Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 август 2012 г.

О, бедна, клета Българийо!

Vessela Nozharova: Кретенията в българската църква не спира да ме изумява. Може ли да хакнеш пластмасова дограма на тази църква?! Да не говорим за металната решетка, която ще изхвърлят. Отчайващо!

Stoyan Dermendjiev: В Германия за подобен кретенизъм спрямо християнски културни ценности ги гонят от работа, пращат на съд и забрана да заемат обществени поръчки и позиции. О, бедна Българийо...

Източник на публикацията

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

11 коментара:

Анонимен каза...

Дерменджиев Стояне,България не е германия,та да бъде същото подхождане към
църковните и не само дела.Тук са малко по такааа,на..ммм.абе на надол с главата работите (нали преклонена главица де).Кривото е право,правото е криво,Истината е лъжа,лъжата пък е истина иии,и в църквите няма едновременно място за поповете рускопоклонни (по подразбиране на Партията и париците,а както и кича естествено),пък и за Бог да съ намери кюшенце вътре.Аде сега пък,не е "Християнско" да се хващате за такива пък някакви си "дреболий".Нали да е в крак с модните тенденции "пролет летни или късно есенни".
Мадона пресъждат,пред тизи тя си е за иконостас да бъде изографисана ("Като Дева" - Издадено от Балкан тон)
О поробена България от тези дето са от Лукавият.
Огън ,огън до пепел само,да се почисти,хубаво да се почисти,дизенфекция и карантинен период преди да се посява ,на чисто цветенца ухайни и други тревички с пчелички,дето веч ги няма,не плевели и буреняк.
Ухх !
А да напиша Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Търговикя да става,титлица "архонтски" и други бизниси.Всичко на сергииката за продан - свещици,иконки ,душици ,некое офисче да се освети,милитвици за дъжд,"благотворителни светения и бдения",квото се намери.Пък Бог,кой беше пък тоя,каккъви са му бизнис и партиините препоръки,кой му е PR агент (не е Моника),и сигурно не си е епилирал краченцата та и по телевизоро неса го давали,някой си нейзвестен,айде бегай !
Румен Бърцов !

Анонимен каза...

В Германия в някои отношения са големи диванета. Няма нищо лошо в пластмасовата дограма.

Анонимен каза...

Анонимен "няма нищо лошо в пласмасовата дограма"
Анонимни,те това е българина,не излиза лице в лице,а се крие в хразтите и дебне.
Това е,е с такива си имам работа цял живот,дебнат да ти забият нож в гърба.щото си си позволил да не бъдеш като тях,а да бъдеш АЗЪ със собственото си име и лице,не анонимно безлично лицемерче,което става голем смелчага в глутницата когато вика "Разпни го".
Ти му обясняваи за морални стоиности,за Истина му говори,за жчовешко достойнство.Боже епохи хилядолетни растояние !

Анонимен каза...

Е неси написах името от горе и аз мога да
се пражя на гявол анонимен,не се изисква усилие за това,никакво усилие да бъдеш никой .като доносниците "да наклепаш другарчето" "да бъдеш примерно ,чавдарче,комсомолче и партийно другарче",
"да се натегнеш ниско коленичил на началството,като натопиш колегата,та да го избуташ,не с кадърност ,а с подлост"
И така си вървят нещата,ден слет ден,поколение след поколение,та и до сега,все си е така,все същото,нищо не е помръднало от време оно,само поколението наследник на предишните,нищо друго.
А имама много лъжци ,че вярват в Бог,че са разбираш ли "Християни".И едно тичане по по "Чудотворни икони",по "Чудотворни манастири" с "чудотворнни попове",едно лъжене ,ама много големо лъжена и показност,кой от кой по най "вярващт".И Дай ,дай,дай,само дай,ние сме много,ама много "вяржащи",виж как много хубаво можем да излъжем ,другия лъжец.Е каде са тези 'Вяржащи,когато всичко се разпада,всичко що е минимум човещина го няма,Делата къде са.
Бог нали по делата,не по кой как излъгал другият като него лъжец,че вярва.
Делата,далата,никакви ги няма,никакви!
Сега пак да си кажа името Румен Бърцов
Враг естествено ,но на лъжата!

Анонимен каза...

Такъв е пройзхода на моите "дребни" житеиски неволи,за който никой неще вяра да ми хване,че никой абсолютно никой се не намира дори ей така да ме попита "жив ли си още,и ако си как оспяваш да уживееш".
Никой,абсолютно никой,щото никои неможе да ме погледне в очи,защото нямат очи,безочливи са,от зивот само в лъжа ослепяли,от истината непоносима им идва,болезнено непоносимо,немогат въобще да си и помислят да е възможно живот без лъжа да лъжеш,не познават такъв начин,никога неса пробвали,абсолютно никога.
Сам съм,други няма.Другите са от другата страна,не от към моята на Истината и закона!
Такава моята Румен бърцов,пак Истината Рекох,такава,каквато е ,не по моя воля !

Анонимен каза...

Много сте се загрижили за тези „християнски културни ценности“ бе, ей... Все едно те ще ни оправят... Какъв чак толкова голям фурор вдигате за една PVC дограма? Тя внася еклектика и разнообразие в старинната архитекртура! Има много по-големи и важни проблеми за решаване в България (напр. липсата/ограничаването на определени граждански права и др.).

@Румен Бърцов: Съветвам те да потърсиш помощ от психиатър; говориш неразбираемо; имаш сериозен психичен проблем.

Анонимен каза...

