Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 юни 2012 г.

Популизмът като политическа проституция

Източник

Повече от 15 год. мръсните ченгета не оставят на мира автентичната десница. Зор та зор да я подменят! Зор та зор да изхвърлят от политическия живот най-голямия политик и дъжавник Ив.Костов! Хвърлят милиони левове за подкупни, алчни предатели и мекерета, които нямат свършек. То не бе червен, продажен цар, не бе червен генерал-мафиот, а сега вечната червена Амбър - подлога на всички правителства! (Elka Kitcheva)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Гледайте филмчето "Битката за дясното". Отначало мислех, че е глупост, но се оказа сполучливо и забавно:

http://www.mediapool.bg/битката-за-дясното-news194085.html

Анонимен каза...

Колкото въобще до битката за дясното, то трябва отново да се подчертае, че промяната 1989-1991 беше подготвена отдалече и контролирана и даже не беше толкова насочена към ревитализиране на комунизма, колкото към подкопаване на Запада. Комунистическата икономика винаги е била по-неефективна от капиталистическата, но от това не следва, че режимът през 1989 е развял бял байрак и се е предал, само защото не можел да си плати сметките. Ако искаха, комунистите още дълго можеха да продължат да поддържат своята наистина неефективна система, макар и с цената на все по-брутални репресии както в Северна Корея или Куба. Но те бяха разбрали, че продълбаващата открита конфронтация със Запада няма да им донесе желаното надмощие и решиха да прибягнат до хитрост.

Между другото това никога няма да го чуете от самите комунисти, защото това е най-дълбоко пазената тайна на режима, във всички детайли на която са посветени само изключително тесен кръг от „стратези”. Съществено за успеха на конспирацията е именно тя да остане конспирация, т.е. тайна.

Но и комунистите не са всезнаещи и всемогъщи и плановете им претърпяха ред неуспехи и провали, започвайки от обединението на Германия, което не стана съвсем според предначертанията на Кремъл. Друг момент е, че като цяло след 1989 Източна Европа се управлява от кремълски агенти, но въпреки това се появиха и политици, които не пожелаха да следват заданията от Москва и един от тях е Иван Костов. Затова няма нищо по-естествено от това Москва да се опитва да елиминира тях и техните партии от политиката. В отделни случай това става дори с открита груба сила като при Зоран Джинджич, в други случай по-„елегантно” с „катастрофи” и „злополуки” като при Трайковски и Качински, понякога и съвсем „елегантно” с политически и най-вече медийни средства като при Костов и ДСБ.