Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 24 октомври 2012 г.

Фрапантно нарушение на закона - използване на непълнолетни ученици за постигането на нечисти цели с политически подтекст!

До г-жа Директора на ПГЕЕ-Пловдив

КОПИЕ: До Началника на РИО-Пловдив

ДОКЛАД

от Ангел Иванов Грънчаров, преподавател по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-Пловдив

Уважаема Госпожо Началник,

Уважаема госпожо Директор,

На 24 октомври 2012 година, сряда, в редовен час по "Етика" в Х б клас се случи интересен инцидент, за който се чувствам длъжен да Ви докладвам с оглед подозренията ми, че по недопустим и противозаконен начин някои хора са дръзнали да използват малолетни ученици за провеждането на съвсем непристойни политически цели - именно, с цел да навредят на преподавател в училището, в случая, на моя милост. Случи се в този час следното:

Веднага след влизането ми в час две групи ученици, седящи от две различни страни на класната стая, започнаха като по команда да се провикват, повтаряйки: "Иван Костов! Иван Костов разруши България! Иван Костов!" и т.н., многократно, все същите думи, но в друг ред. С интерес изчаках да видя колко време ще повтарят тия думи, оказа се, че учениците нямаха намерение да спрат провикванията си. В един момент реших на единия от учениците да му кажа да спре ако обича да повтаря това име "Иван Костов", но той продължи да го повтаря, сякаш не съм му казал нищо. Пак му казах да спре, той продължи. Останалите ученици с интерес наблюдаваха очертаващото се "шоу"; другата групичка от другия край на стаята го подкрепяше и оттам като ехо се чуваше, че "Костов разруши България!". Държането на учениците беше твърде провокативно и демонстративно, явно някой ги беше подготвил и окуражил да посрещнат преподавателя си по този начин - с оглед преследването на някаква особена цел. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

14 коментара:

Анонимен каза...

не разбирам какво ви са направили децата за да ги садите по такъв начин никои не е виновен че вие имате симпатии към костов и ДПС всеки може да изказва собствено мнение ... това твърдите вие сега май се обънахте срещу себе си ?

Sir Lancelot каза...

..но Костов наистина разруши България!

Анонимен каза...

Поука?

Деним Димитров

Анонимен каза...

Тези млади хулигани (дано прочетат това) са използвани в качеството им на мутри, нанасяйки ти непредизвикан морален тормоз. Те, разбира се, не знаят как Иван Костов е "разрушил" България. Струва ми се, че работата е много сериозна. Има намеса на хора, които знаят как да провокират. И не е чудно това да е с мълчаливото съгласие на ръководството на училището. Желая ти кураж и сили да понесеш и хъс да продължиш да търсиш до край правдата!

Cvetan Georgiev

Анонимен каза...

учениците ги мързи да учат и му гледат сеира .. това е очевидно

Анонимен каза...

Ангата е полудял , мания за преследване,а КГБ , ГЕРБ, нинджи го търсят за саморазправа , всички са срещу него... Анга стегни се преподавай си и всичко ще е наред ... ти не си с всичкия си от тези мании

Анонимен каза...

Тоя анонимен нещастник нещо много свойски се обръща към гранчаров което също само по сее си е извратено :-) явно се подмазва на ония, които тормозят гранчаров личи си почерка на подмазвача-мерзавец

Анонимен каза...

Много жалко за тези "умни" глави, които са подстрекавали тези млади хора, след като те самите нямат смелост и достойнство да изразят своите позиции. Жалко и за младите (нямам представа на колко години са), че са позволили да бъдат слуги на т.нар. господари. Те просто не осъзнават, че веднъж ако си позволил да бъдеш използван се превръщаш в ратай за цял живот. Много жалко и за техните родители.

Darina Todorova

Анонимен каза...

А защо трябва някой да ги подстрекава те нали си имат глава на раменете децата не са глупави те удрят в слабото място

Анонимен каза...

"не разбирам какво ви са направили децата за да ги садите по такъв начин"
Безкрайно тъпи "неразбирачо",
жалък страхлив, инфантилен анонимнико,
гаден, злощастен и мръсен гамен, един от шайката "играещи си дечица,
вече десетокласници" или от престъпните им подсрекатели - нравственото ви и умственото ви ниво е същото: на дъното, на клозетната стъпенка, с която в Европа оприличиха България И заради такива нравствени нищожества и лайнари, като вас, без никакво извинение, дяволско черни и отвратни, "не разбиращи",
видите ли, какво правели - сатанинско злобно, жестоко, зло и сатънско да се отнасят към своя УЧИТЕЛ.
Как така на по 16-17 години не
сте можели "дечица" да разбирате, да чувствате доброто и да се отвращавате от злото !
Как така, супер подло и недопустимо ще се нахвърляте на своя УЧИТЕЛ, който ви е учил и ви учи на нравственост, на доброта, на
най-доброто до което е стигнало човечеството по пътя на своето неспирно развитие и стремеж към светлината.
Пък защо ли на мен, гаден, страхлив,долен, злонамерен, подъл и нищожен анонимнико, един от шайката престъпни УЧАСТНИЦИ, заедно с "децата", не усещащ, "не разбиращ" и не чувстващ доброто, а злодеещ и постъпващ нагло и престъпно към болния УЧИТЕЛ, за да го унижаваш, за да го злепоставяш и за да го унищожаваш, но престъпно и нагло неоснователно, смехотворно и стъжняващо....пък защо ли на мен и преобладаващата част от учителите и от учениците на ПГЕЕ-Пловдив, ни е съвършено ясно къде и как стои ИСТИНАТА в тази зле и много тъпо скалъпена и скроена случка!!!
Защото ти и подобните ти сте, като лъжичката катран към кацата с мед, та затова добрите, честните и смелите в училището ПГЕЕ-Пловдив
и в нашата България не би следвало да ви допускаме до себе си и от
които би следвало да се отграничаваме и да ви избягваме,
както от много зловонна и от много, ама мнооо..го разложена и изгнила душевно мърша.
Както и от чума.
Хубав ден и горе главата на
останалите!

25.10.2012г. ВЛАДИМИР МАРИНОВ
ПЕТКОВ-ТРАШОВ

Анонимен каза...

стачка ,бунт, и всеобщо недоволство ...друго не ни остана

Lubomir Kozov

Анонимен каза...

Ръководството на училището също е отговорно за нарушенията на дисциплината; недопустимо е учениците да крещят в училище като на стадион. За съжаление има десетки прояви на безумие в училищата - случаен пример: http://vbox7.com/play:5dbb27e8 Дали пък учителите не трябва да знаят и психиатрия?

Борис Петков

Анонимен каза...

Защо училищното ръководство позволява на ученици да пречат на часовете? Аз бих давал писмени задачи в часа на недисциплинираните ученици. Как Ви се вижда идеята за 20 минутни тестове всеки час? Дискусиите не са единствената учебна форма. Един физик бил и учител. Учениците скрили гъбата за изтриване на дъската. Физикът казал да извадят по един лист уж ще правят контролно. След малко казал да дадат листата на дежурния ученик, който да изчисти с тях дъската.

Борис Петков

Анонимен каза...

Не махай коментарите психо, където ти пиша, че имаш грешки... Накратко смърт за Иван Костов и за теб !