Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 6 май 2012 г.

У нас е все така: ний затова не сме общество...

Тази сутрин се оказва, че в онази същата дискусия в сайта РЕДУТА.БГ, която се води вече трета седмица, именно под писанията на знаменития луд доктор Филипов, най-сетне е въведена "модерация", сиреч, цензура; ето какво открих като опитах да публикувам нещичко:

Ангел Грънчаров, Your comment is awaiting moderation. Posted May 6, 2012 at 8:07 AM

Апропо, да се опитва някой да затвори устата на човек като мен, дето си има и блог, и вестник, дето и списание издава, дето си има и собствена "персонална телевизия", е твърде глупава работа. Ето какво исках да кажа там, и ето какво ще спре цензурата в иначе много демократичния сайт РЕДУТА.БГ:

Прощавайте, драги докторе, позволявам си, въпреки че съзнавам висотата на Вашата грандиозна величавост, която Ви принуждава да мълчите като божество, да дръзна да покажа, че има и друг тип писане в сравнение с Вашето; разберете ме добре, Вий пак си пишете както си искате, това си е Ваше право, но ето, аз искам да покажа - Вам, и особено на Вашите така любезни читатели-обожатели - че има и друг вариант, че има и друга възможност за писане; ето един малък пример: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле, Тая глутница от кв "Редута" е готова да те разкъса, не виждаш ли, че са побеснели и освирепели.Не минавай повече от там! Пази се!
П. Каменов

Анонимен каза...

Предишната нощ по скайп с "нощен Хоризонт" написах (от есента на 2009 г.съм започнал да им пиша,помощ да защитя човешките си права идеята ми беше тогава):
"То няма човеци,за какво гражданско общество ми говорите.Колкото населяващи,толкова мераклии за баш воиводи.И само филосовски дърдоренета."
Понеже един от годтите беше някъкав филосо ,който много ме подразни с приказките си.
Водещата го прочете в ефир.
Там пишех,после във фейсбук писах,докато не ме заличиха,пиша,пиша,къде ли не пиша и все ме изритват,неправописно ми писането!
всеки си събира килимче с фенове и си го дърпа към себе,баш вайвода да си бъде.
За това и нищо никога не става в милата ни татковина.
Виртуални вайводи с чети воюващи саможиво безсмислено.
http://www.severozapad.org/templates/blueoval/images/header.png
"Брутале:
мани баце, че като рече, че тава а бъдештето са сети ка по дискавъри гледа за един професор каде а измислил некаква телепатична комуникация и ората им са турат некакви жици по глъвътъ и кво си мислиш некаква джаджа преобразува мисълта у реч.
а ониа двамата, тестърите седат един срещу друг, гледат са като некакви 100% реални зомбита мани ми за по-голем ужас даже си говорат с мисъл :-\
Самотока:
... и цифроф цвик и бракано у mpeg формат
а кюспето е във rar формат архивирано"
"Апостолица Липненката:"Синджиро си иде, козата а немаъъъ..."
"Диф чувек и силен ветар, нищо не моо ги запре!" (Северозападна мъдрост)
Румен Бърцов от несъществуващият северозапад.