Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 октомври 2012 г.

Днешните ни патриотари, национал-нихилистическите рубладжии, са подлоги на руския империализъм!

... Фили и фоби! Фобията като втора част от думата „Русофобия” въвежда омразата като водеща при употребата й. В смисъл „Русофобите мразят Русия”! А кого обичат тогава се питам? Ви питам? И обратно антиподът на фобията е филията, която предполага безпределна обич и привързаност в случая към Русия. А ако обичат и подкрепят Русия за АЕЦ Белене, не мразят ли собствения си, българският народ? И те част ли са от него или не, отново се питам? Ви питам?

Фили и фоби! Русофили и русофоби! А защо не на русофили и българофили да е днешното разделение! Който е русофил и обича Русия да не работи в България за руските интереси. Ясно да се определи и към руската страна да се присъедини в двустранните преговори. Българофилът е другата страна. Русия иска в България да строи ядрена мощност. Не трябва български министри слугински да ги привикват в Москва, а руската страна трябва да е тук на място в София със своите проектни намерения. Открити, а не с тайни покрити, каквито се оказаха двустранните КГБ/ДС. Американската Шеврон дойде тук в България, а не българи отидоха във Вашингтон да предлагат проекта „Шистов газ”. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Аз отговарям!Филия,фобия все тая или оная!Ние трябваше да кажем на България,че имаме много малко енергийни ресурси и ни е нужна такава централа!Ако си бяхме пуснали реактора доставен през 90год. сега щяхме да имаме още три работещи реактора!Никой нямаше да ни е...ва и щяха да се съобразяват с нас!Аз заявявам ,че USA струната е пагубно явление!Жалко за умопомрачените били те фоби ,фили или Демагози!

Rumen Dimitrov

Анонимен каза...

А АЗЪ пък казвам,че не ни трябват никакви повече реактори бомби,има достатъчно и тия дето все по често аварии взеха да се случват.Има хиляди начини за добиване на енергия "вода гази жаден ходи" и си реже клона на който стой от малоумие,но на мен ми дотегна от диваци,а и На Бог така и "тече" каквото казано.
Долен ,мръсен мързелив и подъл нарид :"Румка,мамо,кажи ми сине,ти знаеш на никого лошо несъм помислила,ЗАЩО НА МЕН ТАКА" - последните думи на Скъпата Ми Свята Майче САнда.Нейният живот ми беше най скъпото ,което имах,най скъпото което ми отне народе долен греховен подъл.Всичко ми отне народе долен,защото мразиш Истината,защото мразиш да да даваш,искаш замо да ти се дава,но пари,не акъл.Мразиш ближният си народе,ммразиш всеки ,който ти посочи грешките,който ти народе нещеш сам да си видиш и признаеш.Мразиш този който не живее в лъжа,като теб народе,защото ти народе и Бог мразиш и "десетте Божи заповеди мразиш народе.И Левски мразиш народе,затова и него сам на бесилото предаде народе.И мен така,АЗЪ дето БОг рекъл да ти каже народе АДА те чака греховен български народе,за греховете ти народе и към децата дето в грях вкарваш мързеливи ръжливи народе,дето все други са ти виновни.Който грях с тецата сторва "педофил" най ми се чини правилно греховно,но вярно според фактите.другото са празни измишльотини.Аз съм български гражданин по Конституция и "лична карта" в която със подписа си съм декларирал,че съм съгласен да се съобразявам с правата на другите също така български граждани,и се задължавам да спазвам задълженията си по същата Тази Конституция.АЗЪ стрикно ги спазвам и за това народа осъдил мен и близките ми на бавна и мъчителна смърт.22 години все едно и също,все едни и същи мушенници и все един и същ малоумен от мързеливоста си да мисли народ "опасен за себе си и околните".Когато ,някой с мозък в глава,а не с помия настъпи един път мотиката,се замисли и не повтаря,ноо..
Румен Бърцов

Анонимен каза...

http://forum.skycode.com/tprv.asp?topic_id=32344
"75 18 декември 2002, 14:004
Митовете на българската демокрация
Лекция на Филип Димитров"

Само България си се върти на едно място и все "упражниците",ми то нали "къкъвто народа такива и управниците" и "прост народ,слаба държава".И който взема да направи нещо "Разпни го"."Народе???" !
Никой ли незнае кой ,кой е ,не така всеки "някой друг да оправя",да бъде обвинен и изритан на боклука,докато останат само некадърници и ниски равни плевели !
Румен Бърцов

Анонимен каза...

По Конституцията всички са равни,няма привилегировани и всички са длъжни ...,всички ."Разпалване на междоетнически,конфликти","Национално предателство,като най тежко престъпление","права на гражданите" ,"задължения на гражданите","особена закрила от държавата на болните и възрастни","Национална сигурност","съдебна система" и так дале и так дале...КОГА,след колко века ????????
За това Бор по бързо ще раздаде "Всекиму според делата му лични правосъдие","АЗЪ ЗНАМ" и никога не съм сгрешил,защото винаги първо себе си пресъждам,в себе си търся "съгрешеност" ,после навън мен (потдържам душичката си в прилично добра чистота,което пък дава необятни възможности да се натрупват от нейзчерпаемите Божи блага и знания)."Напред съм с ма'тряла,много недостижимо напред,светлинни години напред" и ЗНАМ, Много знам,не само какво,но и какво ще !
Румен Бърцов

Bacho Кольо каза...

Тази статия не би трябвало да се коментира от нравствено чистоплътни читатели.
Така както не трябва да се хвърля камък в селски нужник.

Анонимен каза...

"Аз заявявам ,че USA струната е пагубно явление!Жалко за умопомрачените били те фоби ,фили или Демагози!
Rumen Dimitrov"
Тя тази "струна" е от тези дето и с "филиите и фобиите" демагози,"русофили" с американски жителски паспорти,тези дето ни обясняваха "как загнива капитализъма" ,а си пращаха деца,внуци все в тоя "загниващ капитализъм",а на нас природонаселението ни водеха за носове прости към "светло комунистическо бъдеще" в което "от лиляците ще береме боб,ще обърнем реките обратно да текат" - (баба ви Цола посрана дето я разнасяха надлъж и шир Драгойчева).Дето по "мед и маскло щело да се ходи" ,пък един неверващт на "най великата Партия майчица,дето мисли за всичко,а народа нетрябва да мисли" поитал "а ботуши ще ни раздадат ли,че да не ни залепват краката ,като вървим по меда и маслото".Та нищо ново под слънцето БГ,"ние пак сме тук и ак см си същите" и "Партията велика дето нас ни води към светли медомаслени бъднини" и природонаселението дето "Партията велика мисли вместо него".
"Различията между минало, настояще и бъдеще са само една ужасно настойчива илюзия.Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.Който обича да марширува, напразно има мозък в главата — гръбначният би бил достатъчен.Най-печалното при младото поколение е, че аз вече не съм част от него."-Алберт Айнщайн (1879-1955)

Ангел Грънчаров каза...

За Бачу ви Колю изглежда да се каже лоша дума за комунистическите рубладжии е "нравствено осъдително деяние", което и показва доколко е извратена и гнусна е комунистическата представа за "нравственост"; тази представа е гнусна както и колкото е гнусно съдържимото на един действащ селски нужник :-)