Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 август 2012 г.

Днес е празникът Успение на Свети Йоан Рилски, небесен покровител на българския народ

Днес 18 август е Успение на Свети Йоан Рилски. Най-великият светец на българска земя, преподобни Йоан Рилски се родил около 876 г. в Скрино. Свети Йоан Рилски се подвизавал на много места, докато най-после се установил в прекрасната рилска планинска пустиня, гдето завършил земния си живот през 946 г. и основал манастир, който съществува вече над 1000 години. Преподобният Йоан Рилски е обявен за изключителен небесен покровител на българския народ и се ползва с народната благовейна почит в България.
























Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Три години търся помощ ( ПОМОЩ ) не е ли на български ПОМОЩ.
Аз съм в България българин ,българки гражданин,неосъждан,престъпления несъм извършвал,нямам регистрации в МВР като хулиганин идр..Имам множество тежки физичвески вътрешни увреждания.Нямак никакви доходи,не получавам никаква помощ от никъде,нямам "експертно решение от ТЕЛК"(имам старо с изтекал срок и с несъответстващи на състоянието ми 20%).От 2004 година до преди три месеца ходех да се подписвам в бюрото по труда за да ми се дава енергиина помощ за зимата,вече съм наказан,защото неможех да стигна до там и да се подпиша (нямам физически сили да стигна).В това си състояние с баща ,който като го доведа в състояние да стане и да ходи излиза да копува хляб и баничка и ли вафли да изям нещо,някой път някоя рибна консерва и леща ,то с триста лева двама тук където всичко е двойно по скъпо от областен град,няма за повече,щото и лекарства за неговите болести.
И ПОМОЩ,ПОМОЩ,ПОМОЩ.не няма никой в България.Или Помощ несе пише и казва ПОМОЩ на български,или несъм в България,или съм забравил български.Или Криводол не е,или не съществува,или аз съм си въобразил че ме има,че дишам,че ме боли,много.Сигурно съм си въобразил ,че съм материя "човек".
Да няма никой от цяла българия който да желае да чуе че някой вика Помощ.
Не споменавайте Бог,несмейте да искате милост от Бог нечовеци,и всички други Свети не споменавайте несмеита да искате милост нечовеци дабъдете молени за помощт и вие да накаязвате молещият за помощ и да искате Бог да ви дава за да причинявате тежки стадания на молещият за помощ,молещт защото с вашите дела сте го довели до това състояние и продължавата да му причинявате с дела още по тежки страдания.Бог ли искате да ви дава ,а вие какво причинявате с делата си на мен,а вие на мен викащият толкова много време ПОМОЩ какво дадохте?
Румен Бърцов

Анонимен каза...

И тези в така нареченото "Национално радио" "Хоризонт" всичко знаят всичко съм им писал по скайп електронна поща ,кореспондентката им за Враца знае много добре за какво става въпрос,но заради Първанов и връскитему с Врачанският сегашен кмет ,който беше кмет тук на Криводол в този същият Криводол в които аз преди доста години имах наглоста да си въобразя ,че имам право да надигам глава и да се занимая с поклитика да създам СДС да бъда общински съветник от СДС,да търся сметка за престъпленията на престъпниците,да имам фирма и да си плащам данаците,с мой пари да си плащам обществените си занимания.Да спася пожарната,да издеиствам полицията да има малко по добри условия за работа от тези който имаше,да си залагам главата за да спася милиони на правоимащите земесобственици,да въспирам престъпниде намерения на Крум Сотиров три мандата бил кмет на криводол наследен от бил полицай Николай сегашен кмет на враца "независим" от комунистическа вечно на власт в Криводол фамилия.....Тези от Хоризонт национално криещи истината лъже журналисти.Чакак да се засрамят грях да поправят,малко поне човещина да проявят и да проумеят колко тежки престъпления вършат лично спрямо мен но и спрямо всички от които кричт истината за Истината на кого служат.Неби,на всичкото от горе с цялата си наглост да ми се казва от там на мен да несъм си продължавал да си копая дупката.Престъпници!
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Заблуждавате се всички ,че в България има някакво минимална форма на демокрация,че комунистите са падали някога от власт,че има държава,съд прокуратура,че тези които са правителство управляват,че има някаква нинимална свобода на слово,че българският интернет не е под контрол и че се информирате заблуждавате се,заблуждавате се като си мислите ,че нещо ,някаква Истина знаете защо така не живеете,а си мислите че сте живи,заблуждавате се въобще че знаете на кой свят сте,така на мен ми рече един "блюстител на закона" прокурор разплул се в креслото си и приличащ повече на мутра "ние за какви неща несе самосезираме та за това" - за човешки живот идеше реч дето не се самосезират (някакъв си човешки живот,дреболия).
Колко пъти позброй повторих 'Нямате си представо в колко дълбока бездънна яма сте пропаднали всички" много дълбока,защото никой не се помръдва да се съживи,някой друг да се жертва да свърши неговата работа,само че всички така,всеки така да не си пък точно тои разваля отнушенията с този от когото иска някои друг да го спаси.За това до там сте стигнали и не понечвате този който е жертвал всичко и живота свой и На Мъртвата си Свята Майче Санда да подадете ръка а го доубивате.Така убивате всеки които свършва вашата,до като не остане никой да ви свършва работета,докато вие гледате си рахатлъка.
Румен Бърцов КАЗВАЩТ ИСТИНАТА на тези коите нещат сами на себе се да се погледнат в огледалото и да си я кажат.

