Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 август 2012 г.

Спаси и сохрани нас...

Чудотворната икона от Бачковския манастир










































Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

14 коментара:

Анонимен каза...

От моят си Нов Завет ,личният ми,дето Бог рече да ми се даде,отдавна Рече,та да ми Каже и покаже,да Знам.И сега ми Рече "отвори ,където се отвори и прочети".И прочетох,това Прочетох, сега.Така Бог Рече,това да се отвори и това да прочета,както винаги прочитах това което Бог Рече да се отвори,От както Знам.
" http://mail.dir.bg/~drbarc/71b.JPG "

Румен Бърцов.
Амин!

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, в последно време само икони лепиш!
Да не се си хванал на хонорар към Пловдивска епархия?

Анонимен каза...

"Боже дай.." "Християнски ,геройчни.."
"Нека го знаем тоя истински Герой!"
http://ivo.bg/2012/08/14/според-матряла-герберът-не-е-цвете-за/#comment-73185
Не ,нестава въпрос за мен,да не се стресне някой преди да се е запознал с "за що иде реч"
А аз се чудя защо така все не ми се получава мякой да ме признае за "герой",не за "ГОЛЕМ ГЕРОЙ, Истински такъв герой".Трябвало е да отвърна,зъб да избия нечии прасешки.Аз мога ,оо какви неща мога,фантазия няма налична ,нито едно прасе няма такава фантазия с която да си изфантазира какво мога.А мога,не и в преди от дете още можех,не зъб един,на едно прасе дето ми навреди,а целокупно в комплект със всичките зъби с един замах да избия всичко дето мърда,с един замах,без да помръдна да замахвам,всичко да избия,но не само околовръз мен а и наоколо околовръз Байганьо балкански полуостров.Но незнаех,че така се става "герой,истински голям герой".Майче ми Санда пита "...на никого лошо несъм помислила,защо на мен така сине",а пък аз и рекох"Ти нямаш никаква вина и аз много те обичам Майче".Е,а сега ,като я няма как да и кажа,"истината" да и кажа "виновни сме Майче и Ти ,както и аз,не е било правилно така на никого лошо да не помисляме и да не отвръщаме на тези дето ни убиха,надявайки се да се засрамят поне,малко поне".Неправилно било това "ако те ударят по едната буза,обърни другата","око за око,зъб за зъб" правилно по тези Байганьо земи било.
Румен Бърцов - не герой,никакъв (о -нула) герой.

Анонимен каза...

А,Гранчаров Ангел,започвали да ти се просветява ""о е разбирането за Герой" на савкупният "модерновремеви велик български нариод",не само тук поселяващ,но и в странстване,американският българин.
Та право рече,че шегувал си се ,като рече някой да даде вместо за вина с мезета,за "Идей".За какви "идей" пък ти !
Идей,Божеее !
Румен Бърцов с Г-жа Бълхата и другите живи "безидейни",човевек "високоидеен" няма наоколо,отдавна вече така,все така.

Анонимен каза...

Никой (нула),никога не пожела да види ФАКТИТЕ ТАКИВА КАКВИТО СА,фактите ,фактическите реалните факти,никой никога.Ни на живо,ни на неживо (измислено,нереална виртуална реалност).
И "ти си въобразвяваш","ти си луд",тиси враг-на кратко казано,всенароден най враг.Мри бе боклук,не ни притеснявай веселбата и не ни казваи "що е Истина","ние знаем","всичко ни е ясно,изучени сме,а ти кой си,запетайки незнаеш даже къде са","неси естетичен в изказа".
Несъм,така е,никък несъм "естетичен в изказа си",такъв съм си,от както съм си."липсват ми първите седем"(то и другите ми липсват,цял един живот ми липсва и не само моят,всичките ми се взеха ,дето ми бяха от Бог дадени,не само на блиските ми Човеци и моят,но и на коъки,кучета и др.,всички).
Но пък как да бъда естет,и какво пък аз да мисля за Истината на фактите дето са фактически,знам ли?!
Румен Бърцов - неестета,неинтелектоален,никои де,понеже като питах факт ли съм или несъм,отговор от никъде,дори като ехо не дойде.

Анонимен каза...

А и за Бог,дето постоянно рвекъл съм не един път 'Знам,не вярвам" отдавна,на реалити,преди виртуал с умрели букви,знанието ми от факти ,понеже неук съм неми като изучените всичко да ми ясно,абсолютно всичко да съм знаел от самото вдишване на въздух.Нали съм от нисшата,не от най висшата класа,за това се наложило Бог факти да ми даде (като на Тома неверни) та да ми се получи някък си по така знанието,малко по,не пък чак до всезнаене,че да несе нуждая от факти фактически.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Пиши си с "умрели букви",колкото години си искаш пиши на "информационното супер напреднало общество",все тая.Ти си мисли,че с човеци ти оубщението,а то с виртуални,без съдържание приставки към супер свръх скоросните най компютри високо и най,ама най високо технологични.Приставки,прикачени,който "оубщително се включват" да си всемат поредната доза и да излеят натрупаното та преляло от натрупване миризливо съдържание,толкова миризливо,че на реалити да ди се догади постоянно и постоянно да се тъпчиш с хапчета за силно увреден стомах.
Румен Бърцов
Това е едно от безброй многото ми писания "неразбираеми"
Препарат за „пране“ „донесен“,но другарите не са обучени как се употребява правилно,за туй бъркотия в главите им се побърква!

