Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 май 2012 г.

Разговор с един щатен оплювач на Костов

Има доста хора в и извън интернет, които години наред се прехранват с това, че постоянно и всекидневно плюят Костов. Някои дори се замогнаха и охраниха от тоя доходен бизнес. Е, може да има идиоти, които без пари да плюят по бившия премиер, но тия явно са крайно тежък случай и от тях науката изобщо не се интересува.

Моя милост отдавна следи една одиозна личност в интернет, която в блога (сайта) си всеки Божи ден плюе най-усърдно против Костов. Явно това лице е щатен оплювач. Не вярвам да е съвсем луд да се занимава с презрената си професия ей-така, за едното нищо, за без пари. Нарича се това лице Иван Топанкев. Преди време успях да го загащя във Фейсбук и проведох с него доста многозначителен разговор; публикувам го, та тия, дето имат наклонности към психопатологията, да добият известна представа за тоя психологически тип: типа на щатния интернетен оплювач на Костов. Ето, четете: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

12 коментара:

Анонимен каза...

Иван Тропанкев е роден на 8 декември 1951 г в Пловдив. Завършил е Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Автор е на книга с разкази „След нас и завинаги“ (1985 г.). До 1990 г. ноември е работил, като редактор в местния клон на „Булгарреклама“. След това – като журналист в редица вестници. Най дълго - близо 10 години, е бил в „168 часа“. От два месеца е във възродения в. „Поглед“.

http://www.obshtestvo.net/content/view/576/5/

Анонимен каза...

1. Как е възможно да нападате човека по такъв груб и невъзпитан начин? В България уж е демокрация и хората ИМАМЕ право да не харесваме драгалевския ви гуру.
2. Не мислете, че хората, които са против Костов непременно получават пари от някого. Някои просто не можем да ТРАЕМЕ арогантния драгалевски боклук!

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, отде знаеш, че взема пари? Може да си е такъв - мрази от чисти подбуди. Също като теб. Ти да не би да вземаш пари , че мразиш Путин и Първанов. Просто не можеш да живееш без да мразиш. Напълно е възможно и въпросния Тропанкев да е такъв по природа - кеф ми е да мразим и си мразим...

Ангел Грънчаров каза...

Понеже поназнайваме психология, та затуй не ни задоволяват такъв род обяснения: човекът, видите ли, си мразел "по природа" Костов; не стават така тия работи, таваришчи. Такъв род параноя е крайно съмнителна, иска се мотив за всичко на тоя свят. Наша милост, примерно, не мрази Гоцето току-така, за едното нищо, а поради това, че се отвращаваме от лъжците, а Гоцето е безподобен лъжец. Все нещо трябва да има като причина, нали така? За едното нищо не се мрази. И понеже някакви хора си изсмукват из пръстите разните му там "претенции", то на това основание ний допущаме, че има, най-вероятно, паричен мотив, сиреч, че причината са паричките. Тоя бизнес у нас е твърде разпространен, не ми се правете на непорочни девици, особено пък е разпространен сред представителите на т.н. "журналистическа" гилдия, които за парици са способни на всякакви подвизи. Аз не знаех, че тоя Тропанкев бил журналист. Ето, още повече ми се засилиха съмненията относно потайната мотивация за неговата уж патологична злоба срещу Костов. Дали пък като деца Костов не му ял десерта в детската градинка, та затуй така го е намразил, а, какво ще кажете? Все има някаква причина, кажете де, коя е? Може пък тоя злодей Костов и нему да е задраскал името от некой списък, примерно, тоя човек, Трапонкев де, да си е мечтаел ако не за Солунската митница, то поне за едно културно аташе в Париж да са го пратили, ама тоя пусти Костов, дето толкова мераци е пресекъл, да е задраскал името му? Нищо чудно и така да е станало, не знам, но допущам, че и така може да е било. Аз лично познавам много хора, които докато са живи ще мразят Костова затуй, че бил задраскал името им от пустите му там списъци за депутати - и са си прави да го мразят така всеотдайно, откъде-накъде ще им попарва така безчовечно мераците! Тъй ами! Айде чао засега, и мислете, учете се, психологията е велика наука, таваришчи, и тя е способна всички загадки да разгадава...

Ангел Грънчаров каза...

Във "възродения в-к Поглед" явно работят все наши момчета, тоя Тропанкев изглежда най-после си заслужи тая службица; аз винаги съм казвмал, че всеки, който има стаж в хуленето на Костов, ще бъде оценен и възнаграден, само такива като мен, дето някак си не ни се удава тоя майсторлък, плюенето по Костов, нема да прогресираме, ама майната му, то за едната чест живее човекът, нали така?

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, пиши по-кратко , бе човек! Нали в ЛГУ им. Жданова те учеха: "Краткость - сестра таланта".
А кво стана сега - прочетох до десетия ред и ми се приспа...

Анонимен каза...

Грънчаров, ама ти на костовист ли ми се правиш? От кога си костовист? Нали Костов не беше те здрависал, като Тодор Живков партизаните, и ти го оплю по избори 2009! Нали така беше?!
Ти си толкова костовист колкото бачо кольо е гласувал някога за сините! Вие за това се разбирате толкова добре...братя по оръжие.

Ангел Грънчаров каза...

Така е, по този начин, като пиша некратко, правя селекция: червените ми читатели по начало заспиват още на третия ред, а пък остават ония, които умеят да четат, да фащат, да мислят... тия хора са ми интересни, не дремлювците...

Ангел Грънчаров каза...

Ето, анонимният е прав: никакъв "костовист" не съм, не заслужавам дори и тая титла! Аз, господа, като се замисля, съм само един правдолюбец, нищо повече... а такива никой не ги ще, щото сме опасни хора... таралеж в гащите кой ли иска да си тури?!

Bacho Кольо каза...

"...Ти си толкова костовист колкото бачо кольо е гласувал някога за сините!..."
За Грънчаров не знам, но за мен не си прав. На изборите през 2005 г. гласувах за ДСБ. Само заради Костов!И си спомням, че трябваше направя голам компромис, защото водач на листа в моя район беше някой от противните типове в десницата, май че агов.
Така че можеш да си запишеш - Бачо ти Кольо е гласувал един път за сините, макар и с отвръщение.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, вие сте един болшевик, който тормози всеки несъгласен с вас. Вие сте за съд за кибертормоз.

Анонимен каза...

Грънчароов,айде да си направим партия и нии бре!Е с Бачо Коль ставаме тримца,наш човек.Айде всички си имат партия,ние така ли мърцина да си останем!Айде,аз ще мета с метлата!
Бачо Коль и аз съм гласувал за другаря Първанов.А когато беше вече на власт неговото величество,при мен идва един (ремонт да му правя на една машинка от заведенийцето му) и ми рече "ти знаеш ,че съм комунист,но честно да ти кажа при Костов вървеше бизнеса ми,а сега нямааа,тея нашите ни затриха".Така рече "нашите",истина казвам.А аз никога несъм се кланял и на Костов включително,напротив.Само че мразя лъжата,много,най много,по много от всичко друга!Случвало ми се е да заставам срещу "свои"защитавйки от лъжа такъв ,който пет минути преди това съм му викал "мръсник лъжец".
А ей го тоя "професор" и туик изявен.
http://www.monitor.bg/article?id=200930
Този май нещо като летописец по тема 'Костов" :)
Румен Бърцов