Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 5 юни 2012 г.

След като няма символ на българската държавност има ли българска държава въобще?

Елизабет Втора празнува тия дни 60 годишнината от изкачването на британския трон и в нейна чест Англия е покрита с британски и английски флагове. Официалният парад е помпозен, изискан и подготвен с много любов, преданост и покъртителен английски патриотизъм, благодарност и лоялност към кралицата.

Дали обаче кралицата е причината за тази патриотична еуфория или това, която тя олицетворява, това, което тя символизира и това, което тя инспирира в поданиците си! Елизабет II е символ на британската държавност, на британското свободолюбие, тя е гарант за британската независимост и ако щете на британското величие!

Ако сравним България с Великобритания, логичния въпрос е има ли почва за сравнение? Хайде да си отговорим на елементарния въпрос, кой е символа на българската държавност в днешна България?! Кой? Президентът, който мълчи, когато български флагове са разкъсани от софийската община, за да се угоди на петата колона и обслужването на нейния фетиш ПСА?… Не става! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Традициите са важни, но тази помпозност в Англия, при това в момент, когато Англия е неплатежоспособна, е не само неуместна, но дори дразнеща. А и кралицата и кралскoто семейство не се отличават с някакъв особен интелект, образование и начетеност. Те са добри само в едно: произвеждането на безкрайни скандали.

Колкото до България, тя на теория имаше личност, която можеше да изиграе важна роля за българската държавност, и тя е Симеон Втори, но стана точно обратното – именно българският цар се постави в услуга на комунистите, мафията, олигархията и Москва. Цар-агент и марионетка на КГБ – от това повече здраве му кажи! Е как тогава да очакваме от „обикновените” български политици нещо различно?!

Има и този важен момент, който анализите никога не отчитат, а именно че В ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СТРАНИ ПУБЛИЧНИТЕ ПОЛИТИЦИ ПО ПРАВИЛО СА ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА И МАРИОНЕТКИ НА ЗАДКУЛИСНИ КРЪГОВЕ, КОИТО СА ИСТИНСКИТЕ УПРАВНИЦИ В СЯНКА.

Bacho Кольо каза...

"ако си ЗА Паметника на Съветската армия, значи си част от Пета колона...".
К Чудя се какви ли патологични промени трябва да протекат под черепната ти кутия, та да напишеш подобна олигофрения?!?
А бе нема ли в тая държава психиатри, да поставят диагноза и за приемат на лечение подобни индивиди?!?

Анонимен каза...

Първо до първия анонимен, абе червено изнежено бесепарче, абе ти в кой свят живуркаш бе напудрено другарче?!
Значи Англия била пред финансов банкрут и празненсвото на кралицата дразнело!? Кого дразни бе другарче...да не би ти да плащаш? А, от твоя джоб ли излиза или раздразнението е от това, че другарите от твоята партия ще крадат по-малко от европейски субсидии!?
Флотилята първия ден по Темза е от английски бизнеси без никой да закача данъкоплатеца...безплатно в чест на ВЕЛИКАТА КРАЛИЦА ЕБИЗАБЕТII!
Концерта втория ден е от поп-звезди, които не искат заплащане, защото рекламата е това, което ще им носи приходи! Третия ден в катедралата Свети Пол, ами това е на разноски на кралското семейство...те са достатъчно богати да си го организират! Пък приходите от церемониити се оценяват в стотици милиарди паунди от туристически приходи!

Сега на бузлуджанското магаре Бачо Кольо дето цитира нещо, което никой никъде не е написал...и съответно лъже като цар Киро или Ахмед Доган...Бачо Кольо психиатри ли, ами какви са тия от твоято школа в Симеоново, те нали така и дежурния офицер така те клати от зад и вика прати ги в психиатрията, че ако не те ти ма....


=