-така, без нищо, сякаш е гладно софийско псе. Костов в момента не управлява, нали така? Не може да е виновен за всичко, както постоянно ни се вменява. Никого не защищавам, само моралът не ми е безразличен. Трябва да има поне малко морал в неща; ето, иска ми се и докторът да го разбере туй нещо все някога.

Та ето го моралния проблем, който, чини ми се, не се удава да бъде схванат от публиката: от Костова избягаха четирима кариериста, за да се присламчат към по-перспективен, по тяхното мнение, проект, именно, да се качат на каручката на Кунева. Е, и това дава повод на г-н и д-р Филипова да почне да ръфа Костов, а не тия четиримата ренегати - питам аз, на какво основание, нима Костов е виновен и за тяхното поведение? Еди кой си, значи, с извинение, се е осрал в собствените си гащи, и за туй пак Костов е виновен, тъй ли?

И за тая цел ни се внушава, сякаш сме хептен малоумни, че Костов бил несрещан в природата мизантроп, че бил нещо като "бог", не знам що си още. Глупости на търкалета, а има претенцията да е интелигентен тоя Филипов! Ето това не се връзва, и на това основание, за да има все пак известна логика, аз допущам прагматичния момент: докторът го е закъсал за пари, приел е поръчка да похули Костова, та и той да се облажи малко, както мнозина други се облажиха. Туйто. У нас живеем, тук така стават тия работи.

Погледнете го Барекова как цъфна, а он ни е най-светъл пример на всичките журналя: полива се с бутилки шампанско по тумбака, а всяка бутилка струва по 300 еврА! Как човек да не се вдъхнови при тоя светъл пример? Ето, и докторът не е издържал. Човещинка! И знайте, не пиша тия неща наизуст. Кеворкян на едно място в дневниците си пише, че Слави Трифонов дошъл при него в един момент да го моли, рекъл, няма ли пак поръчка да похулим и оплюем Костов, че съм го закъсал с парите?! Чьорний плащаше, а пък медийните псета хапеха Костова, това е. Така стават тия работи у нас, приказва се, че цели куфарчета с пачки се разнасят в сутрешните блокове на телевизиите, как човек да не се полакоми?! Само Бареков ли ще цъфти, откъде-накъде, не е справедливо това?!

Явно и сега, понеже още се хули Костов, и то съвсем неоснователно, аз допущам, че този е мотивът, че тази е причината: паричките, милите! Няма как да е иначе. Ако е иначе, ето, воаля, нека докторът да заповяда да обясни коя е възможната друга причина. Примерно: Костов ми изяде навремето десерта в детската градинка! Или: мразя Костов, щот е по-умен от мен! Или: няма да му простя, че той влезе в историята, а пък аз още се трепя да правя смешки на народа и даже народна пенсия не заслужих в тоя скапан живот! Кажи, докторе, коя е истинската причина, та да се държиш като изгладняло софийско (или пазарджийско, все тая) псе, ръфайки с повод и дори без повод тоя злодей Костов, проклет да е?!

И ний, както забелязваш, взехме веч да хулим Костова, тренираме, щото чакаме да ни дадеш адреса на службата, която раздава пари за плюене връз Костов; вервам, ще проявиш капка човечност и ще ми дадеш шанс и аз да се поопарича малко. Парите, които ще зема, заявявам най-отговорно, няма да ги употребя за винце и пържолки, а ще ги дам до шушка за отпечатването на списание ИДЕИ, що моя милост има неблагоразумието да издава в тия недобри времена...

Bacho Кольо каза...

"От памтивека тук враговете на България, сам знаеш, ги наричат рубладжии..."
Що лъжеш, бе? Какъв памтивек? Мода наложена от теб и още два-три интернетски откаченяка, побъркани на тема Русия!

Анонимен каза...

харесвах "закачките" на доктора, но май вестника му затова фалира, защото не беше достатъчно злъчен към И.К. Сега наваксва, за да има къде да публикува!

Веселин Драков

Ангел Грънчаров каза...

В какъв вестник е публикувал доктора?! Не съм информиран, а и ме интересува кой му е плащал преди...

Анонимен каза...

‎"Торнадо" издание на frognews. Близнака на "Уикенд"

Веселин Драков

Ангел Грънчаров каза...

