Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 29 май 2012 г.

Ей, хора, да направим нещо бе: това вече не се търпи!

Днес „гръмна“ „новината“ как Плевенлиев уж бил „издал най-голямата тайна“ на НАТО, а именно, че ракетният щит е насочен срещу възможността на Русия и пияндурниците на КГБ лилиПутинци да заплашват с атомните си ракети Европа.

Ако прочетете малко из мрежата ще видите, че основните вопли са срещу това, че в Чикаго Плевнелиев отказва да припознае България като „троянски кон на Русия“ и срещу изказването му, че посещенията му ще са на Запад от София.

И се леят едни „патриотични“ сълзи: как може така „недипломатично“ да се говори „против една братска държава“ на територията на друга държава (ама не „братска“, понеже е от НАТО).

Нещо става – светлините на ГЕРБ си стоят насочени към МОЧА, а зад гърба на „партията“ Плевнелиев си позволява да показва „не-обич“ към България, щото НЕ показва „обич към Русия“.

Не се въодушевявам от Плевнелиев, понеже „по делата им ще ги познаете“. Но казано е: „В началото бе словото“.

Та, като за начало, но само до тук: словата на Плевнелиев са добри. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, изводът е ясен - Путин ти е бръкнал дълбоко в з@дник@ с боксова ръкавица!

Ангел Грънчаров каза...

Той вам бърка по указания начин, драги ми г-н русофиле-путинофиле, ама вам изглежда ви става много приятно като процедира така - щото ви е братушка :-)

Bacho Кольо каза...

аз братушки нямам. Имам брат - той ми стига.
Ама ти с Путин на уста лягаш, с Путин ставаш.

Ангел Грънчаров каза...

Нещо си се объркал, Путин не е мой, той е ваш бог... нему се покланяте, нему служите, неговите заповеди изпълнявате...

Анонимен каза...

Алоооу Грънчаров, ние в НАТО "не сме от вчера"!!! Най-малко Плевнелиев е човека, който ще знае тайните на НАТО.

Анонимен каза...

Прочее, на българи тайните на НАТО по начало не трябва да се казват, щото агентите на ДС-ГКБ веднага ще ги донесат на таваришчите в Москва, зер неслучайно сме наречени руски троянски коне...

Bacho Кольо каза...

"Анонимен каза...зер не случайно сме наречени троянски коне"

Че си кон, кон си...при това с капаци...