21 Благодатьта на Господа Исуса Христа да бъде съ светиите.
Аминъ.

http://ivo.bg/2012/01/05/червените-ще-се-окажат-по-синодални-от/
Posted by Румен Бърцов | януари 5, 2012, 16:00
И това някъде,но не тези дни:
"На никого лошо не е направила майка,аз и баща ми,защо на нас така,няма ли да се смили някой ? Повече от 2 години в писанията ми навсякъде пробвам да кажа "помогнете ми да получа отговор на този въпрос".Получавам "не ни занимавай със себе си".Това е България,Б.Борисов е образа в огледалото.Преди няколко дена написах "

Анонимен каза...

"Факти ни дай,за Бог с факти ни докажи"
Аз пък си мисля ,че ЗА Бог мноого надалечко ще да сте от възможноста да ви се даде,всичко каквото ви на щение.За други такива по незначителни факти вактологически като не ви се ще да се запознаете,ама никак щение не ви съ ще.
Не ние си знаем истината,понеже сме са изучили,ама толкова много сме са изучили,та висооко високо с ме полетели,та никакъв допир дори с ни звук,ни стон до фактите нямаме ,а и нещем никак да проимаме,щото те фактите много грозни ни се чинат.
Ма те тези грозни факти неса мое дело,аз само казвам "Такива са, Истина ви казвам".само казвам,но пък кво да се прави поизостанал съм с науките,та ми някъкси все неразбираемо се получава казването "проблем в превода"
Румен Бърцов с фактите такива каквито са.

Анонимен каза...

"Който високо фръчи,зле пада" - народна приказка.Интересно само от кой народ е измислена тази приказка?
Г-жа Бълхата и нейн пръв начинаещ в науките И пръв пиомощник,а както и останалият от фауната тук народ,чоявеци няма,ни един,така за научни изследвания,дефакто и логически.

Анонимен каза...

"По убеждения Алберт Айнщайн е пацифист, социалист, антифашист, ционист (в сферата на културата) и хуманист.Други негови фрази са: "Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа" и "Бих искал да знам мислите на Бог, останалото са подробности". По-конкретно своите възгледи за отношението между наука и религия Айнщайн излага в списанието "Природа" през 1940 година в статия, озаглавена "Наука и религия".
Един от любимите му композитори е Волфганг Амадеус Моцарт. На 12 години започва да изучава самостоятелно математика, интересува се дори от интегрално и диференциално смятане.
Даа,ма няма кой на Айнщайн да направи "моцартови празници" и идолопоклонно до паметника му да е,звезди мизикални да му свирят,като на Тато ви Тошо.Нали пък разпръснали му праха на "другарят" Айнщайн."Втората версия на на единната теория (1950 година) се основава на предположението, че пространство-времето има не само кривина, но и усукване".Усукване ,ма много големо усукването,особено по земите днешни български.
Румен Бърцов ,дето с науките на Г-жа та Бълха.

Анонимен каза...

Там дето мноого виртуално с умрели букви огледално "kinsev" бях,дето ме редадмина админа,щото цитати от 'Библията" съм бил цитирал така "спамерски" бях един такъв "спам" цитирал,Бог дето рекъл ,че ще изповръща.То и на мен така ми идва постоянно,та на Бог дето навсякъде делата на всекиму вижда.Ма е населението си се поздравява празнично по "радиоточката национална на Хоризонта".'Свети празници празнува",Пък делата,за тех Бог да почака,друг път.А и помислите ,до колкото си спомням бил виждал Бог.Знам ли!

Румен Бърцов

Анонимен каза...

Да се покажем,прет другите себеподобни да се покажем,та ни се зачете колко много сме "вярващи",ма там където се вижда и на приказки "много,ама ненадминати,едни такива ангелчета,кой от кой по".Пък там където няма свидетели,ни е си знаем кви сме,но нали никой незнае.Да де ,ама Бог нали навсякъде,та даже и в личните,тези дето другите лъжци незнаят помисли.
Та много му се е доповръщало на Бог,постоянно му така,според това което вижда !
Румен Бърцов дето рекъл е не един път "АЗЪ ЗНАМ".

Анонимен каза...

"да имаш очи давидиш" - няма."Да имаш уши да яуеш" - пак няма.Сляп и глух тогава,тогава с ръчички ,с напипване да усет.Пак няма,никой ни види,ни чува ни пък усет ида да се усети,нищо,по мъртво от мъртвец.А и като ни види,ни чуе,пък по всички факти каквито са и усет никакъв с напипване да прочете в Книгата "кое как".И друг да му прочете....Опаа,а как пъ това се видя и се разбра "дето спам било" ,а и другите нелицеприятните "разбираеми" много разбираеми та от всякъде каратнина и на виртуал и на реалити.И наказания реалити наказания,а пък иначе неразбираемо ми словото,а Божието _ "спам" било.
Румен Бърцов - неразбираемият дето спамера.

Анонимен каза...

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, в последно време само икони лепиш!
Да не се си хванал на хонорар към Пловдивска епархия?


+1