Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 27 ноември 2012 г.

Интересна статия по важен проблем в приятелски блог

Искам да ви препоръчам да прочетете статията със заглавие За гимназията и университета, публикувана в блога на един мислещ млад човек; ето нейното начало:

Трудно е човек да говори по такава сложна тема като образованието, но ако той желае чрез думите си да изрази истината за това човешко занимание, правещо ни именно хора, рано или късно е принуден да заеме определена позиция. Трябва да подхвана темата защото твърде малко хора имат смелостта и рядко проявяват желанието открито да говорят върху този проблем, поради неговата сложност и поради възможността да бъдат осмяни заради казаното. Но с оглед на това, че няма какво да загубя, а и не намирам основание заради това, че моите думи няма да бъдат приети да се откажа от това открито да критикувам. Разбира се, и аз не съм защитен от критика, но делата ми говорят повече за мен, отколкото думите, които мога да кажа.

В тази критическа публикация съм се заел със задачата нагледно да представя някои от проблемите, обхващащи сферата на образованието в нашата родина. Някой от вас биха възразили, че има премного институции и организации поели грижата за образованието и не е работа на един млад човек да предявява компетенции по въпроса. Но фактите са пред нашите очи. Никой не може да отрече положението, в което се намира цялата ни образователна система. И щом е видимо за нас нецелесъобразното поведение на институцията и нейните ръководители, то остава ни правото да я критикуваме и да се опитваме да я насочим в правилният път. Освен това, в известна степен, преди това съм разкривал доста конкретни проблеми с образованието и мисля, че е дошъл момента, в който цялостно да представя проблема от моята гледна точка на социално ангажиран гражданин и учащ. В блога ми може да видите вече писани неща по въпроса. (Прочети ДО КРАЯ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: