Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 август 2012 г.

Пловдивският мутрополит Николай е вербуван „яничар” с цел доунищожение на българите!

Добре е да се знае, че религията вече не е инквизиция и когато обстоятелствата са тежки да се прави вярващия на по-голям светец от Господ е най-голям грях. На криминално налагане на догмите разчита Николай та да заличи българите. Не може да дойде при теб човек, който бедства и не се е хранил месец и да ти поиска хляб и ти да му кажеш, че днес и утре има строг пост и не бива да се храни. Така знаете кой чете евангелието (сещате се, нали?)?

Същото нещо е и когато един народ загива да забраняваш най-естественото между мъжа и жената. На това разчита Николай – това е целта му, да знаете. Доказателствата, че пловдивският мутрополит Николай е вербуван „яничар” с цел доунищожение на българите са очебийни. Тъй като българите не можаха досега да бъдат избити, понеже останаха все още три милиона (3 000 000), което е в невъобразим контраст на фона на безпрецедентния бум в увеличение на човечеството по целия свят и стана явно, че това е умишлено; сега идва последния отчаян ход да се удари в центъра, във вярата му, която единствено го крепи да не изчезне там, където са изчезнали и по-велики (но покварени) народи.

Първо, той казва: искате религия, на ви, мамка ви, „в съответствие с каноните - забранявам да се извършва бракосъчетание на българи в събота!”. Знаейки, че младите българи нямат пари и са в дълбока бедност, която не им позволява сватби, това може да ги откаже съвсем от църковен брак, щото остава само едната неделя, в делниците почти не се извършват бракосъчетания. Това ще намали още българите. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

На големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай за пореден път запрати в ада всички онези, които в своето отчаяние търсят алтернативни медицински методи, за да се сдобият с потомство. Запрати в пъкъла и онези, които поради различни причини не са сключили църковен брак или живеят на „семейни начала”. Както обикновено гласът на Църквата, в лицето на най-младия ѝ митрополит, прозвуча скандално, грозно и твърде нравоучително. Ада заслужават всички прелюбодейци и онези, които търсят алтернативна репродукция. Според архиерея обаче, адът не е място за доносниците на Държавна сигурност, които години наред, за да израснат в църковната йерархия, слугуваха на българските тайни служби.

Показателни са примерите за това най-вече с дългогодишния ни архиерей в емиграция, за когото се откриха 27 тома документация.

Според митрополит Николай въпросът с досиетата на висшия ни клир се изчерпваше единствено с покаяния и изповеди пред главата на Българската православна църква – Негово Светейшество Патриарх Максим.

Въпреки че ако се докаже, че владиците ни са получили своето положение в църковната йерархия именно благодарение на своето кадруване, каноните ясно посочват какво наказание следва. Според 30 апостолско правило същите трябва да бъдат низвергнати от църковен сан и отлъчени от евхаристийно общение.

Разбира се, църковен съд по тези въпроси не бе свикан, още повече, че онези, които трябваше според Устава на Българската православна църква да го свикат, са всъщност самите подсъдими.

Мълчанието по темата за пореден път показа, че Църквата ни може да съществува и въпреки каноните, а подобни въпроси са дискусионни единствено в ограничени обществени кръгове и интернет форуми.

Проява на двоен стандарт ли е обаче изказването на Пловдивския митрополит Николай, който назидателно запраща десетки хиляди хора в ада?

Какъв е проблемът? Те също ще отидат (след като са станали сурогатни майки, извършили са изкуствено оплождане или известно време са живеели без църковен брак), ще се изповядат и всичко е ОК.

http://www.svobodnoslovo.eu/komentar/49425

Анонимен каза...

Той е ЗЪЛ.