Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 април 2012 г.

Оргиастична радост, ликуване и лудо веселие обзе средите на антикостовистите

Намерихтоваизображение ето ТУК, но тия дни на много места човек може да стане свидетел на неудържима, направо оргиастична радост, ликуване и лудо веселие в средите на т.н. антикостовисти, които обединяват водачи и дейци от кажи-речи всички краища на т.н. политическия спектър; неистово се радват на "разпадането" на партията на Костов:

1.) Всички т.н. "сини мравки", т.е. ония, които навремето, бидейки в СДС, се продадоха на мафията, които влизаха в безпринципни коалиции (примерно, подкрепяйки заедно с Доган и комунистите марионетното комунистическо правителство на Беров), които заслужиха вечна признателност на мафията, щото осигуриха най-бляскавите й времена на подем и разцвет; (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

12 коментара:

Bacho Кольо каза...

1. Не искам да съм лош пророк, но ако си спомняш, това нещо го предвидих, при това един ден преди Прашков да си даде оставката.
2. Мисля, че това масово напускане на активисти вече е началото на края на ДСБ. И за него Костов носи цялата отговрност.
3. Тази ситуация не ме радва . Никак. ДСБ беше единсвеното формирование у нас, което доскоро имаше шанса да стане модерна дясна партия. Сега истинските десни трудно ще намерят свое политическо представителство
4. Горното с пълна сила се отнася и за хората с леви убеждения, какъвто претендирам, че съм. БСП не е моята партия и , по всичко изглежда, няма да бъде.
5. Без истински дясна и лява партия реална политика няма. Има мутро-пожарникарска чалга.

Ангел Грънчаров каза...

Като изключим прекалено оптимистичната прогноза, че напускането на 20-тина кариериста било "началото на края на ДСБ", длъжен съм да призная, че с всички останали твърдения на г-н Колю съм изцяло съгласен. Вярно е и това, че на страната са нужни истински партии от класически тип, лява и дясна, партии с ценности, а не кариеристични формирования...

Без такива партии няма и не може да има демокрация. Масовите настроения срещу партиите у нас са всъщност настроения срещу демокрацията...

Анонимен каза...

Bacho Кольо каза...

1. Не искам да съм лош пророк, но ако си спомняш, това нещо го предвидих, при това един ден преди Прашков да си даде оставката.
Ти бачовия си му стратега,или твоите хора,как няма да знаеш какво сте намислили не само за следващия ден, а и за години напред.
П.Каменов
P.S. Много сте загрижен за дясното и отговорността, която Костов трябва да понесе. Не се вълнувайте чак толкова, това не са Ваши проблеми, успешно си вършите работата, за сега.

Анонимен каза...

Костов е голяма работа! Как успя навреме да се отърве от внедрените троянски коне.Патил е от предатели, и по-добре сега, отколкото когато станат депутати.

Анонимен каза...

Aйде, Грънчаров и Кольо плеснаха с ръце и пак се прегърнаха! Само не ми е ясно кога напусналите ДСБ станаха 20ина!? И да светна другарчетата по оръжие Грънчаров и Кольо ами то и политиката е като всяка работа...едни напускат, а натяхно място идват нови кадри и така...Друга е целта на Грънчаров и Кольо тук да повтарят и повтарят една лъжа, за да се насади недоверие у тези, които гласуват за ДСБ, да се втълпи че ДСБ отслабва и че ще бъде безсмислено да се гласува за тях на предстоящите избори...нали така Грънчаров, а? Тоя блог направо се превърна във виртуалвн вариант на ТВ7 Бареков или в случая Грънчаров подава темата и хоп пиендето Ренета Инджова или в случая Бачо Кольо започва да анлизира и да повтаря това, за което му плащат ...разбира се против "лошия" Костов и "упадъка" на ДСБ!!!

Анонимен каза...