Другарю Бачо Колю, още Захари Стоянов употребява най-усърдно тоя терми, имам предвид "рубладжии", а от тогава е минало повече от век, тъй че нещо си се объркал хептен; знам, че на рубладжиите не ви е приятно да ви наричаме рубладжии, щот разкриваме най-съкровената ви тайна, но няма как, за нас истината е привыше всего остального!

Ангел Грънчаров каза...

Е, както е взел да се старае в плювните връз Костов, явно ще му дадат трибуна в още по-богат вестник, дето плаща наистина тлъсти хонорари; ей, хората пари направиха, плюейки Костов, ний си загубихме времето ей-така, за едното нищо!

Анонимен каза...

Вече цели тринадесет години храчат и плюят Костов, но положението ни постоянно се влошава, въпреки че този човек от 11 г не е на власт.Няма да коментирам дали е виновен или не за каквото и да е но си мисля че ние като народ и нация наистина сме объркали посоката яко, критериите също, нямаме ясни цели, радваме се на простащината и андрешковщината, виновни са ни различните етноси, ако това не е проклетия какво ли е?

Хайри Милезимов

Ангел Грънчаров каза...

Добро умозаключение правите, г-н Милезимов. Точно за да не си направят хората подобни умокалючение се налага по всички канали неудържимо да се плюе връз Костов, да се изкарва злодей, изрод, мръсник и прочие; щото а народът се усети за истината около Костов и се обърне пак към него като наистина последна надежда, край, ще дойде края на времето за мерзавците в пилитиката ни, т.е. слугите на руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия...

Анонимен каза...

По този повод има една епиграма на Смирненски - Сакън, недей на гроба му плюва// Заплювките са тук играчки// Той приживе покрит бе с храчки// И пак не се свенеше от това. Напълно подходяща и за Иван Костов. Той е намерил прекрасна професия - народен представител и дебела сянка - Народното събрание. На това народът му вика "На работата лекото и на хляба мекото"

Георги Кокеров

Ангел Грънчаров каза...

Кой това, г-н Кокеров, не става ясно изказването Ви?! Костов ли? Вий му завиждате, че го плюят, тъй ли?! И му е лесна работата, така ли? Да води битка за България е лесна работа, за някаква дебела сянка говорите, кой имате предвид?!

Анонимен каза...

АЗ СЪМ ГЛАСУВАЛ КАТО ДОБЛЕСТЕН ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКАТА, ГЛАСУВАМ И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДА ПСУВАМ!!! НЯМАМ ДРУГО КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ИЗРАЗЯВАМ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ ОТ НЕ ИЗПЪЛНЯВАЩИТЕ ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ НАРОДНИ ИЗБРАННИЦИ. МОРАЛНОТО МИ ПРАВО ДАГИ ПСУВАМ МИ Е ДАДЕНО ОТ бОГА !!!

Tittem Gaall

Анонимен каза...

Защо г-н Кокеров? И вие ли знаете нещо за'' несметните'' му богатства, или ви е убидил като е раздал държавните служби без да ви забележи?

Веселин Драков

Анонимен каза...

Интернет пространството е затлачено от плюнки и желаещи да псуват властта, само че скоро бях свидетел как псуващите квичаха като малки кутренца пред св. Бойко в очакване на трошичката. Точно в това се крие проблема ни че много хора предпочитат да се подмазват пред отговорните лица и само на скришно да псуват.

Хайри Милезимов

Анонимен каза...

Не, господин Грънчаров. Не разбирате ли, че всичко се отнася за Костов . и епиграмата, и професията, която си е намерил. С епиграмата показвам какво представлява Костов - като морал, като политик. Той отдавна е престанал да бъде гражданин и българин.

Георги Кокеров

Ангел Грънчаров каза...

Разочаровате ме, г-н Кокеров. Позволявате си напълно безпочвени твърдения. Нещо сте надъхан срещу Костов, явно сте се поддал на пропагандата срещу него. Костове е един от неколцината български политици, които имат реален принос за България - и за нейния бъдещ просперитет...

Анонимен каза...

v kraina smetka v bgia shte ostanat samo gazo..liztsite , pensionerite i umstveno izostanalite...tai kato vseoshte sam tuk me priemete za 3 to :) lmao

KraSi Sifova

Анонимен каза...

А може би г-н Кокеров има такава задача, да ни отврати от най-успешното управление до сега в прехода на Иван Костов?

Пенка Кованджиева

Анонимен каза...

