Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 април 2012 г.

Патриарх Кирил: "Владимир Путин е божествена благодат за Русия!" - и за България, по подразбиране

Иво Инджев е написал чудесен текст под заглавие Литийно (на)шествие с руска патриаршеска икона начело, поне откъс от който ми се иска да стигне и до читателите на хартиения вестник ГРАЖДАНИНЪ; подбрах само два откъса, но си заслужава да се изчете цялото; ето:

Медийната телевизионна трибуна на пловдивския Николай, която се обслужва от неговия съгражданин и съименник в ТВ 7, сега се е самообявила за „екслузивен медиен партньор” (точно така се изрази Бареков) на църквата за отразяване на явно неотразимото като магнит за привличане на масови овации посещение на руския патриарх Кирил. Очевидната амбиция на пропагандата, която по нищо не напомня на смирение, благоговение и преклонение пред иначе шумно прокламираните ценности на духовността, прилича на шумно разгласено и нагласено шоу, е една олигархична клика, придобила пропагандни имоти в националния ефир, в печата и в интернет (напоследък). Целта е да извлече така липсващите на тази клика морални дивиденти от евентуалното избелване на корумпирания й образ в очите на максимално широка аудитория. А какво по-подходяща платформа от това от амвона, почитан по традиция от вярващите! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Bacho Кольо каза...

Удивителен е начинът, по който Негово Светейшество Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил съчетава духовното със светското. Шофьор, спортист, летец, учител /грешка -Учител!!!/всичко това е Патриарх Кирил. Паметни ще останат неделните проповоди, които изнасяше по ОРТ в продължение на десетилетие тогавашния Смоленски митрополит Кирил. Незабравими даже и за убеден атеист като мен.
И сега отново се проявява като такъв - официалното му посрещане в Пловдив ще бъде пред паметника на Альоша - скромния спасител на Европа. И ще покаже какво означава този хълм за всеки руски човек - от селянина до Патриарха. Едновременно с това Негово светейшество ще се наслади на великолепната гледка към един от най-красивите български градове.

Ангел Грънчаров каза...

Май те опи съвсем тая пуста водка, взе да бълваш, прощавай, пълни глупости...

Bacho Кольо каза...

Погледни, Грънчаров, какво нещо е живота! За да разобличиш пъклените намерения на един агент на КГБ, публикуваш в блога си статия на един агент на КДС.
... парадокси на живия живот.

Ангел Грънчаров каза...

И кой е тоя агент на КДС?

Bacho Кольо каза...

Ивайло

Ангел Грънчаров каза...

Не знам за кого говориш, аз такъв агент не познавам... вий сте специалисти по агентите, ваши са си агентите, вий всичко знаете...

Анонимен каза...

Цъ.От 6 1 не става,с кокале ще е бозата.

А а,чакай така и така наминах,да попитам:
Тоя Зиколов дет го закопчаха в Румъния преди време за шпионаж семейна "черта" ли е на генерала.А!?
Айде пък ще видим,може да помислим за бозичката.
;)
Нема пъ да кажа

Bacho Кольо каза...

"Не знам за кого говориш, аз такъв агент не познавам"
За такива като теб , незнаещи , отдавна е измислен ГУГЪЛ. Написваш думите "агент Ивайло" и четеш. Няма да ти отнеме много време, уверявам те. Поне не повече, отколкото да напишеш поредната си хумореска на тема "ох как ни е нужен морал в политиката и не само в политиката"
Щото колкото и да се правиш на моралист , неминумо става ясно, че за тебе моралът е парцал. Когато ти изгодно го вдигаш като знаме, ако ли пък не - тутакси си го завираш в косматия г@з. Да отлежава на топло и влажно.

Ангел Грънчаров каза...

За мен критерият е един: щом против това или онова, против този или онзи беснеят комунисто-комуноидите, значи това или онова, този или онзи е свястно, стойностно, добро. Това е един безпогрешен критерий. Ето, това, че се давиш в злобен фалцет ми показва, че съм на прав път...