Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 10 октомври 2012 г.

Ето как е работила машината за убиване, ето как кървава река е била пълнена с кръв от убийците-комунисти...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.


17 коментара:

Анонимен каза...

Дълбоко уважаеми УЧИТЕЛЮ,
СВЕТЪЛ БЪЛГАРСКИ ЛЪЧО,
АНГЕЛЕ, БРАТКО,
пред фактите и боговете мълчат, нали;
Но, преди няма и седмица в Хайд-парка на Варна, а именно в басейна с топла вода на офицерския плаж, спорих със забележителна личност, притежаваща и
й вярвам цели три висши образования:
по право и по философия в СУ и по неизвестни ми какви науки във военната академия С. Раковски.Личност, на която няма да спомена името, защото нямам разреше
нието й, но която е преподавала и в Морското у-ще и във Варненския свободен университет Черноризец Храбър, преди да се пенсионира, ясно е, каква философия.Философия-
та на убийците в публикувания от теб документ.
И знаеш ли какво ме потресе най-много от неговата защита на
тяхната философия, че те не били убивали 50 или 5 милиона другомислещи в страната си, а видите ли: някаквите си 5 хиляди, което при това и очевидно за тази "личност" си било типично, извинимо и нормално да си ги избива
тези другомислещи хора, тайно, без съд и присъда - за всяка власт.
Я да сравним с американската настояща - убила нравственото чудовище Бен Ладен и убиваща много основателно и законно и пред лицето на целия свят подобните му по "философия" луди изверги терористи, пък норвежците, защо ли не убиха своя, вероятно такъв им е и си го спазват управниците, техният закон !.
"Философия", обаче, която е добре видно, че се изповядва и досега от високо интелигентния преподавател по комунизъм в нашите висши училища, току що пенсиониран, но, разбира се оставил
следовници, възпитаници и подобни след себе си...
Личности, обаче, чиито очевиден нравствен дебилитет и научен кретинизъм продължава да сее мрак и ужас в душите ни, и възторзи в душите и уви не само на червените бабички и дядовци, които отмират непроменяеми и втвърдени идеологично по естествения си път, но и на недопустимо заблуждаваните и възпитавани в комуно-социализъм-капитализъм техни внуци...

10.10.2012г. ВЛАДИМИР МАРИНОВ
ПЕТКОВ-ТРАШОВ

Анонимен каза...

Да, но нали за щастие комунистите бяха свалени от власт 1985-1989-1991 от въстаналите народи на Съветския съюз и Източна Европа и либералната демокрация победи в световен мащаб? Освен това самите комунисти са станали вече добри, те са демократи, дистанцирали са се от миналото и не може вече и дума да става за класи и класова борба и проливане на кръв. Така че бъдещето на човечеството е светло и можем да бъдем оптимисти.

За съжаление е възможна и една съвсем друга трактовка на събитията след 1985 – че всичко това е просто една грандиозна инсценировка и за жалост това е много по-вероятно от наивно-оптимистичната картина по-горе. Днес вече знаем със сигурност, че никой не е събарял соца, просто самите комунисти решиха да демонтират някои елементи на тоталитарната система. Комунизмът винаги е бил икономически несъстоятелен, в един вид перманентна криза и комунистите са били наясно с това най-късно след смъртта на Сталин 1953, а дори и преди това. Състоянието на СССР през 1985, когато започна перестройката, в никакъв случай не беше по-лошо, отколкото в миналото. В своята история СССР се е сблъсквал и с много по-големи кризи и трудности и никога не е правил ни най-малки отстъпки и компромиси. Неслучайно нито един западен анализатор не можа да предвиди „рухването” и „разпадането” на Съветския съюз, защото те нямаха непосредствена вътрешна, най-вече икономическа причина, а бяха част от стратегически план. Ако това е така, изниква най-важния въпрос: С КАКВА ЦЕЛ БЕШЕ НАПРАВЕНО ВСИЧКО ТОВА? Отговора дава най-ценния беглец от КГБ Анатоли Голицин:

„Перестройката не е насочена само към обновление на съветското общество, а е глобален план за „преустройство” на целия капиталистически свят... Когато със западна помощ съветските стратези преодолеят своите нарочно преувеличени икономически трудности...те успешно ще са преустроили, преструктурирали и обновили своето общество.В този момент те ще се обърнат срещу омразните капиталисти и резултатът ще е нов холокост. Този нов холокост ще се базира на класи, не на раса. Неговите основни жертви ще бъдат западните политически, военни, религиозни и мениджърски елити.”

Следователно ако Голицин е прав, има всички шансове машината за убиване да се задейства отново, особено в незасегнатите досега директно от комунизма стари демокрации, на които може да им се наложи да изстрадат опита на Русия след 1917 и Източна Европа след 1945.

Анонимен каза...

Г-н ВЛАДИМИР МАРИНОВ
ПЕТКОВ-ТРАШОВ да кажа,че АЗЪ Румен Бърцов предположение с 99 % вероятност да се сеща за коя тази неназована от Вас "личност" "етично - морална" по сталински.
Ако пък излезе,че и "специалист по национална сигурност" тази така уизучено многодипломна "личност",вероятноста "предположение" отива на към 100%.
АЗЪ лично не би спестил да назове поименно такава "национална гордост".

Анонимен каза...

