Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 октомври 2012 г.

Хубаво е, че ченгетата и медийните мерзавци продължават все така системно да плюят Костов; това е добре, добър знак е това!

Старая се да не гледам изобщо телевизия, въпреки че в къщи имаме три телевизора (включително и в кухнята) и от тях комай непрекъснато работят поне два; аз си се уединявам кажи-речи постоянно в кабинета си, далеч от екота на постоянния и така пошъл телевизионен тормоз, на който е подложена нацията ни. Но все пак понякога излизам от кабинета си по някаква работа, минавам през хола или през кухнята, където дори и да няма никой, телевизорът приветливо си свети, и, понеже все пак съм любознателен човек, се заслушвам за миг в това, което се говори.

Ето, и вчера ми се случи на няколко пъти това, ще ви кажа какво чух, то е нещо като съвсем случайна "социологическа извадка", показваща въпреки случайността си буйния пропаганден огън, на който се пържи съвременния българин, нашият сънародник, живеещ в условията на една безогледна, така нагла телевизионна диктатура.

При едно от минаванията ми пез кухнята за да си направя чай мернах от екрана самодоволната муцуна на Любен дилов-син, на кого друг да мерна самодоволната муцуна ако не на него, щото тоя, явно, изглежда спи по телевизионните студия, наред с неколцина други телевизионно-звездни навлеци. Рекох да разбера все пак за какво говори: говореше за будителите, за народните будители. Той нали самият е "народен будител", та затова. За събеседник по тази тема си беше поканил... познайте кого... кого мислите че беше поканил... не се сещате ли... как е възможно да не се сещате... ами поканил беше... Боян Расате, разбира се, кой друг да покани?! (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Костов още при учредяването на ДСБ каза, че критиката и нападките на опонентите на ДСБ трябва да радват, защото показват, че партията е на прав път. Също така в интервю беше казал, че задачата му е да атакува мозъчния център на атаките срещу него, а не машите. А в събота каза по Радио К2, че атаката срещу него се води от КГБ, който обаче няма никаква фантазия и повтаря все едно и също.

И наистина можем да кажем, че ако си имахме работа с БЪЛГАРСКИ комунисти и БЪЛГАРСКА мафия, отдавна да сме се справили с нея тях и да сме ги смачкали като карфици. Само че зад тях стои голяма сила, от която черпят сили и жизнени сокове – Русия. Както се изрази Саакашвили: „Грузии противостоит огромная сила.” Или чешкият дисидент Петър Цибулка: „Въпрос: Моква все още ли контролира бившите комунистически страни?
Цибулка: Позициите на Москва са токова силни, както преди 1990. Москва все още контролира посткомунистическите страни.

Аз съм убеден, че комунистите и техните тайни служби, свързани с Москва, никога не са губели властта в Чешката република. Така че приемането на Чехия в НАТО с нищо не накърни позициите на Москва. Ръководни кръгове в Съединените щати погрешно мислят, че Москва е изтласкана от “бившите” си сателити в Централна и Източна Европа. Точно обратното в вярно. Вместо НАТО да се разширява на изток, Москва премести границите си далеч на запад и сега има повече власт от всякога.”

край на цитата

Сега пък научаваме, че „В Полша при неизяснени обстоятелства е починал един от ключовите свидетели по делото за катастрофата на полския правителствен самолет Ту-154 край Смоленск, предаде ИТАР-ТАСС в понеделник.” – Колко удобно!

(http://www.mediapool.bg/загадъчна-смърт-на-ключов-свидетел-по-делото-за-катастрофата-край-смоленск-news198900.html)