Можете да не се разочаровате, господин Грънчаров. Иван Костов много разбира като е в опозиция. А какво направи като премиер със 137 депутата зад гърба си (мисля, че толкова бяха)? Защо не направи това, което сега говори? Иван Костов е същия комунист като другите български политици. Ако искаше да унищожи комунизма би го направил, но не то направи. Защото му пречеха. Защо тогава не излезе пред нацията с обръщение и да разкаже? Народът щеше да го подкрепи. Защо не прие закони, с които да се създадат собственици, които да формират гражданското общество? Има много въпроси. Иван Костов е един от авторите на плана Ран-Ът и това е публична тайна. Успехите в овладяване на инфлацията би направил всеки друг политик. При Костов корупцията достигна големи размери, които отвратиха народа. Затова СДС загуби изборите. А СДС беше една заблуда з абългарите. За съжаление, и за България.

Георги Кокеров

Ангел Грънчаров каза...

Е, няма смисъл да се говори с Вас, г-н Кокеров, повторихте претоплена цялата прокиснала антикостовистка манджа, която кагебистите сготвиха и храниха наивниците години наред, благодарение на старанията на медийните ченгета като Кеворкян и пр.

Мерси, при нас не вървят такива буламачи, молим, недейте, напразни са тия усилия

Каквото Костов направи, то историята го знае и ще му го признае; а той направи много, нищо че всичко ченгесарски тикви като Боко и неговите съратници комунистите не пропускат случай да плюнат върху него... такава, уви, г-н Кокеров, е съдбата на големите личности, на големите държавници у нас, драги ми г-н Кокеров, Стамболов, примерно, е бил още по-злостно плют и от Костов, и най-накрая са го и съсекли; да, обаче историята добре знае какво е Стамболов и какви морални уроди са неговите обидчици и убийци...

Анонимен каза...

manupulatsiata v bg e unishtojitelna za elementarniat chovek............edna prosta istina sled 5 god politika v bg e martvets , ne govoria za aristokratite v anglia :)oki? ....... v bg politis.....i sled 5 god stavat darveni filosofi i martvi dushi ............comprende...


KraSi Sifova

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, Вие сте бил голям майтапчия. Не предполагах, че имате такива способности. Приказвате общи приказки без нищо конкретно и без да оборите едно мое твърдение. А пък да сравнявате Иван Костов със Стамболов е направо смешно. . . На казвайте никъде това. Аз го приемам като несръчен опит за шега. Вероятно сте вече уморен, та затова. Починете си и пак прочетете какво сте написали. Утрото е по-мъдро от вечерта. . .

Георги Кокеров

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, Вие не сте ли разбрали досега защо са плюнките по адрес на Иван Костов? По същата причина, поради която често плюят и срещу Вас. Вие и г-н Костов сте преподаватели, учители на хората, така да се каже. Вашата работа е да обучавате и се стремите да го праите постоянно. Но българина не обича да го поучават! Българина казва: " Дай ми пари, акъл не ми давай! " Българина е единствения, който е в състояние два пъти да се спъне в един и същи камък, и то е , защото не слуша никого. Е как да не плюе по някого, който се опитва да го поучава!

Йордан Йорданов

Анонимен каза...

Бетонените комунистически глави винаги стърчат непоклатимо на хоризонта, но единствената полза от тях е да пречат на движението!

Хайри Милезимов

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Кокеров, две книги написах и публикувах по тия проблеми на т.н. "български преход", едната се нарича БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие "Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността") и втората - СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие "Кратка психологическа история на съвременна България") и в тях в продължение на 800 страници съм аргументирал позицията си най-внимателно и на основата на много факти. Сам разбирате, че тук не мога да Ви кажа това, за което ми се наложи да напиша цели две книги - и безброй статии, поровете се в блога ми, ще разберете всичко, което мисля - и как именно го мисля. Книгите затова се пишат, да не се налага на автора безброй пъти да повтаря на другите какво мисли и как той вижда нещата; пише го веднъж, та да се чете от много хора и завинаги. Тъй че, виждам, имате интерес, потърсете книгите ми, прочетете, пък после с удоволствие пак ще поговорим. Ако сте пенсионер или безработен (или студент, ама не вярвам все още да сте студент!), ще Ви дам книгите със значителна отстъпка... :-)

