Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 17 ноември 2012 г.

Като слуша какви ги говори и какво прави Борисов, нормалният българин се пита не дали, а кога да емигрира!

Попаднах на интересна публикация, която ви съветвам и вие да прочетете - или поне да й хвърлите едно око: Шефа на Интернет общество Вени Марковски: Шпиц команди на ГЕРБ облъчват избирателите в интернет! ИНТЕРВЮ. Има доста важни моменти в нея, но аз тук искам да представя най-вече един от тях. Понеже напоследък и моят блог е нападнат от яростни и безцеремонни "критични оплюватели", представящи се все за "възмутени граждани", дори за мои ученици, колеги и не знам си какви още, същинско стълпотворение сякаш се получи от такива, та това, което казва г-н Марковски, хвърля известна светлина върху толкова странната загадка; ето този момент:

- Използва ли ГЕРБ интернет за политическа пропаганда?

Целевата група на ГЕРБ не са интернет потребителите. Цветан Цветанов знае, че много трудно ще успее да убеди добре начетения интернет потребител, че той е добър министър. Целта им са онези 40%, които не ползват интернет. В мрежата всяко твърдение на Цветанов или Борисов може да бъде проверено и в най-честия случай – развенчано. Затова изглежда ГЕРБ използва интернет по-скоро за политическа контрапропаганда, отколкото за пропаганда.

- Затова ли се появиха призивите на Борисов и Цветанов младежката организация на партията да превземе форумите?

Съвсем естествено е, че ако не можеш да убедиш някого в нещо, поне ще му създадеш работа да се оправдава. Активистите и симпатизантите на ГЕРБ прекарват голяма част от времето си в писане на коментари под критичните статии за партията. Те не са в защита на ГЕРБ, а в нападение върху критиците. Например – вземете данните на БНБ за привлечените чуждестранни инвестиции. Няма нужда от обясненията на Дянков или Борисов, достатъчно е да се прочете как те са вървели през годините. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Нищо ново не е казал Марковски. Всъщност малко се изсилва с електронните гласувания. Електронният подпис е едно, но за да се ползва трябват компютър и интернет. Което създава разни други неудобства.
Останалото е познато до болка - управляват ни боклуци, но пък сами си ги избираме. Навсичкото отгоре идват от народа, не ни ги снасят извънземните.
По-интересната част е поредното ви измрънкване, че коментиращите тук не мислят като Вас.
Ето аз например не съм комунист, и имам силна аргументация защо не съм такъв, осъзнат избор е. И по никакъв начин не съм бил асоцииран с червените партии, или с която и да е партия всъщност. Не харесвам сдс или както там се казват останките от сдс, не харесвам ндсв, дпс, герб, атака и т.н..
Всъщност моето мнение е, че ЕС трябва да ни забрани да се самоуправляваме и да ни назначат служебно немско правителство. Най-хубавото е, че това ще се случи и е въпрос на време ЕС да еволюира до пълният си потенциал.
Та как ще обясните моите постове в които обяснявам как пишете глупости? С партийна принадлежност ли? Но като се има предвид възрастта Ви - не сте ли имал партийна книжка ? Не сте ли бил пионерче и т.н. ... А после плюете останалите, тъжно.

Ангел Грънчаров каза...

Не съм имал партийна книжка. Почти нямаше човек или българин в ерата на комунизма, който не е бил чавдарче, пионерче и комсомолец в ония години... похвално е, че се смятате за некомунист, но, уви, това не Ви личи съвсем... Вашата представа за бъдещето на ЕС е точно копие на това, което бяха СССР и съветският блок в ерата на комунизма...

Анонимен каза...

Разбира се, че не съм комунист. Въпреки, че оригиналните идеи на Маркс не са никак лоши, утопични но какво да се прави. Това което познаваме от историята като комунизъм/социализъм е много далеч от оригиналният замисъл.
ЕС - по-скоро като САЩ, или ако смея да мечтая - хитлерова Германия, жалко, че е загубил войната.
А аналогията със СССР я правите защото предлагам да ни се отнеме правото да се самоуправляваме. Ако помислите над това - а реално трябва ли ни ?
Близо 50% от населението дори не гласува. В останалите 50% имаме пенсионери гласуващи по навик за БСП /не им е било лошо по онова време/ , цигани за ДПС, откаченяци за АТАКА, и някаква част все пак нормални хора гласуващи за партия различна от изброените. На мажоритета от хора им е все тая кой ще ги управлява.
Изхвърляме некадърниците, виждаме кой се справя нормално и внасяме от там държавници. Накрая стискаме палци да не се осерем по български, защото тогава няма да има кого да виним вече...
Ако направим аналогия с реалният живот - има случаи когато е по-лесно просто да изравним всичко със земята и да построим нещо ново.
Трахнов.

Ангел Грънчаров каза...

Не стават така тия работи... никога не са ставали така в историята... учете по-внимателно история и ще разберете как онова, което остава в историческата традиция, е станало - зада остане. Историческият процес не е резултат на насилственото налаганета на живота на някакви разсъдъчни схеми, щото тогава наистина става страшно...