Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 август 2012 г.

За лъскавата шарения по вестникарските будки - и за обречеността на пошлостта

Аз рядко, общо взето, се спирам пред вестникарски будки, но ето, вчера се спрях; не само се спрях, но и дори си купих един вестник. Е, щом стана дума, ще кажа и кой вестник си купих. Купих си в-к СВОБОДЕН НАРОД, купувам го тоя вестник, той излиза отскоро, не крия, имах надежди, че ще бъде по-различен, по-солиден, сериозен вестник, но, за жалост, излезе, че и той все повече се чалгизира напоследък; пък и по-голямата част от писанията в него са все по-безидейни, безсъдържателни, кухарски. Но това е друга тема, не за това почнах да пиша тоя свой "репортаж". Думата ми е за нещо друго.

Та спирайки се пред вестникарска будка понякога разглеждам шаренията, която е наредена там. Та така и вчера. Гледам: купища вестници и списания, от шарено по-шарено, кое от кое по-шарено! От лъскаво по-лъскаво - или бляскаво. И наши, и чужди вестници и списания, всякакви. Примамливо гледат, а пък за заглавията да не говорим: разнообразие, че главата да ти се замае. Всякакви списания вече си имаме: за каквото и да се сетиш, има списание за него. За лов, за риболов, за плетене, за врачки, за магии, за извънземни, за земни, за небесни явления, за подземното царство, за политика, за икономика, за бизнес, за... хурката на баба ти да потърсиш списание, е, и такова списание няма как да не го намериш. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

9 коментара:

Анонимен каза...

За дерткиев дето ти писах ,че в Шумен съм му рекъл че ми звучи като ком париен секретар (спор в антракта,той беше инициатора,не аз).Та част от спора беше за бройката на партиините членове,кой как му харесва.Той беше за количеството.Аз пък съм привърженик на качествените измерения,дето количеството не е,а по наши земи със сигурност не е гаранция за качество.Рекох "предпочитам с 10 качествени Личности да вършим работа,от голкото с 10 000 безлични мрънкащи мърши сам да върша всичката работа".Той пък ми рече "Е ,но по друго е като кажеш 250 хилядна членска маса".Все си мисля ,че аз съм бил прав токаз.
Да издавам такова списание "Идеи" , на сила да го вземат от мен и да го поставят на сергията между помията за прасенцата ,дето много голяма членска маса,се ида и ще го запаля,но няма да го оставя там.Ако разбират ,тези дето евентуално съумеят да разчетат буквиците ми.
Румен Бърцов същият.
А да поясна,понеже забравих :В такава враздебна за живот химична среда в която съм не по еднолично желание, с Бог на Ти трябва да си за да ти възможно оживяването,никакъв друг вариянт научен няма.Та затова "викам Знам".щото така.Обаче пък от друга страна (откъм моя гледна страна),при тез мой Близки Познанства с Бог,май враждебната среда има по голям интерес от Него да ми направи да не е така враждебна пък.Така на мен ми се чини да е някак огледално.

Анонимен каза...

А за този дето писах,че ми разяснил да не си копая дупката още,гостат му бих попитал ако,по някакво меобяснимо чудо да речем се създаде възможност очи в очи (на равнопоправнопоставени начала така да сер каже)Питането: да изчезне еи така в небитието един цял ден от архива на ( така да се изразя) нечии саит заради някакви си обществено достъпни телефони,който бях "спанмерски поснал",информационно да се информират за мен от кмет и др.обществени народно общински служително грижовни чиновници на моето най "изящно населено место несъществуващо",тая "дупка сайтова" както как би ми пояснил научно.
Румен Бърцов бие самара,та може би евентоално макарето да му просветление просветне.Много нейзвестни явления дето в това измерения се случват незнаете.

Анонимен каза...

За тази лъскавата шарения няколко тома такива народни "неразбираеми" приказки мога да ти изприказвам,но понеже друго ми приоритетно на мисъл,та на кратко само."Втората заповед" речено е за идолопоклонничеството (кратко и пределно ясно и логично).Простички и лесни за разбиране са Божите работи,щото са екологично чисти и абсолютна от живият живот логика.А тива,че неразбираемио все тези Божи работи на стадото,от пастирите им така.
Що така.Ми както чичко айнщайн рече да се поясни така,че и на 6 годишно дете да му стане пределно ясно и логично разбираемо.Е да,ама не,ако така пояснят "светите посредници пастири",на стадото ще му стане пък много пределно ясно и по логически ще заключи ,кат тези "пастири" май никак неса по Божите писания съ изучили,а по тез дето са от сатъна.Их тез мойте неприлични устенца,ма каквоо да се прави,нали пък Истината ако не реча Бог бди над мен да ме плясне зад врата и да придобия спешна естествена нужда.Боли та боязлив съм,несмея да не кажа Истината.Моля за разбиреане,нямам избор!

Анонимен каза...

