Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 май 2012 г.

Кога една партия става "стълпотворение от кариеристи"

В новите си записки Из делниците на един луд (23 – 27 април) многоуважаемият Тони Филипов, д-р, по добрия си обичай не пропусна да "бъзне", както се казва, г-н Костов и неговата партия, за което ние вече допускаме, че го прави по... твърде интересни причини - или екзистенциални основания. Но сюблимното тоя път е, че докторът си е позволил да напише следното куриозно изявление:

Обаче, ако още една група напусне ДСБ с кариеристични мотиви, някой може да направи извод, че тази партия е била пълна с кариеристи. И е логично, не ли?

Виждате, доста предпазливо се изказва, но даже и това едва ли може да го спаси; защото "лоши" и "подли" хора, воглаве с моя милост, веднага го изобличиха в крещящ алогизъм; ето какво написах най-напред аз, понеже веднага съзрях "ахилесовото място" на нашия доктор: (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Разбирам и съм съгласен с вметката на г-н Грънчаров. И аз едно време имах подобни изживявания. Може би доттора има прекалено лично отношение спрямо Костов и грешките по време на управлението му, а и самият Командир призна за такива. Още повече в такава тежка обстановка и най-големия политически гении не би минал без грешки. Сигурен съм, че и доттора е наясно с дереджето на партиите и начина на функционирането им у нас, още повече неговата партия “4-ти километър” си е направо илюстрация към темата. Важното и значимото в текстовете му е специфичният хумор достигащ на моменти до сарказъм, а това е нещо ценно на фона на прекалено дългия ни преход от улегнал социализъм от съветски тип, към дивашки капитализъм по балкански модел.

Кънчо

Ангел Грънчаров каза...

Една вметчица, драги Кънчо: и “капитализмът” ни е от съветски модел; не зная давате ли си сметка, но “капитализмът” ни е от кагебистко-чекистки модел, т.е. от все същия съветски модел; не зная дали сте забелязали, но "капиталисти" ни са предимно комунистите; според мен в това ни е трагедията; ако капитализмът ни беше от балкански модел, пък дори и най-див, щяхме да сме добре, но ето, и капитализмът ни е от съветски модел, поради което е и така див…