Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 август 2012 г.

Защо ние, българите, се пазим като дявол от тамян да подкрепим ония наши сънародници, които правят нещичко?

От много време, но напоследък все по-често в блога ми идва да коментира един човек, който нарича себе си "Румен Бърцов"; коментира той много интензивно и пише едни такива твърде задушевни и лични неща, за това как живее и прочие, как страда, как се мъчи и т.н. Твърди, че бил изгонен отвсякъде, щото, предполагам, са оценили коментарите му като "спам", та затуй се е приютил при мен, щото аз така не мисля, това, което се е откъснало от сърцето на даден човек, не може да е "спам". Разбира се, никой не обръща внимание на коментарите му, макар че е възможно дадени хора да се зачитат в тях; аз съм от тези последните.

Даже в един момент, признавам си, си помислих, по своя си обичай, дали да не ги публикувам отделно, като отделни постинги, тия сърдечни коментари, но, признавам си, това изисква твърде много редакторска и коректорска работа; аз държа всичко, което се публикува в моя блог, да е изрядно оформено, а неговите коментари изобилстват с грешки; за жалост, нямам време да редактирам, нещо повече, напоследък съм така зает, че даже нямам време и нередактирани, по изключение, да публикувам отделно комунтарите на тоя страдалец.

Та във връзка с всичко това тази сутрин ми се удаде възможност да се обърна с няколко думи към Румен; ето какво му написах, щото наистина е крайно изнервящо всички да си мълчат, а ти да си изливаш сърцето всеки ден, да пишеш, така да се каже, с кръв от сърцето, а пък всички да мълчат, сякаш не си човек, а някаква вещ; това съм го усетил много добре и аз, на основата на собствените си преживелици в интернет, та ето затова реших да му напиша нещичко; ето какво написах там, под една поредица от негови покъртителни коментари: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: