Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 юли 2012 г.

Гениално проста идея за окончателното решение на кучешкия въпрос

Оказа се, че властите особено на София не могат или пък не искат (а е възможно хем да не могат, хем да не искат!) да решат кучешкия въпрос, на въпроса със скитащите по улиците бездомни кучета - по понятни причини, а именно, че добри пари от бюджета се заделят за "борба с бездомните кучета" и на някой е изгодно да прибира тия пари. Кучешкият въпрос почти постоянно се обсъжда, особено когато глутници от скитащи кучета нахапят или направо разкъсат някой човек, било известен професор, било детенце, било жена, в това число и бременна. Медиите тогава пошумят два-три дена, а после работите продължават да си вървят по обичайния начин. Кметицата на София е заета предимно с това да мисли и да се грижи как да изглежда колкото се може по-красива в очите репортерите и на тартора й Борисов - и, милата, изобщо няма време да се занимава с някакви си там бездомни кучета и с някакви си там нахапани или изядени от кучета пенсионери.

Тия дни, нищо чудно да е от извънредните жеги, в мозъка ми постепенно се роди и почна хем да расте, хем да зрее една идея за окончателното, за тоталното решение на кучешкия въпрос. Да, става дума за генерално, окончателно решение на тоя наболял социален проблем. Решението, което измислих и предлагам, е гениално просто, както и всяко гениално и велико нещо на този свят. Ще се учудите колко е близко до ума моето решение - и колко е подозрително защо никой до този момент не се е сетил как да се реши прословутия проблем с бездомните кучета. Ето как може да се реши. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

18 коментара:

Анонимен каза...

Много ТЪПА идея! Добре, че философ не управрява София :))))))

Ani Valova

Анонимен каза...

Предложи по-умна!

Лиляна Манова

Анонимен каза...

Ами като начало спрете да си изхвърляте кучетата на улицата.

Ani Valova

Ангел Грънчаров каза...

Чудесно е, толкова любезна г-жо Валова, че така посрещате гениалната ми идея! :-) Това ми дава оптимизъм, че наистина е гениална! Точно така винаги биват посрещани великите истини и идеи. Особено из нашенските предели... Благодаря Ви за куража и насърчението, подсказвате ми, че съм поел по верния път!

Анонимен каза...

идеята е готина, ама народът е жесток и иска да избие животинките

Анонимен каза...

Философе,забелязвам промяна в тебе.Споменаваш Русия с нещо хубаво.Шегувам се.Относно кучетата-още като спомена СИНДЖИР и ВРЪЗВАНЕ разбрах,че ноухауто ти има съществен пропуск.По западноевропейските закони кучето се връзва САМО и ЕДИНСТВЕНО когато се извежда на разходка.Аз те поздравявам за идеята но знаеш ли как ще ореват орталъка кучезащитниците.Как така ще им радваляш бизнеса?

Анонимен каза...

Подобна идея се обсъди и в Ловеч на една от срещите за решаване на проблема. На мен лично не ми допада.

Тодор Пеев

Анонимен каза...

По-добра идея:
Всеки се облага с по 1 лев за кучешка глава, предадена на екирисажа от района в който живее.

Peter Patrikov

Анонимен каза...

Това е политика за дълбокоцентрализирано управление, днес общо взето на хората им е признато право да взимат решение на "индивидуално" ниво, което прави задължаването им да имат куче във входа нереалистично. От друга страна, подивелите кучета вероятно имат "психични" проблеми, т.е. те не са като новородено кученце, което можеш да възпиташ, така ми се струва? Преживели са какво ли не.

Ивайло Василев

Ангел Грънчаров каза...

Кучетата лесно се превъзпитават, значително по-лесно от човеците. Съвсем не е трудно даже озверяло куче да стане добро домашно куче. Щом получи малко човешка грижа, кучето прощава всичките предишни обиди, поради които се е осверило. Котките по-трудно прощават обидите. Тъй че идеята ми е превъзходна. И реализируема, което невинаги може да се каже за някои други философски идеи. А това, че не се приема с аплодисменти, показва, че наистина е гениална. Гениална в простатата си :-)

Анонимен каза...

Те по жилищните входове не могат да се разберат кой да плати за асансьор и чистачка, а сега и общо куче! :)))

Венелин Андреев

Ангел Грънчаров каза...

Кучето, бидейки пръв приятел на човека, ще сдобри вечно каращите се съседи и ще подобри микроклимата на човешките отношения във входа. Едно лаещо на входа куче ще създаде алюзията, че живеят не в подобен на бункер блок от панели, а сякаш са на село, в селска къща, с двор; след време и кокошки могат да почнат да си развъждат съседите на входа. Във всеки българин дреме един селянин. Ще порасне индекса на щастливост на съвременника ни. Изобщо предвиждам невероятно позитивни последици от кучешката си иновация...

Анонимен каза...

Не може да се наложи на хората такъв избор. Личната свобода е > днес, в тази система.

Ивайло Василев

Ангел Грънчаров каза...

Апелирате за свободата на кучетата ли - или на хората? Ако кучетата са свободни по улиците, какво тогава става със свободата на хората, които не смеят да прекосят близкия парк?!

Анонимен каза...

Коментирам чисто политиката за налагане входна политика - куче. Харесва ми като идея, но не е осъществимо, посочих защо. Изпитвам съчувствие към проблема, разбира се, извинявам се, ако коментарът ми е прозвучал с други конотации, единствено изразявам позиция по предложеното действие. Не зная как да се реши проблемът, съгласен съм, че липсва воля; нали М.Л.Кинг беше казал, че може да се решат проблемите на бедността в света, но няма воля за това.

Ивайло Василев

Ангел Грънчаров каза...

Мисля, че това дали даден вход ще има или няма да има куче ще бъде обсъдено съвсем демократично от живеещите и те да решат. Никой няма да им го налага. Като не искат, няма да имат куче. Има толкова много входове, че ако държавата реши да задължи всеки вход на има куче, тогава ще трябва да внасяме кучета от Виетнам :-) Тъй че всеки вход нека сам да решава. Аз лично ще съм по-спокоен като знам, че на входа има куче-пазач. Особено е потребно то сега в ето този сезон, когато хората са в отпуски и крадците шестват безнаказано по апартаментите. Едно куче си е от полза да е на входа, аз така смятам...

Анонимен каза...

Ангеле,идеята ти е чудесна!Нали знаеш,че едно от най-големите открития е кламера-просто,но гениално.А ти си умен и находчив човек-регистрирай го,патетвай го,защото кякой може да те изпревари.Както почти във всеки селски двор и вила има по едно две кучета,така може да има и куче пред входа-защо не?Аз ще предложа на хората от входа да си осиновим едно бездомно куче и ще му направя и къщурка.Ще си го храним,а то ще ни пази.Обичам кучетата,но да не са в апартамента ни.Та идеята ти я приемам,но не знам дали ще ти дадат този 1%.

Simeon Ivanov

Анонимен каза...

Досега не бях чувал по-голяма глупост.