Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 септември 2012 г.

Да живей единна, свободна, силна и достойна България!





Само една такава България ще просперира и процъфтява!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Шуми Марица
окървавена,
плаче вдовица
люто ранена.

Припев:
Марш, марш,
с генерала наш!
В бой да летим,
враг да победим!

Български чеда,
цял свят ни гледа.
Хай към победа
славна да вървим.

Припев:
Марш, марш,
с генерала наш!
В бой да летим,
враг да победим!

Левът балкански
в бой великански
с орди душмански
води ни крилат.

Припев:
Марш, марш,
с генерала наш!
В бой да летим,
враг да победим!

Анонимен каза...

Като гледам коментара на моят коментар в в блога на Иво Инджев.За какво съединение "всеки баш разбирач,всеки баш ваевода" НЕ НАРОД А МЪРША.Разединение всики си е баш най.Няма да ставате мал и това си е.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

"Кой много приказва,работа никаква не чакай от него" - народна приказка."По делата му ще го познаеш" не по безконечните празни приказки.То затова мършата трябва да и запалиш къщата,че да мръдне,да стане от масата дето се разплула от мързел,чакайки все някои друг да дойде и да я управи,и после да мрънкя,че зле управена.Ми ще гори,и каквото става това,другото само смради,за нищо не става.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

"Да живей единна, свободна, силна и достойна България!" - това глас от гробовете на загиналите за България лие?
Щото сега няма такова нещо,няма никой,мрътвило!
Румен Бърцов от планетата Земя пита.Тук такава държава жива няма.

Анонимен каза...

Само на пишештите и четящи с български букви ви неразбираема моята приказка,само на вас ви никак "неразбираемо".Да ви кажа ли "ЩО"?!Нема да ви са хареса никак,ма за това сте е така умрели и непокрътими и все в блатото.И все някой друг ви виновен,а най много този дето си пожертвал всичко,всичко,като Левски примерно.Страх ви да неви засенчи някой,ма за това сте си така,никакви.
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Само че за съжаление не е нито единна, нито свободна, нито силна, нито достойна, защото руското влияние и почти пълен контрол в Източна Европа продължават и след 1989 въпреки формалното членство в ЕС и НАТО. Москва дори се радва и насърчава това членство, за да разширява влиянието си на Запад. Източна Европа никога не биваше да бъде приемана в тези организации и Студената война трябваше да продължи открито с пълна сила, а не като сега, когато Москва я продължава прикрито и на моменти открито, а Западът се прави, сякаш не забелязва това.