Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 12 септември 2012 г.

АЕЦ "Белене" ще се строи, нищо че Боко е казал друго, ще видите, помнете ми думата, той хатъра на руснаците няма да строши!

Иво Инджев е написал в блога си коментар под заглавие Властта срича предизборно управленската азбука, в който разсъждава за това кои са вариантите (вариант А, вариант Б, вариант В) на властта, с които се бил похвалило онова момче, именно министър Добрев, говорейки по проблема във връзка с руския шантаж да ни искат 1 000 000 000 (един милиард) еврА неустойки за АЕЦ "Белене" на арбитража в Париж. В тая връзка и моя милост реши да се изкаже в начеващата се дискусия по този проблем, по-долу ще можете да прочетете моя коментар, който написах там, в блога на Инджев; иска ми се по тия въпроси да възникне нещо като блогърско цунами връз властта (аз отдавна апелирам ние, гражданите, да се опитваме да упражняваме такъв натиск върху властта, ала почти никой не ме подкрепя, щото у нас не е прието даден блогър да се енизи дотам, че да подкрепи друг блогър); е, аз пък подкрепям, и то всеки път, когато открия нещо важно, ценно и навременно; та ето какъв е моя коментар:

Аз лично имам подозрението - като изхождам от пристрастеността на Бойко Б. към театралниченето и менте-челга-драматургиите - че цялата тази история с "отказа" да строим АЕЦ Белене е инсценировка, която той играе по спуснат му от другаде сценарий; санким, ще се опъва Боко, ще се опъва, наужким няма да ще втора руска атомна централа на българска територия, уж ще се опъва, пък в един момент ще клекне и ще рече: "Ще я строим! Решавам да я строим, щото ето, видите ли, руснаците ще ни осъдят да плащаме, тока, видите ли, поскъпна, ето, те държат крановете за газа, видите ли, Путин, който също като мене е пич на пичовете, постъпи пичовски и ни намали цената на газа, и нам си какво още, и хоп, ще се окаже, че ще я строим пустата АЕЦ "Белене"!". Това ще каже, такова е моето подозрение. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

9 коментара:

Bacho Кольо каза...

Два нови блока "ВВЭР 1000" е най-доброто , което може да се случи на българска енергетика през следващите 20 годин.
Да си го пожелаем!

Ангел Грънчаров каза...

Да, да си пожелаем вечно руско атомно робство! Бравос, рубладжио, мизерна душо!!!

Bacho Кольо каза...

"Бравос, рубладжио..."
Фригинален, както винаги. Смени плочата, че на хората им писна да я слушат. ..рубладжия...

Анонимен каза...

Това понятие "рубладжия", наистина е остаряло,от 19- ти век е все пак. Сега с рубли не можеш нищо да купиш, никои не слугува за рубли. Плаща се с долари или с евро.
Ангел наистина трябва да смени плочата с нещо по-съвременно, CD или DVD.
Каменов

Анонимен каза...

"Преводни рубли" по тръбата та на петата колонка.

Анонимен каза...

Задната колонка демек на аудиосистемата.

Ангел Грънчаров каза...

Значи тоя бай Колю май се обиди, че го нарекох рубладжия и то по причина на това, че сега вече рубли наистина на им дават руснаците, а дават доларчета или евра :-) Но понятието "рубладжия" ще си остане навеки, понеже с нищо друго не може да бъде заменено, а пък и има огромен исторически смисъл. В преносния смисъл получавате рубли, драги ми Колю, знам, че получавате от руския си господар евра и долари вместо рубли, сега успокои ли се, спря ли ти обидата и гнева?! :-)

Bacho Кольо каза...

знам, че получавате от руския си господар евра и долари ...
...примитив, макар и философ...

Анонимен каза...

АЕЦ Белене е абсолютно неизгоден. Ядрената енергетика в света е в абсолютна криза