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, следя Вашите прояви във ФБ и въобще. Зная, че работите сериозно и в много неща имаме еднакви разбирания. Изказах мнението си за Иван Костов и то е непоклатимо. Ако Иван Костов беше истински политик, а не търгаш, той трябваше да се оттегли от партията и да мине в сянка. Друг да поведе СДС. На Костов му хареса професията депутат. И той ще продължи да е депутат и в бъдеще. Идеите и партиите са без значение. Ще направи като неговите приятели в партията Христо Бисеров и Йордан Цонев. Ще поживеем и ще видим. Трагедията на Днешна България е в липсата на идея, която да владее народа, да повишава неговата творческа активност и корпоративни интереси. Днешните българи нямат идея, не искат идеи, а търсят личности, водачи. В това е бедата на България и българите. За съжаление, това ще продължава. Една силна и велика идея НАЦИОНАЛИЗМЪТ е обявена за лоша, вредна, нацистка и т. н. Всички и отвсякъде се упражняват в хулене и оскърбление на националистите. Някакви карикатури заедно с партията им компрометират великата идея създала и крепила Съвременна България (по Симеон Радев). Без идея, която да овладее хората, да сплоти обществото няма да успеем.

Георги Кокеров

Анонимен каза...

Edinctvennata reforma za 22g napravena ot minictar predcedatel,e pencionnata reforma napravena ot I.Koctov//za koeto go opliuxa /// wveicarckoto pravilo ne go pipna nito veli4ectvoto,nito ctaniwev,nito bb/////M.Vel4ev reducira vanwnia dalk,znaek kak..ctaniwev icxar4i zdravnia fond,BB crebarnia.Za vci4ko tova e vinoven I.K. kazvat 4e 4 vinoven i za clan4evite izrigvania i za cunamito v japonia....a za 4ernobil ne znam.........

Kractio Chobanov

Ангел Грънчаров каза...

Костов е един от неколцината наистина професионални политици в България. Това не е лесна и е много неблагодарна работа, г-н Кокеров; имате неверна представа и си мислите, че да си политик означава само да лапаш кюфтаци в бюфета; не е така, това е трудна и мисловна, и практическа, и каква ли не работа, има даже и философско-ценностни и духовни измерения. Радващо е, че България има политик като Костов, моята оценка е такава, понеже за мен значение има това, което той направи и продължава да прави. Мисли и работи за България, това той направи и даде добър пример, който и враговете му даже взеха да признават, стига да не са прекалено завистливи. Вие, г-н Кокеров, сте се подвел, Ваша си работа, а имам чувството, и че сте се налапали от ченгесарската отрова, която по адрес на Костов се пръскаше из медиите най-системно цели 15 години, че и повече... жив и здрав бъдете!

Ангел Грънчаров каза...

И заради истината, не заради Костов, ще кажа и това: Костов е един от малцината - ако не и единствения - български политици от европейска класа и мащаб; и точно затова е така мразен. Ние, българите, най-доброто си не ценим, а ценим най-лошото, говоря за мнозинството от българите. Казвам това защото знам, че истината по тоя въпрос съвсем скоро ще си пробие път и ще излезе наяве. Заради нея го казвам и пиша това, а не защото съм "костовист"; ако беше въпроса само за Костов, майната му, кучетата да му ядат главата, ама както се вижда работите опират до други, много по-важни за нас, българите, неща...

Анонимен каза...

Бат Боко за туй, че поплю яката по Костов, точно затова се хареса на кукловодите от КГБ толкоз, че ето, обикнаха го, финансираха го, натресоха ни го даже за Премиер, та станахме за резил на целио свет! Ако друго не умеем, то да се излагаме поне умеем!

Анонимен каза...

Източникът е Поглед Инфо, която е лява медия, а цитират пък доктора Михайлов, който има множество недостатъци, но не и този да харесва Костов :))))))) Независимо от това, обаче, оценката му е доста справедлива!

Ralitza Kovacheva

Анонимен каза...

Цялата плювалница подета срещу И.Костов не в личен план,а като лидер на ДСБ заради спирането на АЕЦ Белене.КГБ (руската инперска анбиция,провеждана в БГ)вижда в ДСБ заплаха,която може да подкрепи евентуално обръщане на ГЕРБ и Бойко Борисов против техните интереси.
ГЕРБ е създаден "за извършване на определена работа" и изхвърляне на боклука заедно с Б.Б. и след това заместване с нов такъв "проект".
Повреждането на тези сметки в последни дни е причината за атаката (разбиването )на ДСБ.Другото са лакърдии на простотията българска.
Румен Бърцов