Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 8 август 2012 г.

Кои - и защо - мразят Америка?

Из Кондолиза Райс, марсоход и Хручшов (За да остане Америка)

Автор: Иво Беров

С всичките си недостатъци и кусури (там бият негрите), Америка е правова държава, тоест държава с правила и закони, които се спазват, държава, където свободните хора решават какво да правят, какво да произвеждат и от какво имат нужда.

С всичките си кусури САЩ си остават най-мощната, най-свободната и най-богата държава в света, държавата, която дава най-големи възможности (добре де, нека не са неограничени), на можещите, кадърните, надарените и предприемчиви хора от целия свят.

Америка е пример за начина по който може да бъде постигнат успех и за ценностите, които предопределят този успех. И тъкмо затова Америка е мразена. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

изчетох статията, хубава е, но има един съществен недостатък. Едната от партиите в САЩ вече не е партия на свободата. Републиканците искат да утвърдят религиозна диктатура в страната на свободата. Да изградят нов световен ред, основан на подтисничеството срещу жените, срещу хомосексуалните, срещу латиносите, срещу чернокожите. Да превърнат Щатите в олигархия на богатите бели мъже. Затова много хора в цивилизованите западноевропейски страни се боят от Америка. Защото демокрацията е усилие, а не естествено състояние на нещата. И в САЩ тя е подложена на гибелна заплаха. И то не от външни врагове, които никога не биха могли да сразят тази велика страна.
А от вътрешен враг.

Ангел Грънчаров каза...

Не е вярно това, което твърдите за републиканците, да имате много здраве от мен. За никаква религиозна диктатура и дума не може да става в тяхната идеология, нещо сте се объркали или сте се подвел по лъжите на лявата пропаганда. Точно републиканците са носителите на автентичното американско разбиране на свободата - и на безусловната ценност на свободната личност. Недейте да приписвате това, което е характерно за идеологията на кагебисткото путинистко "православие", върху ценностите на американската десница. Освен това има различни тенденции сред републиканците, тъй че това, което евентуално е характерно за някакво тяхно крило, не бива да се приписва на всички...

Bacho Кольо каза...

Стискам ръце за Обама. След Буш-старши , републиканската партия излъчва само кръгли идиоти - Дан Куейл,буш III, Сара Пейлин, Дик Чейни - до един нискоинтелигентни типове с провинциално мислене и манталитет на председател на ТКЗС. Ами сегашният им кандидат - Мит Ромни. Боже, какво скудоумие съпроводено с грандоманско самочуствие! Имам чуството, че е пръв брътовчед на Милко Балев.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, вярно е, че това, което казвам важи само за едното крило на Републиканската партия, а именно това на ултрадесните религиозни фанатици, които са в ядрото на така наречената чаена партия. Тези хора обаче поемат бавно и неумолимо контрол над цялата партия. Не е случаен фактът, че някой анализатори смятат, че Роналд Рейгън не би бил приет в сегашната Републиканска партия, тъй като би се сторил прекалено умерен на сегашните й дейци. Това, че ме упреквате в зависимост от лявата пропаганда говори единствено, че не сте достатъчно информиран за политиката в Щатите. По принцип свободата на личността и индивидуализма се защитават от Демократическата партия, още от времето на Джон Кенеди и Джими Картър. Консерваторите-републиканци защитават традицията, дори когато тя е в ущърб на съответните граждански права. Моля ви, информирайте се за отношението на Републиканците към емигрантите от Латинска Америка, към чернокожите, към хомосексуалните. За справка могат да ви послужат крайните позиции на Ръш Лимбоу, Рик Санторъм, Сара Пейлин, Пол Райън, Ранд Пол, Нют Гингрич, Майк Хъкабий и много други фанатици, които искат да наложат протестантска и теократична диктатура в страната на свободата. Що се отнася до това, което казвате за кагебисткото православие. От край време се знае, че комунистите в Русия не са способни на никаква оригинална мисъл. Самият болшевизъм е "якобинство с аргументите на марксизма", както казва самият В.И. Ленин. Така в наши дни стратезите на КГБ копират фанатичните постулати на протестантите и ги прилагат на дело в собствената си кагебитска църква. Но коренът на злото е в доминионистите на САЩ - онези, които искат да отменят Конституцията и да наложат вехтозаветен закон над целия съвременен свят.