Ще го напиша,и силно се надявам да вземете на сериозно написаното.
НЕЗНАЕТЕ НИЩО ЗА МЕНПОСЛЕ МНАЛКО ПО МАЛКО ДА МУ ПОКАЗВАМ ФАКТИТЕИГРАЕТЕ СИ С ОГЪН ЗА КОИТО НХАБЕР ПОНЯТИЕ СИ НЯМАТЕ МАЛОУМНИ СЪЩЕСТВА.БЕЗГРАНИЧНО УБЕЗУМЕЛИ
НЯМА ТАКИВА БЕЗГРЪБНАЧНИ ДРУГИ КАТО ВАС.ИГРАЕТЕ СИ ИГРА СЪС СОБСТВЕНИЯТ СИ ЖИВОТ.НЕМОГА ДА ВИ ПОКАЖА С БУКВИ ТОВА КОЕТО ДА ГО ПИПНЕТЕ И ГЛЕДАТЕ КАТО ТЕЛЕТА ТРУДНО ЩЕ ПРОУМЕЕТЕ.ВСЯКА СЕКУНДА В КОЯТО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СЕ ГАВРИТЕ С МОЯТ ЖИВОТ РИСКУВАТЕ СОБСТВЕНИЯТ СИ ПРАСЕШКИ БЕЗДУШЕН БЕЗУМЕН.ВИЕ СТЕ >>>ДУМИ НЕМОГА ДА НАМЕРЯ ВЕЧЕ.
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Е как да е разбираемо като половината от това което написах изчезна.КАК с тая идиотщина,как.

Анонимен каза...

Сега вече намразих себе си за глупоста да плащам ти години пори кървави от гроба на майкаси и да пиша причиняваики си така още по жестоки страдания.Да пиша три години на гръгли идиоти,три години непоклатими,нищо неможе да помръдне,никой.
Щото некой който заровен в наи пропадналото место на сред серерозападна България,ама стигнало до това ниво от Софиянски закопвачи,мафиоти койтто отиват там където никойх няма никаква (нула вероятност да се заинтересува от полетелите и незнаещите на кои свят въобще са най тъпи,но мислещи се за най умни софиянци.Мрете бе говеда,аз знам не вие безмозъчни идиоти,.Понеже пак платих кървавите пари,ще забраня пак всичко с БГ,и ще си ползвам платеното за нещо смислено,не от смрадта повсеместна БГ.До тук с вас говеда.
Румен Бърцов От Криводол Във насраната от вас България..

Анонимен каза...

Диваци убезомели прес всичкото това време докато тише,нвсякъде кдето пишех не анонимно дори с ник "kinsev" в e-vesnik показвах и писах истинското си име,а срещу мен навякъде анонимни мърши умници мръсници.И понеже не анонимно мършаво пишех та да не зартруднявам тези мърши дето постоянно ми вуисяха на всички възможни връски да контролират да не пропусна та кажа нещо и вике тъпанари да се помръднете.с всичкият този терор и нескончаемият тук на живо ад,АЗЪ идиоти по начин абсолютно невъзможен за проумяване с закърнялите ви безнадеждно от неползване мозаци ви удържах да се не самоизтребите с постоянните диващини които вършехте малоумни побеснели.Е стига толко,а като сте толкова умни да ви оставя На Бог ако има нерви да ви търпи повече АЗЪ нямам излишни никакви повече за вас диваци.
Румен Бърцов Длъжен бях да ви го кажа та да знаете ,че от тук на там без мен,каквото си надробите сърбаите си го сами,на мен ми се повръща от доста вече време непрекъснато от вашето.

Анонимен каза...

Грънчаров намали до минимум заниманията си с тези виртуални диваци,няма смисъл безнадеждни са.И въобще постарай се повече време да си далеч от компютъра.За твое добро е,за сърцето ти ,за здравето ти.Не си заслужава безсмислената жертв.Много нещо препатено е минало през главата ми "богат" отровно горчив опит имам,много,ненадминато богат.Такива ужасии са минали и продължават да минават през мен,че дори се страхувам да споменавам за някой от тях,да не умре на момента този на когото казвам.
А ме чака тепърво нещо което поради отсъствието на човеци още по невъзможно ужасно за издържане да се справям,някак си,незнам как,но тябва да се справя.АЗЪ нося кръст от както съм се родил,толкова тежък,че непосилен за никого другиго.И все така от бебе трябва да се справям с невъзможни за справяне "екстри".И от дете ннеми остана възможност да бъда просто едно безотговорно дете,та и до сега така.Винаги съм абсолютно отговорен,дори когато се шегувам,във всяка думичка,буква и стъпка.И все проблеми и неразбиране от другите,защото по себе си съдят и немогат да си представят по никакъв начин да е възможно този детъто пред очите им цял живот да е различен,да не постъпва като тях,а по правилният начин.
Послушай ме за твое добро е.Много неща незнаеш за вируалните реалности,какво може да се причини.

Анонимен каза...

Забравих името си Румен Бърцов горното,немога да ти кажа повече с умрели букви а бих.