Да ползвам от горният анонимен:
"Патил е от предатели, и по-добре сега, отколкото когато станат депутати.".
Дет се вика "взе ми го от устата".
А към долният анонимен е от такива като теб мале "упадъка" на ДСБ!!!,щото никак не го разбирате що е туй животно "Демокрация".Ма де недей толкова да бъдеш мале притиснено (шъ прощаваш,ма немойм разбра женско ли си мажко ли си ,дете или по отраснало си)тъ нии лошавите безпартиини (моя милост,Гранчарова и др.)с по посинели сме дупенца от теб мале!
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Bacho Кольо
От доста време си мисля да споделя една "неприлична" моя мисъл ама срамежлив съм.
А ще пробвам:
Ако допуснем ,така теоретично,че има люде леви по идеини съображения,не по финансово/питеини (теорията на вероятностите допуска такива чудеса да се помислят).Допуснах.Та си викам с забутаният по в периферията Янаки Стоилов дали пък неби могло да се получи някоя истинска лява партия.
Такива разни неприличнодемократични мисли ми се мотаят из щурата проста глава.
Румен Бърцов

Ангел Грънчаров каза...

Анонимника, дето се прави на "защитник" на ДСБ против "предателя Грънчаров", дето се бил гушнал с Бачо Колю и пр., е чисто и просто провокатор, няма нищо общо с ДСБ: на него е наредено да създава впечатление, че в ДСБ са предимно ненормалници; една доста тъпа ченгесарска стратегия; човекът просто си изкарва парички за да преживява... изпълнява длъжността интернетен мерзавец :-)

Bacho Кольо каза...

Румене, като ме питаш, па да ти кажа. Овчаров, Кадиев, Т. Дончева, К. Паскалев, Я. Стоилов. Това са моите фаворити за лидер вляво. Като Я. Стоилов е на последно място.Добро момче е, възпитано, вежливо поздравява старите хора, ама не вярвам да поведе успешна битка с Б. Борисов или И. Костов /ако Синята коалиция уцелее/. Няма топки за тая работа.
И понеже нито един от петимата в момента няма шанс да оглави каквото и да е , то надеждата за победа над ГЕРБ си има име: Г. Първанов.

Анонимен каза...

Бачоо,
Не се залъгвай с Гоце, с Боце са ортаци!

Анонимен каза...

най-важното в кариерата на един политик е да си тръгне навреме. За съжаление моментът най-често се изпуска и така историята завършва печално.

Анонимен каза...

Bacho Кольо
Ясно! :(
Допущението ми срамежливо/теоретично беше 0.00 много нула 1% за наличност на идеино леви в това житейско измерение.Яясно,теорията си е птеорир,практиката друго рече "нема" отнесли са се в друго измерение!
Някога,далечното някога ,когато БКП току що беше се минало с баданарката и нова бойца моя низост "мръсен седесар" се явих "свръзка" на старите другари дет нещяха да менат бою.Тез другари ми позвъняваха всяка нощ по жицата с "мили приказки приспивни"- "ще те разтреляме,кръв ще се лее и др.".Аз пък си бях привързал касетофонче на телефонче и записвах,а после да не се разпадне общението оставях линииката на линия и пусках AC/DC(Нещо като онлайн радио DJ).
Та те тая ми общителност с "милите" стари другари послужи да ги свържа с търсещата ги техна другарка от Враца,която ми се яви в клуба на СДС (с прибежки).Яви ми се таз другарка в знаменателен ден за моето мило насерено место (посетени бяхме от друг.Боков).Тогава аз от клуба на СДС с хапаратурката озвочавах прилично силно хапването и пииването в рестоторантчето/кръчмица на отсрещната страна на бул.Ленин с песничката "комунизма си отива,спете спокойно деца".
Те тези другари си отидоха на някъде,а комунизма си мени бойцата и си продължи на хапване и пийване/не само/.
Румен Бърцов - "несъм бил комунист и никога няма да бъда"