Анонимен каза...

Аз съм сам самичък,абсолютно сам написаг го безброй много пъти САМ и заобиколен от всички нечовеци желаещи единстведо да замлъкна за винаги ,никакво милост от никой,абсолютно никой (нула) от момента 23 март 2009г годинасс 4 часа и !5 минути когато издъхна майка ми до този момент в който пиша тези букви едвам смогвайки да държа клавиатурата и да нацелвам размазващите се букви пред очите ми.
Румен Бърцов просто едно човешко същество за чиито живот никой несе трогва,абсолютно никои.

Анонимен каза...

Аз несе занимавам с политика от 1998 г от тогава съм само с тезки и все потежки заболявания,фирмата ми е приключила 1997 г,от тогава съм без доходи.Заради това че си позволих да надигам глава против "Партията" не ме оставиха да си поемам, въздох,няма право на социална помощ,нямаш право на живот.Докато не закиопаха майчени ден оддих не спряха.От кактоя закопаха .Тя беше единствения човек,от тогава нито една човешка думичка,нито една ,забравих напълно какво беше чевешки глас.Да ми се крещи заплашително да млъкна да не викам не е човешки глас,не е.Аз викам за поможт и по баща ми който не чува и трябва да викам ,че да чуе какво му казвам икато го питам викам по силно и по силно ,а защото той гледа и не казва нищо и аз незнам чул ли е или трябва да викам още по силно.Това е ИСТИНА ТАКАВА НА ЖИВО тук Вългария в тая същата България сега когато пиша сега.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Аз през всичките тези години пиша ИСТИНАТА и никои неми обръща някокво сериозно внимание,никой не ми вярва,никой.
Аз нямам никаква друга връзка с околният свят.Но на всички ви интернет ви е за распускане за игра,за изливане на ...анонимно виртуално,на реално с лице и истинско име тихички и теперещи пред този по кокото плюете анонимно в интернет.
А аз и в реално и виртоално казвам Истината на глас с собственото си име очи в очи изправен,дори едвам събрал силички да се изправя.Несъм никой пълзяща страхлива мижитурка,заобиколен от безгръбначни бдлеци само подлеци ползящи навякъде.Нямам сили,нищо не е останало от мен,нищо защото няма човеци ,няма човеци никой не се появи на живо значи няма никъде.Аз през букви умрели букви няма как да разбера ,като слушам радиото по което комунистите по осъвременен гьобелсов метод си организират всенародните борци и маси,пак не осещам човешко присъствие.
Несъм чул някой някъде да е разбрал че съществувам,по имейл от никой от българия отговор несъм получавам освен миналата година от НЕЛК когато баща ми беше на операция във Враца ,но аз неможех да ида с него.А и преди президенските избори получих отговор от една от измислените партии "благодарности и желание да си сътрудничим",но това си беше така до като минаха .На миналогодишните ми имейли до "Хоризонт" никакъв отговор,на таз годишните па нищо,от е весника "спамиш" блокоиран )не се нравят нещата които пиша на господарите на админа,скритите истински господари и репортажи от Алеко и назад".Отритнат (на кратко от всякъде от всички) Враг Всенароден не само Криводолски.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

И не народ ,а мърша само мърш.На приказки много велики на приказки,кой от кой по велик,борци,войводи,партиици много партиици всякакви,правозащитници приказклливи и показни да ги видат по телевизоро,да ги чуят по радио,в помиярски весници на чело да се изпъчат.
На дело няма никой,абсолютно никой на живо.Аз постоянно повтарям 'Няма никой,три години и половина ни съм чул ни видял" ."Поделата ще ги познаеш" постоянно го повтарят всички на думи и с умрели букви.Но на дело няма нищо,абсолютно нищо.ФАКТИ = Дело.Другото са само лъжливи приказки.И Бог по делата съди фактическите дела не по безкрайните лъжливи прикасзки,лъскави приказки ,на лъскавите елитно празни от вътре..
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Всички така сте привикнали да живеете в лъса ЛЪЖА,че когато се ппоявих АЗЪ от дупката в която съм закопан и непрекъснато продълзаващото ми закопаване
да ви КАЖА ИСТИНАТА непоносима ви излезе Истината абсолютно непоносима и страшна за вас.И всички предпочетоха да си затварят очите,да обърнат гръб или да се наредят до тези който ме закопават,та да замълча и да не казвам Истината ,непоносимата ви ИСТИНА. Това е Истината - фактите ДЕЛАТА ВИ ТАКИВА СА.
Румен Бърцое АЗЪ ДЕТО БОГ МИ РЕКЪЛ ИСТИНАТА ДА КАЗВАШ.