"Следователно ако Голицин е прав," - не,не е напълно прав,неса точно така нещата,малко (меко казано) по сложнички са,но в таз съ посока на "размисъл".
Румен Бърцов - неграмотният и ненормален враг народен.Моля!.

Анонимен каза...

Имам желание да кажа и "помощт" да извикам,понеже баща ми от днес пак в болница при същите ланшни "медици" дето го "лекуваха" и след това цяла зима се видях в чудо как да му излекувам последиците от това лечение.
Сега изпращайки го му дадох да носи със себе си това с което съм го лекувал,да го даде там,че да прочетат и приложат,та да несе налага пак да се чудя след това как да лекувам последиците от техното лечение.
Не съм баш по темата ,ама каже те ми (така и миналата година ,само че при Иво Инджев написах),може ли някой да ми отслужи с калашник и някой и друг напълнен пълнител,щото друг начин за разговор с тези "специалисти" просто няма.Пробвал съм всички,не става.
Румен Бърцов Криводол обл.Враца.

Анонимен каза...

Тези същите "специалисти" лекуваха и Майче Ми мъртва Санда.Като отидох на 15 януари 2009г след като я бяха изписалуи с предписание са домашно "лечение" погребение и му показх изследванията и му казах какво са и "предписали",той падна на дивана,поседя така безмълвен,след което каза "какви са тези изроди,лекуваите я ,има проблем,но тази жена си има живот беее".Пак нямаше и тогава кой да ме чуе и помогне,пак сам бях,както сега.Само,че сега още много по зле.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

"Като отидох на 15 януари 2009г " - при професор Митко Цветков,национален тогава консултант...

Анонимен каза...

Та мойте "лични проблеми" неса лични,а касаят мнооого ,мнооого народ ,както писах на НЗОК миналата година "чрез личното ,та за общо благо".
Румен Бърцов - дето неси гледа само неговата си чорупчица.

Анонимен каза...

Така работи,само че сега "твис тайм" машината за убиване,тази същата машина за която тематично,другари сегашни.
Румен Бърцов - враг дето сега всенароден,не темачтичен.

Анонимен каза...

И зада е още по "тематично" - шефа на това същото отделение ,хирурзите дето оперираха миналата година баща ми и...,този същият заедно сме "правили" СДС в началните години,но няма кой да му каже,няма,че пък и да беше е така дошъл да му покажа какво представлява "кръстосан шев",наличен на мен,правен 1988г в Окръжна болница Пловдив.Наскоре..
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Тук на ляв мигач от към крайният квартал на София на към северозападнало сме в 18-ти век.
Румен Бърцов каза

Анонимен каза...

Бръцов ти пак ли се върна бе нали си беше отишал? Аман от твоите простотии все едно и също като развален грамофон си. Аиде иди си и си пиши някъде другаде.......

Анонимен каза...

Анонимното,да бе чело първо това дето нагоре,мъничко по нагоре пред очичките ти слепи,преди да се изхрачиш.А АЗЪ точно такава реакция очаквах и я получих,което пезспорно ми даде категоричен отговор на мноооого недоизяснени въпроси Щкое,как и защо".Анадъмо анонимно,знам тъ вече в множествено и единствено число.Стягай (те) съ).щото ще е голям зор,ма толко голям,че дори неможе и най развинтената фантазия да го изфантазира.
Нямате си на никаква идея кой е Румен Бърцов,само си въобразявате,на по сведения изкривени от изкривени до неузнаваемост болни мозъци.Андъмио.
А със здраве (така приказката,не че така ще бъде).

Анонимен каза...

"Истината поражда злоба",понеже гледах книижката със "Затворнически хумор" подарена ми с посвещение от един О.з полковник бил шев на някой и друг затвор и в управление на ...Та на нея така пише за истината Анонимно преляло от злоба,та невижда
Румен Бърцов не анонимен,щото чиста му съвеста за туй.

Анонимен каза...

А и какво да правя като съм принуден да уживявам между същества който сътворяват тези ФАКТИ,които пиша,но никой,абсолютно никой не желае да види.Диагноза !
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Сравнение между репресивните машини на нацистка Германия и съветския съюз. НКВД и ГЕСТАПО са си сътрудничили преди 1941 г. В един затвор на НКВД са убивани за две-три нощи толкова много хора, колкото в един затвор на ГЕСТАПО за времето на целия режим на Хитлер. В нацистка германия гестапо е преследвало предимно заподозрените в борба срещу режима хора, а в съветския съюз нквд е преследвало предимно напълно невинни хора.

Анонимен каза...

Само дето комунизмът в Съветския съюз продължи много по-дълго и имаше възможност да се усъвършенства в репресиите. Най-масовият терор и разстрели в СССР започват 20 години след революцията през 1937-38, докато националсоциализмът просъществува само 12 години. Не се знае какво щеше да направи Хитлер, ако имаше повече време. 1933+20=1953, но Хитлер управлява само до 1945. Може даже да се каже, че Хитлер много по-бързо консолидира своята власт в сравнение с болшевиките, срещу които има много по-дълга и мощна съпротива, отколкото срещу националсоциалистите в Германия.

Но за България националсоциализмът беше много по-добре от комунизма, защото ако беше победил Хитлер, България щеше да е обединена и да командва на Балканите. Така че за другите народи Хитлер може да е бил диктатор и агресор, но за България той е бил ако не благо, то поне не зло.