Поредният анонимен,поредният от хилядите вече такива виртуални,не реални псевдо човеци които пон един,амапо един и същи ,като под индиго начин ме препраща на психиатър.Така все така години ,много години,половин вече живот,все така,и на живо така,все така,все едни и същи такива "съветници,все едни и същи псевдо човеци.И нито един човек,които да се запознае с фактите,фактите такива,каквито са,нито един,ама нито един човек.Нито един,който дори да си направи да види документа от психиатричният преглед на който сам,по собствено желание съм ходил,за да проверя (до там съм докарван посоянно от заобикалящият свят на псевдочовеците постоянно,непрекъснато,нонстоп,ден и нощт)Що за същества сте брей,що няма човеци брей,що няма останало никакви човеци,ама никакви човеци в тая прогнила ,смърдяла пустош България.Това е чудовищно,много неуписуемо чудовищтно което се върши с мен.Що три години вече ,къде ли не писах,към кого ли несе обърнах и никой,ама абсолютно никой (нула) не пожела да си направи труда,да се запознае с ФАКТИТЕ,никой.А понеже навсякъде с ИМЕТО си,с ИСТИНСКОТО си име
пиша "КАЗВАМ С УМРЕЛИ БУКВИ" и поради тази причина,навсякъде където пиша,абсолютно навсякъде бивам преследван от такива анонимни "психо грижовни съветници" .И понеже навсякъде
с Името си и с телефион и адрес викам "ПОМОЩТ УБИВАТ МЕ "БАВНО И ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК И МЪЧИТЕЛЕН НАЧИН" през всичкото това време,през всичките вече три години
постепенно все повече и повече станаха тези които се заеха да се разправят с мен,да ме замълчат завинаги ,ама на живо,по телефон,интернет следене и "прецеждане" на писанията ми,блокиране,кеширане на "посещаваните" от мен,най често.И постоянно психо обяснявачи навсякъде,в това число и 'Националните Хоризонт" чиновници "журналисти" на който най много съм писал и от тях най напрет започнах имайки някаква такава найвна мисъл ,че се обръщам къмистински журналисти,и ето най после викам си ще се намери кой да ме чуе и да се спре с това престъпно ,намащо нищо общо с хомо сапиенс чудовищно отнемане на нечии живот,защото си позволил да си помисли,че идва някаква промяна във фашисткият комунизъм България.Аз се бях откъснал няколко години и през това време съм пропуснал да разбера ,че цяла България е залята от фашисткият комунизъм.Ако имах някаква представа,че така е станало,въобще нямаше да си помисля да пиша където уи да е било една буква и така да се довърша до край,нейспълнявайки заръката на мъртвата миСвята Майче Санда "Остави ме мамо мене,виж тебе си ,мамо,зашото и ти си зле и ще умреш с мен".Гадове прогнили без души.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Аз как да покажа,каК да докажа фактите,като никой,абсолютно никой (нула) не разговаря с мен от момента 4 часа и 15 минути 23 март 2009г в който издъхна Майчето Санда)една думичка не е седнал с мен да разговори човешки,нико до сега,ни на живо ,ни по телерфон,ни по какъвто и да е било друг начин.Постепенно бях отрязан от всички ,от всякъде.Единствено само тук остана да несъм отрязан още,само тук още,навякъде другаде съм отрязан от всички,абсолутно от всички.Истината никои неще да знае,ИСТИНСКАТА ИСТИНА<ТАКАВА КАКВАТО ПО ФАКТИ Е "Републико прогнила Българиа".
Истината мразено нещо,много непоносимо нещо,най непоносимото нещо за "ввеликите цивилизовани българи" - браво,аплодисменти от мен Румен Бърцов от Криводол в тази същата прогнила Република България и от Левски,а и от Майче ми,святата ми Мъртва Майче санда аплодисменти скъпи ми съграждани българи,аплодисменти и дълбок поклон!

Анонимен каза...

Аз тръгнах виртуално с умрели букви най напрет по скайп с "нощен Хоризонт" да търся помощт,да спасявам моят живот,на Майче ми не можах,не се намери никой които да се смили и да ми помогне,не се намери никой който да спре нескончаемият всекидневен тормоз ,чудовищен тормоз на който сме подложени цял живот,а особено жесток от както през края на 1989г се захванах с политика.Търсех помощт ,за спасяване на моят живот,каквото останало,което още не беше отнето,а то малко,на ръба на биологичното оцеляване беше останало.И резултата - спечелих си врагове още много неизброимо вече много врагове желаещи да замълча за винаги.Поне ,ако знаех ,че така ще стане ,да си бях останал само със тези скотове тук,пък да се бях въоражил и да се защитавам така както намеря за добре,така както се постъпва в джунглата,каквато се оказа че е джунклата без закони България.
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Така казах февруари 2000-та година "това което идва с царо,ще е най жестокият комунизъм,бо жесток от всичкият бил до сега и ще стане страшно,много страшно.накрая ще завърши с кръв".Така казах тогава и бях наречен луд,ненормален,що не ида у лудницата да се лекувам.Та отидох тогава,но данните ми от прегледа не ми бяха в моя полза да бъда приет и психиатърката се ядоса,мислейки че се подигравам с нея,че искам да я подлъжа да ме искара луд за да си оредя някоя далавера ,както по подразбиране постъпват мнозинството"чесни българи".
Румен Бърцов виновен и за тове,че казва какво ще стане,като само с лъжа се живее и на лъжата се вярва,приемана от всички за истина.
Фашистки комунизъм на 100% е сегашна България.