Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 5 септември 2012 г.

Кога измежду безбройните руски паметници по всички краища на Отечеството ни ще има запазено и едно кьошенце наше, българско?!

... О, пусто да остане подобно съединение! Ние го нежелаеме и на най-върлите си душмани. Джанъм, ние искаме да имаме история, минало, свои герои, наше “ура”. Как не могат да разберат това московските славянофили?

Ревне ни са, ей така, щото между безбройните чужди паметници по всичките краища на Отечеството ни да има запазено и едно кьошенце наше, българско. Искаме да видим ние, че между различните площади и улици на градовете, украсени с имена: “Московска”, “Александровска”, “Аксаковска”, “Паренсова”, “Гуркова”, “Славянска”, “Николаевская”, “Невская” и пр. (а аз тук бих си позволил да добавя и "Цар Освободител", "Александър Невски", "Княз Дондуков", "Граф Игнатиев", "Скобелев", "Суворов", кой ли не, кой ли не още..., бел моя, А.Г.) да блешука и нещо като “6-ий септемврий”, “Сливница”, “Драгоман”, “Батенберг” и т.н. Лошо ли искаме?

Лошо-добро, искаме си го у нас, дома, на бащиното си свято огнище! Чуждото ние не щеме; но желали бихме, щото и чуждите да си подръпват покровителската ръчица от нашето, защото тя може и да бъде опарена, не основана на много закони, а в такъв случай, християнската любов почва да капризничи…

Из Най-големият ни неприятел днес е официална Русия, автор Захарий Стоянов


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

9 коментара:

Анонимен каза...

Интересното в случая е, че това е казано от човек, който е бил шеф на Народното събрание на България, от когото е зависело много а И Е МОЖЕЛ ДА НАПРАВИ МНОГО. НО НЕ ГО Е СТОРИЛ. Защо????????????????? Не знам? Но след като той не го е направил, не виждам защо не обвини себе си за това? А по стар български обичай, обвинява всички но не и себе си!!! Сигурно причината е в това че е човек с две самоличности. Захарий не му е името. Цял живот се е криел от себе си.... Ех Джендо.... та нали на тебе, овчарския син ти дадохме власт за да установиш българското.. Че русите са виновни, виновни са, ама мълчиш за онези дето на 13 юли се подписаха под оня договор в Берлин и разкъсаха България на парчета, и то само три месеца след Сан Стефано. За тях нищо, за Дизраели и АвстроУнгарската подмолна игра....

Ангел Грънчаров каза...

Егати русофилската гнус се излъчва от писанието на таз анонимна твар, дето е писала по-горе! Ще стоиш мирно когато се поменува името "Захарий Стоянов", чуваш ли ме, гнидо?!

Анонимен каза...

Ех Грънчаров, че какво неверно написах та обиждаш така болшевишко-философски?? Или не е истина за последствията от Берлинския конгрес от 13 юли 1878? Или не е истина че З.Стоянов е бил шеф на Народното ни събрание? Или не е истина. че е живял цял живот под псевдоним? .... Недей изпада в ярост от истината!! Тя боли, но е истина и трябва да се знае! Колкото до стоенето "мирно", само един изпекан комунист като теб може да си позволи идиотизма да заповядва на хора да стоят мирно при споменаване на нечие име или пред нечий портрет! ....... И недей забравя, че "портрета от стената вечно те следи".

Анонимен каза...

Това е, г-н Грънчаров, русофилска сволач като този с първия коментар...и срещу участника в Априлското въстание Захари Стоянов се нахвърлят за тяхната "свята" ГОЛГОТА Русия! Това определено не са БЪЛГАРИ, това са руски еничари без род и Родина!

Анонимен каза...

Че Захари Стоянов е велик, велик е, спор няма. Но изстъпления от рода на: "Ще стоиш мирно когато се поменува името "Захарий Стоянов", чуваш ли ме, гнидо?!" са повече от дебилни.
Не така, Грънчаров. Всеки има право да говори за всеки КАКТО СИ ИСКА. За свобода на словото чували ли сте? Чували сте, трънки...

Добрин каза...

Г-н Грънчаров, малко офтопик.
В някои от другите ти постове хленчиш как твоите читатели трябва да цъкат по безбройните реклами в блога ти, за да те подкрепят финансово. Е как да стане това, при положение, че с този маниер на разговор ("гнус", "гнидо", "твар") ще изгониш и последните хора от блога си. Ако някой не е съгласен с теб - обори го, не го обиждай, нали си философ! И за да си уважаван писател, не трябва да ти мирише устата.

Анонимен каза...

Остави го Грънчарчето. Толкоз може момчето...

Анонимен каза...

Ауууу, ама наистина ли му мирише устата на Грънчаров?! Олелеее! Не може да бъде никакъв писател оня, на който му мирише устата! Камо ли пък солиден, уважаван. Чувал съм, че когато провъзгласяват някой писател за класик, преди това непременно изследват дъха на устата му. На класиците устата ухаят на бор или мента.

Анонимен каза...

Ха-ха-ха... Грънчаров, ако имаш поне капчица достойнство, ще си признаеш в коментар, че не можеш да обориш аргументите на хората, коментирали по-горе! Те, с техните аргументи, направо ти скриват шапката! А, сетих се, нали си т. нар. „философ“, те ,„философите“, само умеят да пишат книги за достойнството, но не умеят да го прилагат на практика, като свое личностно качество.